Skip to content

Postępy postępu

1394042444570

Komentarz

• szWajcaria?
  • peterman napisal(a):
    szWajcaria?
    zzzza dokładnie
  • edytowano May 2022
    trep napisal(a):
    Skąd Mysior to wie?
    Ponoć niejedną kropka obrazująca pozycję GPS uzyszkodników owego towarzyskiego portalu na mapie znajdowała sie między murami tegoż kraiku...
  • Zaraz zaraz, ten sam Mysior, którego parę miesięcy temu odsądzano tu od czci i wiary, bo miał ojca, który rysował diabełki w podręcznikach do matmy i podawał fakty, w zestawieniach, jakie się tu nie podobały? I nagle znowu robi za autorytet???

Czegoś tu nie rozumiem...

Albo Mysior jest tym autorytetem, albo nie jest. Jak jest, to i w sprawie pandemii, i Kościoła, w obu zapewne ma podobne wykształcenie (żadne, zgadłem?) i wiadomości (z neta, jak wszyscy, zgadłem?). Albo wreszcie sami wybieramy, w czym autorytetem jest i w czym ma rację, a w czym nie ma. No tyle że wtedy to my robimy za autorytet, a pan Mysior najwyżej za ocenianego ucznia. Wtedy Mysior nie jest nam do niczego potrzebny, no chyba że zapłaci, bo to uczeń płaci naucyzcielowi, a nie na odwrót.

Przepraszam jak czegoś nie rozumiem, ale kolejna odsłona forumowego sezonu "Tata, a Mysior powiedział" jest dla mnie zupełnie niezrozumiała.
  • Nie wiem co Mysior gadał ale sprawa jest znana. Dane z Grindra można sobie po prostu kupić, więc ktoś to zrobił i namierzył w ten sposób sekretarza generalnego amerykańskiej episkopatu. Wklepcie w guglownicę "Conference of Catholic Bishops grindr"
  • edytowano May 2022
    Mój świat był lepszy jak nie miałam świadomości istnienia tej apki. Jej kościelni użytkownicy to debile.
    Mdli mnie
  • Ja tego newsa przechorowałem w 2021, już nie robi wrażenia
  • A ja się śmieję śmiechem szczerym i życzliwym.
  • polmisiek napisal(a):
    A tu nieco konkretniejsze info o źródle tych danych: https://arstechnica.com/tech-policy/2021/07/catholic-priest-quits-after-anonymized-data-revealed-alleged-use-of-grindr/
    Ok, czyli to jest normalnie potwierdzony news i to wcale nie taki najnowszy. To trochę jakbyśmy informację o inflacji przekazywali "Szczurzor: inflacja galopuje, w kwietniu już ponad 12%".
  • polmisiek napisal(a):
    A tu nieco konkretniejsze info o źródle tych danych: https://arstechnica.com/tech-policy/2021/07/catholic-priest-quits-after-anonymized-data-revealed-alleged-use-of-grindr/
    W jaki sposób stwierdzili na pewno że to ta osoba? Sama lokalizacja i nazwisko to przecież nie wszystko?
  • edytowano May 2022
    Przemko napisal(a):
    W jaki sposób stwierdzili na pewno że to ta osoba? Sama lokalizacja i nazwisko to przecież nie wszystko?
    W taki, że podał się do dymisji :)
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    Zaraz zaraz, ten sam Mysior, którego parę miesięcy temu odsądzano tu od czci i wiary, bo miał ojca, który rysował diabełki w podręcznikach do matmy i podawał fakty, w zestawieniach, jakie się tu nie podobały? I nagle znowu robi za autorytet???

Napiszę ci czego (nie rozumiesz). Że zacytowanie/ streszczenie/ parafraza Mysiora nie oznacza z automatu awansu na autorytet...
  • romeck napisal(a):
    rozum.von.keikobad napisal(a):
    Zaraz zaraz, ten sam Mysior, którego parę miesięcy temu odsądzano tu od czci i wiary, bo miał ojca, który rysował diabełki w podręcznikach do matmy i podawał fakty, w zestawieniach, jakie się tu nie podobały? I nagle znowu robi za autorytet???

Napiszę ci czego (nie rozumiesz). Że zacytowanie/ streszczenie/ parafraza Mysiora nie oznacza z automatu awansu na autorytet...
    Tego, że w ogóle ludzie na forum raportują nam, co powiedział Mysior.

Rozumiem, że ktoś zaczyna "Leszczyna powiedziała", bo Leszczyna to być może przyszły minister finansów, ważna persona w opozycji. Tym bardziej "Papież Franciszek powiedział", "Jarosław Kaczyński powiedział" itd., bo to ważni ludzie. Mogą się mylić, ale już sama informacja, co uważają (albo przynajmniej komunikują) jest ważna i ciekawa. Mysior ważny nie jest.
    Tak samo rozumiem, że ktoś raportuje kogoś, kto uchodzi za specjalistę w jakimś zakresie (np. jakiegoś noblistę, lekarza albo profesora), czyli kogoś kto w tym zakresie jest autorytetem. Mysior to dla wielu na forum nie tylko żaden autorytet, ale wręcz jakieś zło wcielone.
    Też bym zrozumiał jeszcze, że ktoś raportuje kogoś z jakąś insajderską wiedzą, choć zawsze podchodzę bardzo ostrożnie do takich rewelacji.
  • Skąd Mysior to wie?
    romeck napisal(a):

Tego, że w ogóle ludzie na forum raportują nam, co powiedział Mysior.

Rozumiem, że ktoś zaczyna "Leszczyna powiedziała", bo Leszczyna to być może przyszły minister finansów, ważna persona w opozycji. Tym bardziej "Papież Franciszek powiedział", "Jarosław Kaczyński powiedział" itd., bo to ważni ludzie. Mogą się mylić, ale już sama informacja, co uważają (albo przynajmniej komunikują) jest ważna i ciekawa. Mysior ważny nie jest.
    Tak samo rozumiem, że ktoś raportuje kogoś, kto uchodzi za specjalistę w jakimś zakresie (np. jakiegoś noblistę, lekarza albo profesora), czyli kogoś kto w tym zakresie jest autorytetem. Mysior to dla wielu na forum nie tylko żaden autorytet, ale wręcz jakieś zło wcielone.
    Też bym zrozumiał jeszcze, że ktoś raportuje kogoś z jakąś insajderską wiedzą, choć zawsze podchodzę bardzo ostrożnie do takich rewelacji.

+1
  • polmisiek napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    W taki, że podał się do dymisji :)
    :D Nie wytrzymał nagonki. ;)
  • Nie no, szacun dla Mysiora za walkę z Idiotą na Palmie. Ogólnie trzeba przyznać, że w tym okresie mówił wiele rzeczy z którymi się zgadzałem. Ale szybko mi się znudził, nawet nie doczekałem okresu kiedy mu antyszczepowo odbiło (tak ?), po prostu cały czas to samo.

Mysior to chyba inteligentny człowiek, rozumie co się wokół niego dzieje i może mieć dobry filtr informacji. Ale jutub niszczy ludzi, kwestia czasu. Więc trzeba bardzo uważać i tyle.
  • Pani_Łyżeczka napisal(a):
    Mój świat był lepszy jak nie miałam świadomości istnienia tej apki. Jej kościelni użytkownicy to debile.
    Mdli mnie
    No wygląda na to, że dał sobie Kościół wrzucić za kołnierz pedalską szajkę, która rozrosłą się i zaczęła być wpływowa. Nie wiem kto wrzucił, nie wiem z kim wojna, ale tak chyba było. A dlaczego tak się stało ? Ze słabości Kościoła, którego moc faluje poprzez tysiąclecia. Akurat trafiliśmy na okres kryzysu, którego efektem jest zagnieżdżające pedalstwo. Nie przyczyną, to ważne.

Bardziej przyglądajmy się co się będzie działo dalej, bo to jest arcyciekawe. Ciężko jest zauważyć początki upadku, początki wielkości, odrodzenia - jeszcze trudniej.
  • A temczasem Hiszpania wprowadza urlopy menstruacyjne i dodatkowe wolne po aborcji. Jest też polski wątek:
    https://vibez.pl/wydarzenia/hiszpania-wprwadza-trzydniowy-urlop-menstruacyjny-to-pierwszy-zachodni-kraj-z-taka-inicjatywa-6768022424968096a
  • Przeleciałę wzrokię i wydaje mi się, że nie znalazłę najważniejszej informacyi. Jest'li ten urlop płatny?
  • jeżeli jest to uprzywilejowani mężczyźni będą za to płacić
  • Tu jest info że jest to "medical" więc chyba płatny:
    https://www.bbc.com/news/world-europe-61429022
  • Moja Mama nauczyła mnie, pacholęciem będącego:
    Nie widziała dupa słońca
    Ogorzała od miesiąca
    Cieszy mnie, że nałka i ten problem rozwiązała.
  • yusek napisal(a):
    No, rewelka https://vibez.pl/wydarzenia/influencerzy-promuja-opalanie-odbytu-gleboki-stosunek-ze-sloncem-ma-sens-6767694008007552a

Ale opalanie słoneczne czy opalanie za pomocą palnika?
  • los napisal(a):
    Czy kilku Muzinów i szczypce będą w zestawie do tego palnika? Pytania mnożą się niczym króliki.
  • peterman napisal(a):
    Czy kilku Muzinów i szczypce będą w zestawie do tego palnika? Pytania mnożą się niczym króliki.
    Medieval. Lato z radiem średniowiecza.

• Smok_Eustachy napisal(a):
    https://www.salon24.pl/newsroom/1230690,poznalismy-nazwisko-kolejnego-goscia-campus-polska-nikt-sie-tego-nie-spodziewal
    Terlikowski na kampusie Trzaskowskiego.
    z komętów na FB
    Tomasz Kruk:
    "Dziennikarz". Swego czasu rozwalił Frondę, teraz rozwali ruch Trzaskowskiego :D
  • romeck napisal(a):

z komętów na FB
    Tomasz Kruk:
    "Dziennikarz". Swego czasu rozwalił Frondę, teraz rozwali ruch Trzaskowskiego :D
    Czyli tajny agent Tuska?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.