JORGE napisal(a): 61 proc. badanych pozytywnie ocenia dokonane przez Morawieckiego zmiany w składzie rządu; za raczej dobre uznało je 52 proc., a zdaniem 9 proc. zmiany były zdecydowanie dobre.
Zdecydowanie negatywne stanowisko wobec zmian przyjęło 2 proc., raczej źle oceniło je 7 proc. respondentów, 30 proc. badanych było niezdecydowanych."
Jeżeli to nie żart to proszę jeszcze raz przeczytać i policzyć.
Przepraszam, to co prawda nie był żart, tylko efekt zbytniego tempa czytania oraz wkurzenia się (ew. patrz mój poprzedni post). Swoją drogą, wyszło mi zabawnie, co poniektórzy wiedzą dlaczego
Maria napisal(a): Przepraszam, to co prawda nie był żart, tylko efekt zbytniego tempa czytania oraz wkurzenia się (ew. patrz mój poprzedni post). Swoją drogą, wyszło mi zabawnie, co poniektórzy wiedzą dlaczego
@nikt_specjalny Aż tak bardzo się nie wściekłam, jeno wkurzyłam na tyle, żeby nie zauważyć średnika Dzięki za zrozumienie i założenie oddzielnego wątka.
Gdyby wybory parlamentarne odbyły się we wrześniu, wygrałaby je PO z 38-procentowym poparciem; PiS zaś - wraz z Polską Razem i Solidarną Polską - uzyskałoby 33 proc. Takie są wyniki najnowszego sondażu CBOS, przeprowadzonego już po wyborze Donalda Tuska na szefa Rady Europejskiej i po dymisji jego rządu. (...) We wrześniowym sondażu notowania PO poprawiły się w stosunku do sierpniowego badania tego samego ośrodka o 12 punktów procentowych. Jak zauważa CBOS 38 proc. poparcia uzyskane przez Platformę w najnowszym sondażu to najlepszy wynik tej partii od lutego 2012r.
Ewa Kopacz stanęła na czele rządu 3 września 2014 r. CBOS prowadziło badania 11–17 września tegoż roku.
a "intelektualnie misterne rozgrywki" są niefajne bo wykluczające
nie to co jedzenie i śpiewanie
No nie do końca rozumiem moją wypowiedź i Kolegi odpowiedź. Chyba powinienem był napisać "misterne intelektualnie rozgrywki" albo coś w tym rodzaju np "misterne intelektualne rozgrywki". O co mi się rozchodzi wiadomo. Pan Mateusz trzyma się prostych i sprawdzonych technik. Pan Minister przeciwnie - zbytnio koloryzował i pochopnie oceniał lub obiecywał. Równolegle tez stosował proste i sprawdzone techniki, ale bez umiaru i przy złej ocenie sytuacji czyli nieskuteczne.
romeck napisal(a): Dziś "nowe", w osobie premiera MM, odwiedziło Dom Seniora, gdzie pośpiewało i pojadło z elektoratem 65+ Babcie juz kochają "swojego" wnuczka!
Pan Premier ma wiele pokory. Nie sili się na intelektualnie misterne rozgrywki tylko stosuje proste i sprawdzone techniki z podręcznika początkującego polityka. Gdyby Pan Minister Macierewicz czytał ten podręcznik, miał więcej pokory i stosował się do jego wskazówek to by Pan Premier nie miał z nim szans. Prezydent Duda też czytał, ale niedokładnie, ma za mało pokory i stosuje wybiórczo, ale i to wystarczyło na Pana Ministra Macierewicza. Absolutnie nie wystarczy na Pana Premiera.
To by świadczyło o tym że wiedza to potęga. Nawet ta elementarna.
romeck napisal(a): Dziś "nowe", w osobie premiera MM, odwiedziło Dom Seniora, gdzie pośpiewało i pojadło z elektoratem 65+ Babcie juz kochają "swojego" wnuczka!
Ciekawe, czy został poczęstowany taką samą szarlotką, jaką swego czasu zajadał się prezio Bredzisław. Foty zrobione?
polmisiek napisal(a): O ile jakos rozumiem odwolanie AM bo Duda, to Kownackiego...
A czy to nie oczywiste, że cała ekipa AM zostanie wycięta w pień? Czego żeście się spodziewali? Ze chodzi tylko o "kontrowersyjną" osobę pana ministra? Żarty.
Przy okazji doczytałam, że posłanka Sobecka złożyła interpelację w sprawie zmiany miejsca stacjonowania dowództwa kujawsko-pomorskiego okręgu (czy jaksietotam nazywa) WOT. Miał być w Toruniu, gdzie wszystko już jest przygotowane i jest całe zaplecze, a będzie w Inowrocławiu. Ciekawe1 dlaczego.
mm nadzieję , że wywalenie Kownackiego ma związek z negocjacjami z Amerykanami. Takie depnięcie. To była pewnie tez jedna z przesłanek do wywalenia Macierewcza. W każdym razie Błaszczak pojechał i nie kłapie na drugi dzień w mediach, że już za miesiąc , kwartał będą śmigłowce/rakiety/itp... Jakościowy skok jest wielki
Może być różnie. Minister Macierewicz miał specyficzne podejście do negocjacji. Minister Kownacki też. Z jednej strony bardzo konfrontacyjne (Francuzi uczący się jedzenia widelcem od Polaków, "zmiana" stanowiska Amerykanów w sprawie Patriotow itp). Z drugiej strony liczne przecieki i ujawnienia, przedwczesne deklaracje w mediach itp. To zrażało kontrahentów oraz pogarszało pozycję negocjacyjną. To wiem bo to widać publicznie. Nie wiem jak to wygląda od strony merytorycznej - koncepcja uzbrojenia, wybór systemów i kontrahentów, realność oczekiwań offsetowych, ocena potencjału polskiej zbrojeniówki itp. Nie wiem bo się nie znam tak dalece że nie jestem w stanie wyważyć sprzecznych opinii. Co znaczy więc że może być różnie? Źle będzie wtedy jeśli za zmianą leży jakieś lobby dostawców zainteresowanych dojeniem kasy z MON lub gorzej wpuszczeniem polskiej armii w ślepy zaułek. Dobrze będzie jeśli to zmiana taktyki. Wtedy do negocjacji zostaną wysłani chłodni i uprzejmi złotouści. Będą prawić kontrahentom uprzejmości i robić po cichu co się da.
W związku ze zdymisjonowaniem podsekretarzy stanu @DoSmyr i B. Grabskiego oraz dyrektora generalnego B. Ścibuta a także dyrektorów departamentów i wyższych urzędników #MON, składam im wszystkim serdeczne podziękowania za pełną poświęcenia służbę Polsce — napisał Macierewicz.
Komentarz
Przepraszam,
to co prawda nie był żart, tylko efekt zbytniego tempa czytania oraz wkurzenia się (ew. patrz mój poprzedni post).
Swoją drogą, wyszło mi zabawnie, co poniektórzy wiedzą dlaczego
Aż tak bardzo się nie wściekłam, jeno wkurzyłam na tyle, żeby nie zauważyć średnika
Dzięki za zrozumienie i założenie oddzielnego wątka.
8-X
Mirosław Różański @MirekRozanski
MON , opuszczenie stanowisk nie powinno zwolnić z odpowiedzialności za "dokonania" ostatnich dwóch lat
09:30 - 19.01.2018
Przy okazji doczytałam, że posłanka Sobecka złożyła interpelację w sprawie zmiany miejsca stacjonowania dowództwa kujawsko-pomorskiego okręgu (czy jaksietotam nazywa) WOT. Miał być w Toruniu, gdzie wszystko już jest przygotowane i jest całe zaplecze, a będzie w Inowrocławiu. Ciekawe1 dlaczego.
No własnie. Jakies naprowadzenie można?
Ps. Po doczytaniu do końca: to co ? Teraz lawinowo w PGZ i okolicach potocza sie zmiany?
Co znaczy więc że może być różnie? Źle będzie wtedy jeśli za zmianą leży jakieś lobby dostawców zainteresowanych dojeniem kasy z MON lub gorzej wpuszczeniem polskiej armii w ślepy zaułek. Dobrze będzie jeśli to zmiana taktyki. Wtedy do negocjacji zostaną wysłani chłodni i uprzejmi złotouści. Będą prawić kontrahentom uprzejmości i robić po cichu co się da.
Ps. Po doczytaniu do końca: to co ? Teraz lawinowo w PGZ i okolicach potocza sie zmiany?
Koledzy już podpowiedzieli. Chodzi o wielkie pieniądze na których ktoś chce położyć łapki.