Uważam teorię o ustawce PAD, PMM i HGW za absurdalną, jednocześnie jestem zdania, że tak to dokładnie wyglądało z zewnątrz. Dokładnie. A pryszczata jestem – to też fakt
erka napisal(a): Nawiązując do mojego wczorajszego posta o koleżance – przeprosiła mnie! Powiedziała: "trochę mnie poniosło i chciałabym cię bardzo przeprosić". Kopara mi opadła (bo koleżanka mocno lewicowa i dość kłótliwa).
Czyli kierownictwo macie na poziomie:)
erka napisal(a):Odpowiedziałam, że nie ma sprawy i już o tym zapomniałam.
DMC napisal(a): Z RM, szeregowymi PiSowcami, klubami GP mogli zrobić swój marsz i organizować go od roku, to bawią się w jakieś pseudomakiaweliczne sztuczki.
Gdyby nie durne ruchy PiS przez ostatni rok - byłby to pewnie największy marsz jaki widziała Polska po 1989 roku.
DMC napisal(a): Z RM, szeregowymi PiSowcami, klubami GP mogli zrobić swój marsz i organizować go od roku, to bawią się w jakieś pseudomakiaweliczne sztuczki.
Gdyby nie durne ruchy PiS przez ostatni rok - byłby to pewnie największy marsz jaki widziała Polska po 1989 roku.
trza zrobić ściepę narodową na nowe pasujące meble do tego wnętrza główni aktorzy roztańczeni - ok mnie się zdjęcie podoba, brakuje Ziobro, noale trojak to śląski taniec
A z narodowcami jest trochę tak jak ze słoikami z wielkich miast. Dopóty dzban wodę nosi dopóki mu się ucho nie urwie. Myślał Jarkacz i kanclerskie głowy Brudzińskiego, Suskiego i samego Pana Mateusza, że można latami nimi pomiatać, postponować, lekceważyć, ignorować potrzeby, dumę i interesy a oni jak twardy elektorat plwociny z gęby zetrą i zagłosują na nich i pójdą jak owieczki na marsz który wskażą. No nie zagłosowali i nie pójdą. I co im zrobicie? Czy chociaż pisior okaże się mądry po szkodzie? PS: Przecież to jest dokładnie ten sam powód dla którego platfusy przegrały: ostentacyjna pogarda dla ważnych grup społecznych, dla ważnego elektoratu. Prawda że to inne grupy i mniej liczne niż pogardzane przez platfusa, ale jednak wystarczająco liczne aby PiS przegrywał z koalicjami totalnymi ze wsparciem zagranicy.
Wystarczyło z przejęciem zawieszonego marszu poczekać do decyzji sadu. A ponieważ obie primadonny wyszły przed orkiestrę, wiec być moze swedziowie uznali ze będzie większy dym i zamieszanie jesli odwieszą narodowcom marsza.
Także PAD z Matoluszem to są nastojaszcze strategi. Nie rozumiem co się stało z Satrapą, który takie gierki wygrywał na czczo przed śniadaniem lub w poobiednie drzemki, a teraz jakby zostawił szachownice na pastwę dwóch młodych, nieslychanie ambitnych baranów.
"Obchody niepodległości będą miały wielki finał. Będzie to finalny akord kompromitacji władzy. W chwili szczególnej, wzniosłej, która powinna nas skłaniać do patriotycznej refleksji, do narodowej zgody, będziemy mieli zamieszki, petardy, przemoc i chaos."
Nie da się ukryć, że zamiast wielkiego święta mamy wielki niesmak. Nie tylko z powodu marszu czy też jego braku, lecz całokształtu obchodów, a raczej ich rażących niedostatków. Zapowiedzi było co niemiara - niedowład organizacyjny oraz niewątpliwy brak pomysłów, czym wypełnić lukę spowodowaną buntem ludzi tzw. kultury doprowadziły do tego, że mamy w ofercie: śpiewanie hymnu o 12.00 rozsyłanie flag przez parę prezydencką mszę św pewnie jakieś orędzie może jakiś koncert, ale nie jestem pewna kilku nowych generałów 25-pośmiertnie odznaczonych coś jeszcze?
jakieś wystawy? jakieś nowe muzea? festyny? wojsko coś pokaże? ... cokolwiek? dopiszcie, jeśli wiecie, bo mnie trzęsie ze złości, że na telewizyjnym gniocie u Kurskiego się zaczęło i skończy.
Komentarz
Nazwa tez przeszkadzała?
Do Komitetu Narodowych obchodów Setnej Rocznicy Odzyskania Niepodległości Rzeczypospolitej Polskiej Prezydent RP powołał:
rzedstawicieli partii politycznych i ugrupowań:
m.in.:
Hannę Gronkiewicz-Waltz – Platforma Obywatelska Rzeczypospolitej Polskiej,
przedstawicieli samorządu terytorialnego:
Rafała Dutkiewicza – Unia Metropolii Polskich,
http://www.prezydent.pl/aktualnosci/wydarzenia/art,733,sklad-komitetu-narodowych-obchodow-setnej-rocznicy-odzyskania-niepodleglosci-rzeczypospolitej-polskiej.html
*Papierosek*
EDIT chociaż wygląda, że mimo wszystko jakoś się ułoży. To dobrze.
główni aktorzy roztańczeni - ok
mnie się zdjęcie podoba,
brakuje Ziobro,
noale trojak to śląski taniec
gdyby tak czterddziestoletni
Duda, Morawiecki i Ziobro wystąpili razem
od Gowina młody jest min. Ociepa, ale dla nich trzech jeszcze zbyt młody
PS: Przecież to jest dokładnie ten sam powód dla którego platfusy przegrały: ostentacyjna pogarda dla ważnych grup społecznych, dla ważnego elektoratu. Prawda że to inne grupy i mniej liczne niż pogardzane przez platfusa, ale jednak wystarczająco liczne aby PiS przegrywał z koalicjami totalnymi ze wsparciem zagranicy.
Także PAD z Matoluszem to są nastojaszcze strategi. Nie rozumiem co się stało z Satrapą, który takie gierki wygrywał na czczo przed śniadaniem lub w poobiednie drzemki, a teraz jakby zostawił szachownice na pastwę dwóch młodych, nieslychanie ambitnych baranów.
"Obchody niepodległości będą miały wielki finał. Będzie to finalny akord kompromitacji władzy. W chwili szczególnej, wzniosłej, która powinna nas skłaniać do patriotycznej refleksji, do narodowej zgody, będziemy mieli zamieszki, petardy, przemoc i chaos."
https://opinie.wp.pl/bierzynski-to-byla-sprytna-polityczna-pulapka-w-ktora-politycy-pis-wskoczyli-bez-wahania-6314785421744257a
Co za niespodzianka! B-)
śpiewanie hymnu o 12.00
rozsyłanie flag przez parę prezydencką
mszę św
pewnie jakieś orędzie
może jakiś koncert, ale nie jestem pewna
kilku nowych generałów
25-pośmiertnie odznaczonych
coś jeszcze?
jakieś wystawy?
jakieś nowe muzea?
festyny?
wojsko coś pokaże?
...
cokolwiek?
dopiszcie, jeśli wiecie, bo mnie trzęsie ze złości, że na telewizyjnym gniocie u Kurskiego się zaczęło i skończy.