Aż tak daleko bym, przynajmniej na razie, nie szła - Kaczor cały czas deklaruje, że zależy mu na stałych bazach. Ale jeśli Kraszewski wróci do łask, to kto wie. Dla mnie jego sprawa jest obecnie warunkiem koniecznym (daleko nie wystarczającym), aby w ogóle jeszcze myśleć o jakimkolwiek zaufaniu co do kierunku dalszych zmian.
christoph napisal(a): Ameryka Ok. POTI POTUS Trump lubi Polskę i Polaków podziwia. Tak mówił / czytał w Warszawie. Nie wiem czy cos z tej wiedzy sie utrzymało do dziś.
Trzeba sobie wybrać kryszę. To rozumieją i Rosjanie. W klubie Ronina mówią ze najlepsza dla Polski jest amerykanska
Poczekajmy jakie kontrakty podpisze Polska na Wisłę, Homara i Kruka. Wiele nam to powie na temat tego, dlaczego wyleciał Antonii. PS. Targalski ostatnio głosi tezę, że Polska pęka przed Niemcami, a USA zamiast dać nam realną pomoc, wysyła Friedmana z gościnnymi wykładami.
DMC napisal(a): Poczekajmy jakie kontrakty podpisze Polska na Wisłę, Homara i Kruka. Wiele nam to powie na temat tego, dlaczego wyleciał Antonii. PS. Targalski ostatnio głosi tezę, że Polska pęka przed Niemcami, a USA zamiast dać nam realną pomoc, wysyła Friedmana z gościnnymi wykładami.
DMC napisal(a): Poczekajmy jakie kontrakty podpisze Polska na Wisłę, Homara i Kruka. Wiele nam to powie na temat tego, dlaczego wyleciał Antonii. PS. Targalski ostatnio głosi tezę, że Polska pęka przed Niemcami, a USA zamiast dać nam realną pomoc, wysyła Friedmana z gościnnymi wykładami.
Po co pomagać Polakom jak ci i tak kochają USA
To zdanie jest obarczone błędem logicznym. W społeczności państw nie pomaga się po to żeby być kochanym lub nie.
Friedman służy do odsiania resztek Polaków z pryzmy popychadeł berlińskich, brukselskich, moskiewskich, takich którzy się wszystkiego boją oraz .nowoczesnych, obojętnych i głuchych.
Dokładnie. Polska jest najmocniejszym sojusznikiem USA na kontynencie europejskim. Im Polska mocniejsza, tym Stany mają więcej do powiedzenia w Europie. Emocje nie mają nic do rzeczy.
Poczekajmy jakie kontrakty podpisze Polska na Wisłę, Homara i Kruka. Wiele nam to powie na temat tego, dlaczego wyleciał Antonii.
Po co pomagać Polakom jak ci i tak kochają USA
.
Friedman służy do odsiania resztek Polaków z pryzmy popychadeł berlińskich, brukselskich, moskiewskich, takich którzy się wszystkiego boją oraz .nowoczesnych, obojętnych i głuchych.
DMC napisal(a): Poczekajmy jakie kontrakty podpisze Polska na Wisłę, Homara i Kruka. Wiele nam to powie na temat tego, dlaczego wyleciał Antonii.
Rozumiem, że informacji w sprawie tych kontraktów od samego zainteresowanego nie przyjmujesz. Po prostu odrzucasz a priori, tak?
Zainteresowany żadnych informacji mi nie przekazał, więc nie mam co przyjmować.
Owszem, przekazał. Dosyć dokładne i w kilku wywiadach. Ostatni, jaki słyszałam był w TV Republika już po jego dymisji, gdzie sprawy kontraktów wyjaśniał.
Mogło też chodzić z tą rekonstrukcja w MONie o fiasko w Stoczni Marynarki Wojennej, która mimo wzięcia pod skrzydła PGZ jak nie była w stanie ogarnąć tego projektu tak nie jest, jak była w upadłości tak jest, budowę "Ślązaka "własnie wstrzymano i nastepują masowe zwolnienia. Materiał ludzki jest od góry do dołu tak słaby , że podobno tylko tę stocznię zaorać. Tymczasem stocznie prywatne z powodzeniem realizują kontrakty wojskowe dla krajów NATO w tym cztery patrolowce dla Francji ze stoczni Crist. Ponadto mamy wiodące na świecie prywatne biura projektowe zdolne do projektów wykonawczych takich okrętów: http://www.defence24.pl/przemysl-wiadomosci/projektanci-okretu-ratownik-wychodza-z-ukrycia
Wiadomo , że Minister Macierewicz był , delikatnie mówiąc przeciwnikiem prywatnej inicjatywy w sektorze zbrojeniowym, gdyż uważał że jest bardziej niż państwowy nasycony zagranicznymi szpiegami. Zobaczymy w jakim kierunku pójdzie restrukturyzacja.
romeck napisal(a): @Maria na tweetach hurczy, że manipulacja tego zdjęcia wynika z tego, że AM mówi coś do PADa gestykulując!
Już lecę do zieleniaka żeby to kupić. Oczka Dudy i rozluźniona twarz, szczególnie usta, świadczą, że bardzo uważnie słucha. Zaś Macierewicz tłumaczy ogólne zasady zanurzania się łodzi podwodnych, które MON chce kupić.
Na piąstki nie zwracajmy uwagi, było zimno a Duda nie wziął rękawiczek.
romeck napisal(a): @Maria na tweetach hurczy, że manipulacja tego zdjęcia wynika z tego, że AM mówi coś do PADa gestykulując!
Już lecę do zieleniaka żeby to kupić. Oczka Dudy i rozluźniona twarz, szczególnie usta, świadczą, że bardzo uważnie słucha. Zaś Macierewicz tłumaczy ogólne zasady zanurzania się łodzi podwodnych, które MON chce kupić.
wspierał Andrzeja Dudę w kolejnych kampaniach wyborczych. Gdy kandydował on na prezydenta miasta, nakręcił film, na którym Duda, niemal nikomu jeszcze nieznany, jeździł po mieście na rowerze w szaliku. - Ten rower był mój i szalik też był mój. Film kręciłem oczywiście gratis, on był utrzymany w duchu moich krakowskich impresji, myślę, że dodał Andrzejowi Dudzie dużo ciepła.
W rzeczywistości AD "rozbijał się po Krakowie jakąś limuzyną", o czym doniósł Markowskiemu rozczarowany syn. Nawet taka drobnostka okazała się lipą. Prawdziwe oblicze przyszły pan prezydent niewątpliwie pokazał raz. 10 kwietnia 2010 roku.
Maria napisal(a): No, wreszcie dotarł do mnie dokument, na którym już wyraźnie widać, dlaczego Antoni poleciał. Pchał się stary z łapami, to po nich oberwał...
Komentarz
Ale jeśli Kraszewski wróci do łask, to kto wie.
Dla mnie jego sprawa jest obecnie warunkiem koniecznym (daleko nie wystarczającym), aby w ogóle jeszcze myśleć o jakimkolwiek zaufaniu co do kierunku dalszych zmian.
POTI POTUS Trump lubi Polskę i Polaków podziwia. Tak mówił / czytał w Warszawie. Nie wiem czy cos z tej wiedzy sie utrzymało do dziś.
Trzeba sobie wybrać kryszę. To rozumieją i Rosjanie. W klubie Ronina mówią ze najlepsza dla Polski jest amerykanska
PS. Targalski ostatnio głosi tezę, że Polska pęka przed Niemcami, a USA zamiast dać nam realną pomoc, wysyła Friedmana z gościnnymi wykładami.
Dziwna sprawa
Owszem, przekazał. Dosyć dokładne i w kilku wywiadach. Ostatni, jaki słyszałam był w TV Republika już po jego dymisji, gdzie sprawy kontraktów wyjaśniał.
http://www.wsensie.pl/po-godzinach/26660-archeolodzy-przepraszaja-poszuiwaczy-poszukiwacze-odpowiadaja-teraz-przepraszacie
Tymczasem stocznie prywatne z powodzeniem realizują kontrakty wojskowe dla krajów NATO w tym cztery patrolowce dla Francji ze stoczni Crist. Ponadto mamy wiodące na świecie prywatne biura projektowe zdolne do projektów wykonawczych takich okrętów:
http://www.defence24.pl/przemysl-wiadomosci/projektanci-okretu-ratownik-wychodza-z-ukrycia
Wiadomo , że Minister Macierewicz był , delikatnie mówiąc przeciwnikiem prywatnej inicjatywy w sektorze zbrojeniowym, gdyż uważał że jest bardziej niż państwowy nasycony zagranicznymi szpiegami.
Zobaczymy w jakim kierunku pójdzie restrukturyzacja.
na tweetach hurczy, że manipulacja tego zdjęcia wynika z tego, że AM mówi coś do PADa gestykulując!
ale kadr sam w sobie - super memo genny:)
Oczka Dudy i rozluźniona twarz, szczególnie usta, świadczą, że bardzo uważnie słucha. Zaś Macierewicz tłumaczy ogólne zasady zanurzania się łodzi podwodnych, które MON chce kupić.
Nawet taka drobnostka okazała się lipą.
Prawdziwe oblicze przyszły pan prezydent niewątpliwie pokazał raz. 10 kwietnia 2010 roku.