Da się zauważyć (nie tylko u niego) bardzo silne zorientowanie na zasięgi. Gadające głowy, szczególnie te, które wypłynęły dzięki social mediom, zastanawiająco często biorą w nawias swój pakiet poglądów gdy stawką jest spotkanie/rozmawianie/dialogowanie z kimś światopoglądowo nawet bardzo odległym (w stopniu w normalnych warunkach nieakceptowalnym) pod warunkiem posiadania atrakcyjnej wielkości zasięgów. Coraz więcej widać rozmów będących pretekstem do wzmacniania pozycji gadających głów za pomocą audytorium współrozmówcy. I tak to się kręci.
natenczas napisal(a): Da się zauważyć (nie tylko u niego) bardzo silne zorientowanie na zasięgi. Gadające głowy, szczególnie te, które wypłynęły dzięki social mediom, zastanawiająco często biorą w nawias swój pakiet poglądów gdy stawką jest spotkanie/rozmawianie/dialogowanie z kimś światopoglądowo nawet bardzo odległym (w stopniu w normalnych warunkach nieakceptowalnym) pod warunkiem posiadania atrakcyjnej wielkości zasięgów. Coraz więcej widać rozmów będących pretekstem do wzmacniania pozycji gadających głów za pomocą audytorium współrozmówcy. I tak to się kręci.
MarianoX napisal(a): Terlikower modyfikuje swoje poglądy tak, aby zawsze znaleźć się w aktualnym głównym nurcie katolicyzmu.
Czyli zostanie odczytany dedykowany list na otwarcie Campusu Trzaskowskiego od samego papieża Franciszka?
Swego czasu sytuował się w okołofrondowym Archipelagu Ortodoksji Radykalnej obecnie zaś mówi:
"Teraz w ogóle dużo mniej mówię o piekle. Mam wrażenie, że pan Jezus zaprasza nas przede wszystkim do nieba. A żeby ostatecznie trafić do piekła, trzeba się naprawdę bardzo mocno postarać. Trzeba to piekło samemu wybrać. Bóg nikogo nie potępia."
Opinie Ojców i doktorów Kościoła, a także świętych oraz swiadków uznanych przez Kościół objawień nie były aż tak optymistycznie, a często wręcz przeciwnie - liczni nie wchodzą do Krolestwa. Pan Bog nikogo nie skazuje na potępienie, jednak w takim sensie, że zaden czlowiek nie jest do niego predystynowany od poczęcia.
Nie ja tylko Terlikower. Przypuszczam że metodami tradycyjnymi ale nie znam zbyt wielu detali, choć niektórymi pani Terlikowska dzieliła się na łamach Gazety Wyborczej.
Erratum. Nie cztery a pięć. Człowiek ma skłonność do posługiwania się starymi danymi.
Marta Kauffman, twórczyni kultowego serialu komediowego ,,Przyjaciele", który uznaję za lekkostrawny mimo niemałej dawki lewicowej propagandy w nim przemycanej - teraz kaja się za to, że lewackiej propagandy umieściła tam ZA MAŁO, i z poczucia winy przeznacza 4 miliony dolarów na rozwój nauk afrykańskich i afroamerykańskich.
,,Ciężko pracowałam żeby stać się sojuszniczką i antyrasistką" - mówi Kauffman, która przeprasza za bycie częścią systemowego rasizmu. Przeprasza też za stosowanie... niewłaściwych zaimków w swoim serialu.
- Ciągle odwoływaliśmy się w serialu do niej (czyli do biologicznego ojca postaci o imieniu Chandler) jako do ,,ojca Chandlera", mimo że ojciec Chandlera był osobą trans. Zaimki osobowe nie były czymś, co rozumiałam, więc w serialu bohaterowie nie zwracali się do tej postaci jako do ,,niej". To był błąd - mówi twórczyni ,,Przyjaciół'.
- Przyznanie się i zaakceptowanie swojej winy nie jest łatwe. Patrzenie w lustro sprawia mi ból - puentuje Kauffman.
I powinno. Powinna czuć się winna, powinna mieć problemy ze spojrzeniem w lustro.
Choć z zupełnie odwrotnych przyczyn, niż się tej patointelektualistce wydaje...
Kto następny? Twórca któregoś z filmów o Chrystusie przeprosi, że jeden z ukrzyżowanych łotrów nie był osobą trans?
Twórca ,,Titanika" przeprosi, że za mało eksponował fakt, iż góra lodowa była biała i symbolizowała białą supremację?
Twórca filmu ,,Pianista" przeprosi, że głównej roli nie dostał Morgan Freeman?
Jejku, to jednak już całkiem powariowali. Nie ma nadziei. Ale błędu zaniechania przemowy na klęczkach, na razie do Murzynów, nie popełnili twórcy ostatniego Bonda. Tam i szefową agenta 007 i jego pomocnicą/ następczynią są dwie dość ciemne Murzynki. Jeszcze nie ujawniono, że to lesby, ale wszystko przed nami w kolejnych Bondach. Nie dziwię się, że Craig nie chciał w tym ostatnim zagrać i długo się bronił. P.S. Zwracam uwagę na rasizm emitikonów. Tam wszystkie gęby to białasy. Precz z prześladowaniem czarnej mordy!!!
bokotematycznie : (jak zwykle) tłumaczka języka migowego debest: "tłumaczy" taniec!)
Słodkie, słodziaśne.
Ktoś jest w stanie dostrzec, co na tym pulpicie jest napisane? To w jakimś kraju związkowym „bratniego” narodu zza Odry? Chętnie bym się dowiedział, co to za „siedziba NATO”, czy performance to inicjatywa natowska czy widzimisię jakichś durniów od kultury landu czy innych lokalsów itd., itd. Na razie wiem, że filmik wrzucił regularny szur – wystarczy rzut oka na twitterowy profil – jak sam siebie określa, otwarty umysł. Jak wiadomo, otwarty umysł to najgorszy typ umysłu. Jest inkluzywny jak śmietniczka, to jest zbiera wszystko bez wyjątku, ze szczególnym uwzględnieniem śmieci.
Oczywiście, wiem, jaki jest stan ducha na Zachodzie, ale dobrze byłoby zachowywać jakąś hierarchię faktów i zdarzeń.
Ktoś jest w stanie dostrzec, co na tym pulpicie jest napisane? To w jakimś kraju związkowym „bratniego” narodu zza Odry? Chętnie bym się dowiedział, co to za „siedziba NATO”, czy performance to inicjatywa natowska czy widzimisię jakichś durniów od kultury landu czy innych lokalsów itd., itd. Na razie wiem, że filmik wrzucił regularny szur – wystarczy rzut oka na twitterowy profil – jak sam siebie określa, otwarty umysł. Jak wiadomo, otwarty umysł to najgorszy typ umysłu. Jest inkluzywny jak śmietniczka, to jest zbiera wszystko bez wyjątku, ze szczególnym uwzględnieniem śmieci.
Oczywiście, wiem, jaki jest stan ducha na Zachodzie, ale dobrze byłoby zachowywać jakąś hierarchię faktów i zdarzeń.
Ale wasz ten chachmęt wkręcił, hehe. Przecież widać że to nie żadne NATO bo natoskiej flagi ni ma tylko belgijska wisi. Wideło przedstawia "artystyczne intermezzo" podczas otwarcia roku 2017 na Uniwersytecie Gandawskim w Belgii. Nie trzeba pisać, że to wytwórnia lewaków wszelkiej maści więc opętanie bardzo możliwe. A na pulpecie pisze: Universiteit Gent.
Ale wasz ten chachmęt wkręcił, hehe. Przecież widać że to nie żadne NATO bo natoskiej flagi ni ma tylko belgijska wisi. Wideło przedstawia "artystyczne intermezzo" podczas otwarcia roku 2017 na Uniwersytecie Gandawskim w Belgii. Nie trzeba pisać, że to wytwórnia lewaków wszelkiej maści więc opętanie bardzo możliwe. A na pulpecie pisze: Universiteit Gent.
Nie do końca (bo to ja wrzuciłem). Bo nie chodziło mi i o NATO, tylko o sam występ w Jakiejś-Zachodniej-Instytucji.
Lecz dzięki za sprostowanie, bo nie miałem czasu szukać weryfikacji Jakiejś-Instytucji.
Do wątku Postępy Postępu nadaje się.
W Polsce na najbardziej lewackich uniwerkach takie tańce to chyba najwyżej na zamkniętych spotkaniach.
Komentarz
I tak to się kręci.
"Teraz w ogóle dużo mniej mówię o piekle. Mam wrażenie, że pan Jezus zaprasza nas przede wszystkim do nieba. A żeby ostatecznie trafić do piekła, trzeba się naprawdę bardzo mocno postarać. Trzeba to piekło samemu wybrać. Bóg nikogo nie potępia."
Opinie Ojców i doktorów Kościoła, a także świętych oraz swiadków uznanych przez Kościół objawień nie były aż tak optymistycznie, a często wręcz przeciwnie - liczni nie wchodzą do Krolestwa. Pan Bog nikogo nie skazuje na potępienie, jednak w takim sensie, że zaden czlowiek nie jest do niego predystynowany od poczęcia.
Erratum. Nie cztery a pięć. Człowiek ma skłonność do posługiwania się starymi danymi.
Dla nich. Więc się mogą zdziwić.
Ale błędu zaniechania przemowy na klęczkach, na razie do Murzynów, nie popełnili twórcy ostatniego Bonda. Tam i szefową agenta 007 i jego pomocnicą/ następczynią są dwie dość ciemne Murzynki. Jeszcze nie ujawniono, że to lesby, ale wszystko przed nami w kolejnych Bondach. Nie dziwię się, że Craig nie chciał w tym ostatnim zagrać i długo się bronił.
P.S. Zwracam uwagę na rasizm emitikonów. Tam wszystkie gęby to białasy. Precz z prześladowaniem czarnej mordy!!!
bokotematycznie : (jak zwykle) tłumaczka języka migowego debest: "tłumaczy" taniec!)
👣
🐾
🐾
Ale wasz ten chachmęt wkręcił, hehe.
Przecież widać że to nie żadne NATO bo natoskiej flagi ni ma tylko belgijska wisi.
Wideło przedstawia "artystyczne intermezzo" podczas otwarcia roku 2017 na Uniwersytecie Gandawskim w Belgii. Nie trzeba pisać, że to wytwórnia lewaków wszelkiej maści więc opętanie bardzo możliwe.
A na pulpecie pisze: Universiteit Gent.
👣
🐾
🐾
A, i dzięki za podanie szczegółów tej „natowskiej” imprezy.
Bo nie chodziło mi i o NATO, tylko o sam występ w Jakiejś-Zachodniej-Instytucji.
Lecz dzięki za sprostowanie, bo nie miałem czasu szukać weryfikacji Jakiejś-Instytucji.
Do wątku Postępy Postępu nadaje się.
W Polsce na najbardziej lewackich uniwerkach takie tańce to chyba najwyżej na zamkniętych spotkaniach.