Mania napisal(a): @Ferb; mieliby oznajmiać, że chodzi o dowartościowanie? Boszsz... Kto rozumie, ten rozumie.
Taaa, dlatego zakaz flag innych niż państwowe, z ostrzeżeniem, że wywalą każdego, kto się nie podporządkuje. Już widzę kluby Gazety Polskiej, które tego posłuchają. Że to nie partia polityczna? MW, ONR i pierdyliard organizacji typu "Narodowy Pcim" to też nie partie. MN zawsze był swoistym Hyde Parkiem, gdzie mógł iść każdy mający Polskę w sercu. I mógł to zademonstrować. Byli Korwiniści, solidaryści krzyczący hasła "a na drzewach zamiast liści będą wisieć korwiniści!", przez sebków, tradsów, monarchistów, pisowców. Kogo tam nie było! Teraz (formalnie) ma wyglądać to następująco:
@Ferb; preziem W-wy będzie Trzaskowski, więc będzie niejedna okazja, żeby pokrzyczeć kto ma wisieć zamiast liści. To święto ma być wyjątkowe, z udziałem wojska, które ma gwarantować porządek i zapobiec prowokacjom, a nastroje są rozkręcone na full. Niełatwa sytuacja. Zamiast więc srożyć się na prezydenta idiotę, lepiej pomodlić się jutro wieczorem na różańcu za Polskę i prosić św. Michała o pogonienie stąd wszystkich diabłów. Ludzie, którzy jadą 300 km z dziećmi na jutrzejsze obchody chcą tylko zademonstrować patriotyzm i niekoniecznie- w tym dniu- krzyczeć "precz z faszyzmem", "precz z komuną", "precz z preczem" czy czymkolwiek. Jest czas walki i czas świętowania. Jutrzejszy dzień, tak to widzę, jest dniem świętowania.
#11listopada Jest porozumienie w sprawie wspólnego Marszu Niepodległości "Dla Ciebie Polsko" Wyruszy o godzinie 15 z ronda Romana Dmowskiego, przejdzie Alejami Jerozolimskimi, Mostem Księcia Józefa Poniatowskiego i zakończy się na Rondzie Waszyngtona - podaje MON.
Rafał napisal(a): Wy sobie na Marsz, a do miasta Łodzi Tusk przyjechał. Zupełnie nie rozumiem czemu nie do Berlina, albo chociaż nie został w Brukseli.
No dobra, idę Z Budyniem i Marniokiem jestem umówiona o 14:30 pod pasażem handlowym na patelni między wejściami do metra centrum (czyli w tym samym miejscu, co pisałam wyżej, tylko godzina inna). Będzie jeszcze mój tata, brat, być może Eowina z siostrą. Ktoś ma ochotę dołączyć i spotkać się na ww. miejscu zbiórki? Następnie o 15:00 każdy idzie tam, gdzie chce - jedni za Prezydentem, ja z tatą do sekcji z racami
Dodatkowe info - Marniok ma 2 wejściówki na dzisiejszy koncert na Stadionie. Spotykamy się o 19:00 na peronie metra Stadion Narodowy. Ktoś coś?
erka napisal(a): No dobra, idę Z Budyniem i Marniokiem jestem umówiona o 14:30 pod pasażem handlowym na patelni między wejściami do metra centrum (czyli w tym samym miejscu, co pisałam wyżej, tylko godzina inna).
O, jakiś konkret! :-) To pewnie dołączę, bo o 13:45 chciałem być na zbiórce Wielkopolan pod salą kongresową. Wspólne przejście pod patelnię, a potem każdy i tak idzie gdzie chce.
erka napisal(a): No dobra, idę Z Budyniem i Marniokiem jestem umówiona o 14:30 pod pasażem handlowym na patelni między wejściami do metra centrum (czyli w tym samym miejscu, co pisałam wyżej, tylko godzina inna).
O, jakiś konkret! :-) To pewnie dołączę, bo o 13:45 chciałem być na zbiórce Wielkopolan pod salą kongresową. Wspólne przejście pod patelnię, a potem każdy i tak idzie gdzie chce.
Oglądałam w tv. Cudny. Ryczałam, jak Celińska śpiewała z dziećmi Modlitwę o pokój. Zdziwiło mnie, że koncert był również w polsacie i tvn. Wprawdzie ze sporym poślizgiem, ale zawsze. Tylko jak oni sobie poradzili z tym patriotyzmem, którym program był przesycony? Jeszcze się im jakiś leming nawróci, ale lemingi pewnie nie oglądały.
Reżyserem koncertu na Narodowym był Bolesław Pawica, drugim reżyserem i współautorem scenariusza Mariusz Cieślik, dyrektorem Jan Kowalski, pod patronatem @MKiDN_GOV_PL, za co odpowiadał wiceminister Selin.
Komentarz
MN zawsze był swoistym Hyde Parkiem, gdzie mógł iść każdy mający Polskę w sercu. I mógł to zademonstrować. Byli Korwiniści, solidaryści krzyczący hasła "a na drzewach zamiast liści będą wisieć korwiniści!", przez sebków, tradsów, monarchistów, pisowców. Kogo tam nie było! Teraz (formalnie) ma wyglądać to następująco:
Ludzie, którzy jadą 300 km z dziećmi na jutrzejsze obchody chcą tylko zademonstrować patriotyzm i niekoniecznie- w tym dniu- krzyczeć "precz z faszyzmem", "precz z komuną", "precz z preczem" czy czymkolwiek.
Jest czas walki i czas świętowania. Jutrzejszy dzień, tak to widzę, jest dniem świętowania.
#11listopada Jest porozumienie w sprawie wspólnego Marszu Niepodległości "Dla Ciebie Polsko" Wyruszy o godzinie 15 z ronda Romana Dmowskiego, przejdzie Alejami Jerozolimskimi, Mostem Księcia Józefa Poniatowskiego i zakończy się na Rondzie Waszyngtona - podaje MON.
Nareszcie!
https://www.facebook.com/Lemingopedia/videos/2215552685124463
(Widziałem na twiterze)
Dodatkowe info - Marniok ma 2 wejściówki na dzisiejszy koncert na Stadionie. Spotykamy się o 19:00 na peronie metra Stadion Narodowy. Ktoś coś?
To pewnie dołączę, bo o 13:45 chciałem być na zbiórce Wielkopolan pod salą kongresową. Wspólne przejście pod patelnię, a potem każdy i tak idzie gdzie chce.
Zdziwiło mnie, że koncert był również w polsacie i tvn. Wprawdzie ze sporym poślizgiem, ale zawsze. Tylko jak oni sobie poradzili z tym patriotyzmem, którym program był przesycony? Jeszcze się im jakiś leming nawróci, ale lemingi pewnie nie oglądały.
Godny początek.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Poziom szkolny.