Skip to content

A moje dziecko powiedziało...

1141517192025

Komentarz

• Ano czasem czeba szybkim być.
  • Mój syn( elektryk amator ,ma lutownicę itd.) rzekł wcale nie tak dawno
    -Tato odkryłem ciekawą rzecz , zwykły pomarańczowy tik-tak przewodzi prąd a truskawkowy nie !
  • Co do przewodzenia prądu, to mój syn, wówczas chyba 1 czy 2 lata, włożył do buzi kabel USB podłączony do komputera i wyświetlił się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia. Wiele osób potem próbowało, ale nikomu się nie udało.
  • W_Nieszczególny napisal(a):
    Co do przewodzenia prądu, to mój syn, wówczas chyba 1 czy 2 lata, włożył do buzi kabel USB podłączony do komputera i wyświetlił się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia. Wiele osób potem próbowało, ale nikomu się nie udało.
    TURL
    Co do przewodzenia prądu, to mój syn, wówczas chyba 1 czy 2 lata, włożył do buzi kabel USB podłączony do komputera i wyświetlił się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia. Wiele osób potem próbowało, ale nikomu się nie udało.
    czypowany?
    czy szczepiony?
  • To niemal dekadę temu było.
  • -Tata on mnie pstryknął prądem !
    - Pstryknąłeś?
    - Tak. Zgodziła się za dwa tik-taki.

Volenti non fit iniuria córeczko
  • A jak owo pstryknięcie wyglądało?
    (bo inwencja dzieciaków nie zna granic)
  • Były dwie metody. Kilka połączonych baterii albo mechanizm zapłonowy z zapalarki do gazu . Boli jedno i drugie ;).
  • Z okazji Dnia Wszystkich Świętych, drobne pytanie do córki, jakich zna Świętych:
    - wymienia kilku, a na koniec: Święty Mocny
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Z okazji Dnia Wszystkich Świętych, drobne pytanie do córki, jakich zna Świętych:
    - wymienia kilku, a na koniec: Święty Mocny
    Bystra dziewczyna :)

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Nie powiedziało ale złożyło z klocków, czy to jest zobrazowanie jakiejś inżynierii finansowej? :)

image
  • kranewka
  • Jeżeli wodę trzymać w konewce pod wysokim ciśnieniem to będzie działać.
  • Jednak wtedy należałoby coś pod sitko podłożyć.
  • edytowano November 2021
    zamiast sitka musi być otwór zaczopowany, jako warunek utrzymania nadciśnienia w układzie :)
  • Schematycznie myślicie. A jakby źródło wody podłączyć do kranika?
  • bochenski - o odrganizacji, która mu się podobała egzaminował kleryków przy obiedzie rozbierając zdania, albo dając do rozbioru
  • Jeśli łacińskie zdania to rzeźnia ;) a nie obiad.
  • edytowano November 2021
    los napisal(a):
    Schematycznie myślicie. A jakby źródło wody podłączyć do kranika?
    to przy zaczopowanej wylewce można wtedy zrobić nadciśnienie w konewce
  • Pani_Łyżeczka napisal(a):
    Jeśli łacińskie zdania to rzeźnia ;) a nie obiad.
    francuskie albo niemieckie
    Freiburg, konwent dominikanów , Szwajcarja
    los napisal(a):
    Schematycznie myślicie. A jakby źródło wody podłączyć do kranika?
    to przy zaczopowanej wylewce można wtedy zrobić nadciśnienie w konewce
    A po co czopować, jeśli jest kranik?
  • Ale się trzeba naczytać żeby umieć wychowywać dzieci. Kiedyś to było chyba łatwiejsze.
  • kulawy_greg napisal(a):
    Ale się trzeba naczytać żeby umieć wychowywać dzieci. Kiedyś to było chyba łatwiejsze.
    Coraz trudniej o dobre dzieci. :)
  • dobrze,że kursów nie każą robić, pono starczą te przedmałżeńskie
  • Przemko napisal(a):
    kulawy_greg napisal(a):
    Ale się trzeba naczytać żeby umieć wychowywać dzieci. Kiedyś to było chyba łatwiejsze.
    - Ale państwo mają wspaniale wychowane dzieci! Jak się udało państwu tego dokonać w tych ciężkich czasach?
    - Przemocą, podstępem, szantażem.
  • Przemko napisal(a):
    kulawy_greg napisal(a):
    Ale w sumie dziwne, przecież technologia produkcji się jakoś znacząco nie zmieniła ;)
  • trep napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    kulawy_greg napisal(a):
    - Ale państwo mają wspaniale wychowane dzieci! Jak się udało państwu tego dokonać w tych ciężkich czasach?
    - Przemocą, podstępem, szantażem.

:))
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.