Na te chwile trudno cokolwiek powiedzieć. Nie wiadomo jak nowy marsz zostanie zorganizowany, czy ludzie to kupią, czy dotychczasowi organizatorzy zaakceptują i nie będą wieszać psów ...
randolph napisal(a): Na te chwile trudno cokolwiek powiedzieć. Nie wiadomo jak nowy marsz zostanie zorganizowany, czy ludzie to kupią, czy dotychczasowi organizatorzy zaakceptują i nie będą wieszać psów ...
Na TT sajgon. Bosak zaprasza na MN o 14:00, a PAD na BCM o 15:00. Oba mają iść tą samą trasą. A ludzie już kupili - pójdą z PADem. Lata wyrabiania i promowania marki zostały zawłaszczone przez PiS. Narodowcy, przy żenującym poparciu 1%, zgromadzili wokół MN wielu ludzi, różnych ludzi. Ale to nie jest ich elektorat, jeśli będą mieli okazję iść tą samą trasą, o zbliżonej godzinie z Prezydentem i Premierem, to pójdą. Przy Narodowcach zostanie garstka kiboli.
Ale to WP, więc raczej... no nie wiem, brzmi mało prawdopodobnie. Z drugiej strony spotkanie PMM i PADa trwało bardzo krótko, od razu podano nazwę nowego marszu, a TVP zaczęła puszczać reklamy z Premierem (wprawdzie nie wprost marszu, ale ogólnie obchodów państwowych). Co myślicie?
Ciekawe czy Prezydent i Premier uzgodnili rąbnięcie Marszu z HGW. Ona podrzutka a oni ścinka. W każdym razie mamy dwa marsze. Ja idę z niezależnym. 09:40 - 7 lis 2018
W mojej ocenie postkomuna usilnie dążyła do 'ubrania' PiS w organizację Marszu Niepodległości, tak na rympał. Mamy pełzający strajk w policji. Ciekawe123. A Narodowcy mają tyle do powiedzenia, co Polska podczas Wojny Północnej. Na Marszu raczej będę.
Ciekawe czy Prezydent i Premier uzgodnili rąbnięcie Marszu z HGW. Ona podrzutka a oni ścinka. W każdym razie mamy dwa marsze. Ja idę z niezależnym. 09:40 - 7 lis 2018
Od razu pomyślałem że będzie to odebrane jako ustawka.
Pytanie za 100 pkt, czy policja zdecyduje się aresztować uczestnika Marszu Niepodległości z transparentami rasistowskimi jeżeli to będą pracownicy mediów Agory czy TVN?
No i RuchoNarodowcy zostali z ręką w nocniku, bo nawet jak dziś sąd potwierdzi ich prawo do manifestacji, to i tak tłum normalnych ludzi pójdzie na marsz państwowy a nie z Ruchowcami. Chłopaki przecwaniaczyli stawiając warunki Prezydentowi i rządowi i teraz mogą sobie w 100 osób przejść bocznymi uliczkami Śródmieścia. Po wczorajszym porannym wywiadzie PMM w GaPolu tak przeczuwałem że władza sie wkurzyła na nacjonalistów i będzie jakaś niespodziewana akcja rządowa. Pewnie był telefon do Ratusza a ten bukiet róż z którymi pokazywali wczoraj Hankę przysłali z Kancelarii.
ms.wygnaniec napisal(a): Pytanie za 100 pkt, czy policja zdecyduje się aresztować uczestnika Marszu Niepodległości z transparentami rasistowskimi jeżeli to będą pracownicy mediów Agory czy TVN?
Oczywiscie nie. Po wylegitymowaniu Jojo osobiscie przeprosci zatrzymanych.
JPSz napisal(a): Pewnie był telefon do Ratusza a ten bukiet róż z którymi pokazywali wczoraj Hankę przysłali z Kancelarii.
Moja sugestia jest odwrotna, że PO wszelkimi siłami dążyła do 1. Ubrania PiS w Marsz Niepodległości, 2. Osłabienia policji ('spontaniczny' pełzający strajk) Pytanie, to co szykują?
JPSz napisal(a): Pewnie był telefon do Ratusza a ten bukiet róż z którymi pokazywali wczoraj Hankę przysłali z Kancelarii.
Moja sugestia jest odwrotna, że PO wszelkimi siłami dążyła do 1. Ubrania PiS w Marsz Niepodległości, 2. Osłabienia policji ('spontaniczny' pełzający strajk) Pytanie, to co szykują?
Jasnowidz Jackowski gada, że miał telefon od wysoko postawionego wojskowego, że dojdzie do puczu.
Ogólnie jasnowitz to kompromitujaca profesja, bez telefonu czy z nim. U starotestamentowych Żydów za paranie się gusłami i usługowe prekognictwo była czapa bez rozprawy.
los napisal(a): Nic nie szykują, stracili sterowność. Zaczną coś konkretniejszego robić dopiero, kiedy Berlin przejmie bezpośrednią kontrolę.
Miedź Brzęcząca sugeruje po ostatnich wyczynach p. Gersdorf i sytuacji w policji oraz wiernopoddańczemu hołdowi odnośnie Euro, że to się stało.
Rozlatujący się Berlin z chaosem imigracyjnym, armią w rozsypce z zepsutym uzbrojeniem, ręcznie sterowaną policją tarciami wśród opcji politycznych na samej górze ... Jeśli taki Berlin nas przejął, to znaczy ze rządzący są stadem śmierdzących tchórzy sparaliżowanych strachem, a Gersdorf i reszta buntowszczyków ma więcej odwagi. Być to nie może.
Komentarz
https://wiadomosci.wp.pl/hanna-gronkiewicz-waltz-wyreczyla-pis-marsz-niepodleglosci-i-tak-zostalby-rozwiazany-6314508189492865a
Ale to WP, więc raczej... no nie wiem, brzmi mało prawdopodobnie. Z drugiej strony spotkanie PMM i PADa trwało bardzo krótko, od razu podano nazwę nowego marszu, a TVP zaczęła puszczać reklamy z Premierem (wprawdzie nie wprost marszu, ale ogólnie obchodów państwowych). Co myślicie?
Tomasz Sommer
@1972tomek
Ciekawe czy Prezydent i Premier uzgodnili rąbnięcie Marszu z HGW. Ona podrzutka a oni ścinka. W każdym razie mamy dwa marsze. Ja idę z niezależnym.
09:40 - 7 lis 2018
Mamy pełzający strajk w policji.
Ciekawe123.
A Narodowcy mają tyle do powiedzenia, co Polska podczas Wojny Północnej.
Na Marszu raczej będę.
Jeśli białą to wszystko w porządku.
https://mobile.twitter.com/Matka_Kurka/status/1060224446928171010
i dalej.
https://www.bbc.com/news/amp/world-europe-40718253
Pytanie, to co szykują?
Jeśli taki Berlin nas przejął, to znaczy ze rządzący są stadem śmierdzących tchórzy sparaliżowanych strachem, a Gersdorf i reszta buntowszczyków ma więcej odwagi. Być to nie może.