Istnieje wersja że źle przeczytano po francuskiemu albo się nie zrozumiano. I że MSZ miał na myśli ZAMIAR albo mówił o przypadkach z czasów "dr Metr Wgłąb"...
To trochę co innego. A nawet zupełnie i całkowicie co innego.
Inny powód pobytu. Ale efekt może być podobny. Wyobrażasz sobie kogoś z tych "pracowników", że jak skończy mu się praca czy pozwolenie to on wyjedzie? A nie daj Boże zostanie wydalony przez polskie władze ? Co by na to powiedział cały demokratyczny świat ?? Przyjechali, klamka zapadła, już nie wyjadą.
Ale Indianie z Indii i Gorole z Nepalu to do roboty przyjeżdżają np. w stoczniach, fabrykach mebli albo na studia i w zdecydowanej większości NIE wyznają Islamu.
MarianoX napisal(a): Ale Indianie z Indii i Gorole z Nepalu to do roboty przyjeżdżają np. w stoczniach, fabrykach mebli albo na studia i w zdecydowanej większości NIE wyznają Islamu.
to je szczegół, na nieszczęście dla tego szczegóła nie pasuje do obrazka
MarianoX napisal(a): Ale Indianie z Indii i Gorole z Nepalu to do roboty przyjeżdżają np. w stoczniach, fabrykach mebli albo na studia i w zdecydowanej większości NIE wyznają Islamu.
Tak, tak. Tłumacz sobie tłumacz. Bangladesz to w 90% islamiści, a z Indii przyjeżdżają do Polski prawie wyłącznie islamiści, poznaj ich - hinduistów tam nie ma. Wiesz co to jest hidżra i dlaczego to robią? Z ciekawości gdzie Ty mieszkasz, że ten problem Cię nie dotyczy ? W Ustrzykach Dolnych ? Bo ja w Warszawie i w mojej dzielnicy jest ich coraz więcej, młodych mężczyzn dobrze ubranych i ze smartfonami. A zresztą co mnie to obchodzi co oni sobie wyznają? Czy to Nepal czy Pal ? :-). Polska ma dać pracę, płacę i opiekę Polakom. Uważasz inaczej ? Powiedz wprost.
A dlaczego PiS prawie zamroził repatriacje? Przecież moglibyśmy wszystkich Polaków do Ojczyzny repatriować ?
Progr.PIS dot.migrantów - BEZ ZMIAN W PL żadnych migrantów z tyt.przymus. UE relokacji NIE MA i NIE BĘDZIE ! MinSprZagr mówił o osobach w tranzycie przez PL z innych tyt. Stanowisko PL b/z - POMOC TYLKO na MIEJSCU. Schengen też pozwala na kontrolowany wjazd
I jeszcze obsobaczyła Ciaputowicza, ale to już se sami poczytajcie na profilu p. profesor
chudopachołek napisal(a): Polska ma dać pracę, płacę i opiekę Polakom. Uważasz inaczej ? Powiedz wprost.
Może jednak Kolega ciut przystopuje z tym zalewem postów, a zwłaszcza pouczeń.
Wobec mnie była ironia i właśnie pouczenie. Ja nikogo nie pouczam dlaczego mówisz nieprawdę? Moje postulaty dotyczą Naszego Państwa Polskiego. Może Ty odpowiesz po co jest i komu ma służyć Nasze Państwo Polskie ?
"Zalew postów" ?? :-) W regulaminie jest, że można pisać tylko 1 post dziennie jak to robi/albo raczej nie robi ) Koleżanka ?
Pracę, płacę i opiekę to miał dawać PRL. Nie dał i upadł. Być może miał zamiar dać, ale i to wątpliwe. RP ma dać bezpieczeństwo, dumę i szanse na pracę i płacę. Opiekę słabym i niepełnosprawnym.
Nie zgadzam się z taką rolą państwa polskiego. Jeśli tak, to jest niepotrzebne. Nie ma się co potem dziwić, że młodzi nie utożsamiają się z takim nihilistycznym i internacjonalistycznym państwem. Po co takie coś ? Rzeczpospolita Przyjaciół, Polin. MultiKulti jprdl.... Niektórych nic nie nauczyło to co się dzieje choćby w Szwecji czy Francji ??
chudopachołek napisal(a): Polska ma dać pracę, płacę i opiekę Polakom. Uważasz inaczej ? Powiedz wprost.
Wobec mnie była ironia i właśnie pouczenie. Ja nikogo nie pouczam dlaczego mówisz nieprawdę? Moje postulaty dotyczą Naszego Państwa Polskiego. Może Ty odpowiesz po co jest i komu ma służyć Nasze Państwo Polskie ?
"Zalew postów" ?? :-) W regulaminie jest, że można pisać tylko 1 post dziennie jak to robi/albo raczej nie robi ) Koleżanka ? Zbyt pochopnie napisałam, więc się wycofuję i przepraszam.
"Zalew postów" ?? :-) W regulaminie jest, że można pisać tylko 1 post dziennie jak to robi/albo raczej nie robi ) Koleżanka ?
Zbyt pochopnie napisałam, więc się wycofuję i przepraszam.
Przyjmuję. Ja też jeśli może byłem trochę zbyt 'agresywny' wobec Koleżanki to przepraszam Cię. Zdaję sobie sprawę, że jestem nowy i może trochę zamieszania wprowadziłem, choć mam nadzieję, że intelektualnego tylko. Wiecie, ciężko nie komentować tego co się obecnie w naszym kraju dzieje. Ja i moja rodzina mieliśmy takie wielkie nadzieje związane z PiS-em, ale idzie jak po grudzie, a ostatnio jakby pod prąd... Wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Tak, tak. Tłumacz sobie tłumacz. Bangladesz to w 90% islamiści, a z Indii przyjeżdżają do Polski prawie wyłącznie islamiści, poznaj ich - hinduistów tam nie ma. Wiesz co to jest hidżra i dlaczego to robią? Z ciekawości gdzie Ty mieszkasz, że ten problem Cię nie dotyczy ? W Ustrzykach Dolnych ? Bo ja w Warszawie i w mojej dzielnicy jest ich coraz więcej, młodych mężczyzn dobrze ubranych i ze smartfonami.
Nic nie pisałem o żadnym Bangladeszu.
Skąd czerpiesz "wiedzę", że 90% przyjeżdżających Hindusów to islamiści?
Źródełko poproszę, bo jak na razie to na forum głównie trollujesz i wrzucasz fejknjusy z głębokiej rzyci..
Rafał napisal(a): Pracę, płacę i opiekę to miał dawać PRL. Nie dał i upadł. Być może miał zamiar dać, ale i to wątpliwe. RP ma dać bezpieczeństwo, dumę i szanse na pracę i płacę. Opiekę słabym i niepełnosprawnym.
Jak będzie praca i płaca, to się duma i bezpieczeństwo znajdzie. Jeszcze nie słyszałem o takim miejscu na świecie, gdzie byłyby warunki do godziwego życia, a nie byłoby bezpieczeństwa i stabilizacji. Nachodźców i ich illuminati kierowników ruchu odrzućmy.
Tak, tak. Tłumacz sobie tłumacz. Bangladesz to w 90% islamiści, a z Indii przyjeżdżają do Polski prawie wyłącznie islamiści, poznaj ich - hinduistów tam nie ma. Wiesz co to jest hidżra i dlaczego to robią? Z ciekawości gdzie Ty mieszkasz, że ten problem Cię nie dotyczy ? W Ustrzykach Dolnych ? Bo ja w Warszawie i w mojej dzielnicy jest ich coraz więcej, młodych mężczyzn dobrze ubranych i ze smartfonami. A zresztą co mnie to obchodzi co oni sobie wyznają? Czy to Nepal czy Pal ? :-). Polska ma dać pracę, płacę i opiekę Polakom. Uważasz inaczej ? Powiedz wprost.
A dlaczego PiS prawie zamroził repatriacje? Przecież moglibyśmy wszystkich Polaków do Ojczyzny repatriować ?
To trzeba dzieci robić a nie jojczyć. Będzie dzietność min 2,1 to nie będzie imigrantów.
Tak, tak. Tłumacz sobie tłumacz. Bangladesz to w 90% islamiści, a z Indii przyjeżdżają do Polski prawie wyłącznie islamiści, poznaj ich - hinduistów tam nie ma. Wiesz co to jest hidżra i dlaczego to robią? Z ciekawości gdzie Ty mieszkasz, że ten problem Cię nie dotyczy ? W Ustrzykach Dolnych ? Bo ja w Warszawie i w mojej dzielnicy jest ich coraz więcej, młodych mężczyzn dobrze ubranych i ze smartfonami.
Źródełko poproszę, bo jak na razie to na forum głównie trollujesz i wrzucasz fejknjusy z głębokiej rzyci..
Pewnie takie samo dane jak "administracyjny zakaz islamu" w Japonii.
Źródełko informacji z pierwszej ręki mam w Warszawie. A koledzy w Pierdziszewie czy na Kajmanach ?
raste napisal(a): Kolega sam jest światowy i w stolicy mieszka. Cała reszta forum to głębokie Podkarpacie a telewizję od czasu do czasu u proboszcza ogląda.
To może na Wilanowie mieszka i codziennie rano przemieszcza się jakąś "kugom" z punktu A do punktu B i wieczorem z powrotem, a w weekend robi zakupki przez neta. No to tak nic się nie zmienia w Polsce i nic się nie zauważy )
rozum.von.keikobad napisal(a): a z Indii przyjeżdżają do Polski prawie wyłącznie islamiści ______________
Cytat dosłowny. To do Warszawy czy do Polski?
Ja widzę trzy opcje: jesteś trollem, analfabetą lub idiotą. Obstawiam pierwsze, ale absolutnie nie wykluczam dwóch pozostałych.
A ja obstawiam, że 1) tato był w PZPR albo w milicji, 2) jesteś dyrektorem w jakiejś fundacji Sorosa, 3) rentierem, który odziedziczył majątek po rodzicach duplomatach w Moskwie. Obstawiam to trzecie, ale nie wykluczam pierwszego i drugiego.
Lol, wszystko wymieszane. To mama była w milicji, tato w fundacji Sorosa, a mnie wkręcili na dyplomatę w Moskwie.
Coś jeszcze?
Nie chcę być złośliwy, ale odejście zasłużonego i wyważonego forumowicza 7-mego (z którym częściej się nie zgadzałem niż zgadzałem, poza zupełnie ostatnimi czasami, gdy było na odwrót) i zamiast niego obecność tego trolla to nie przypadek, a skutek. Skutek tego, jak traktujecie mających inne zdanie, jak prowadzicie dyskusję, jak przestrzegacie regulaminu. W Chudopachołku przeglądają się wszystkie te ostatnie cechy forum, jak w oczywiście zakrzywionym, ale ciągle lustrze. Przemyślcie to sobie.
//admin Panowie! Spokój proszę! Kazdy następny wpis nie w temacie watką WYKASUJĘ.
edit: w trakcie pisania (i banowania) dopisał się Rozum, ale juz neich zostanie wpis....
//
chudopachołek napisal(a):
rozum.von.keikobad napisal(a): ...Ja widzę trzy opcje: jesteś trollem, analfabetą lub idiotą. Obstawiam pierwsze, ale absolutnie nie wykluczam dwóch pozostałych.
A ja obstawiam, że 1) tato był w PZPR albo w milicji, 2) jesteś dyrektorem w jakiejś fundacji Sorosa, 3) rentierem, który odziedziczył majątek po rodzicach duplomatach w Moskwie. Obstawiam to trzecie, ale nie wykluczam pierwszego i drugiego.
//admin
brzydkie ad personam Rozuma ma jednak inną wagę niż pezetpeery I sorosy kol. chudopachołka zobaczę jutro, co na to pozostali admini; na własne ryzyko - ode mnie czasowy ban //
Komentarz
W tej sprawie jeszcze nie dano ciała, więc czas już najwyższy.
http://forsal.pl/artykuly/1106318,nepal-indie-bangladesz-w-polsce-gwaltownie-przybywa-pracownikow-z-egzotycznych-krajow.html
Przyjechali, klamka zapadła, już nie wyjadą.
Z ciekawości gdzie Ty mieszkasz, że ten problem Cię nie dotyczy ? W Ustrzykach Dolnych ? Bo ja w Warszawie i w mojej dzielnicy jest ich coraz więcej, młodych mężczyzn dobrze ubranych i ze smartfonami.
A zresztą co mnie to obchodzi co oni sobie wyznają? Czy to Nepal czy Pal ? :-). Polska ma dać pracę, płacę i opiekę Polakom. Uważasz inaczej ? Powiedz wprost.
@KrystPawlowicz
59 min.59 minut temu
Progr.PIS dot.migrantów - BEZ ZMIAN
W PL żadnych migrantów z tyt.przymus. UE relokacji NIE MA i NIE BĘDZIE !
MinSprZagr mówił o osobach w tranzycie przez PL
z innych tyt.
Stanowisko PL b/z - POMOC TYLKO na MIEJSCU.
Schengen też pozwala na kontrolowany wjazd
I jeszcze obsobaczyła Ciaputowicza, ale to już se sami poczytajcie na profilu p. profesor
Rzeczpospolita Przyjaciół, Polin. MultiKulti jprdl....
Niektórych nic nie nauczyło to co się dzieje choćby w Szwecji czy Francji ??
Zbyt pochopnie napisałam, więc się wycofuję i przepraszam.
Przyjmuję. Ja też jeśli może byłem trochę zbyt 'agresywny' wobec Koleżanki to przepraszam Cię.
Zdaję sobie sprawę, że jestem nowy i może trochę zamieszania wprowadziłem, choć mam nadzieję, że intelektualnego tylko.
Wiecie, ciężko nie komentować tego co się obecnie w naszym kraju dzieje. Ja i moja rodzina mieliśmy takie wielkie nadzieje związane z PiS-em, ale idzie jak po grudzie, a ostatnio jakby pod prąd...
Wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Źródełko informacji z pierwszej ręki mam w Warszawie. A koledzy w Pierdziszewie czy na Kajmanach ?
To mama była w milicji, tato w fundacji Sorosa, a mnie wkręcili na dyplomatę w Moskwie.
Coś jeszcze?
Nie chcę być złośliwy, ale odejście zasłużonego i wyważonego forumowicza 7-mego (z którym częściej się nie zgadzałem niż zgadzałem, poza zupełnie ostatnimi czasami, gdy było na odwrót) i zamiast niego obecność tego trolla to nie przypadek, a skutek. Skutek tego, jak traktujecie mających inne zdanie, jak prowadzicie dyskusję, jak przestrzegacie regulaminu.
W Chudopachołku przeglądają się wszystkie te ostatnie cechy forum, jak w oczywiście zakrzywionym, ale ciągle lustrze.
Przemyślcie to sobie.
Panowie! Spokój proszę!
Kazdy następny wpis nie w temacie watką WYKASUJĘ.
edit: w trakcie pisania (i banowania) dopisał się Rozum, ale juz neich zostanie wpis....
//
//admin
brzydkie ad personam Rozuma ma jednak inną wagę niż
pezetpeery I sorosy kol. chudopachołka
zobaczę jutro, co na to pozostali admini; na własne ryzyko -
ode mnie czasowy ban
//