Skip to content

Wybory samorządowe - 21.10.2018

191012141527

Komentarz

• ms.wygnaniec napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Skład list wyborczych zrobił się tak ciekawy, że już nie tylko Gadowski ale i inni i to u Sakiewicza o tym piszą.
    A tak w dwóch zdaniach zechce Kolega naświetlić problem?
    Gadowskiemu ulewa się już ciągle, a tu w poprzednim GaPolu dołączył do niego Wojciech Mucha opisując opłotkami krakowskie układy.

A jakiś link posiada Kolega?
  • Pendrole, Kraków jest na jakiejś innej planecie!
    Wybory samorządowe 2018 w Krakowie. Sondaż: Trzy ugrupowania w radzie miasta
    Według sondażu Polska Press Grupy po wyborach w radzie miasta zasiądą przedstawiciele trzech ugrupowań. Wygra komitet Jacka Majchrowskiego (32,2 proc.), przed PiS-em (31,9) oraz komitetem Łukasza Gibały (18,6).
  • PiSem, który tam jest UW bardziej niż gdzie indziej.
  • Gibala - rozwodnik, ex-peowiec, ex-palikociarz z zarządu tej zgraj, siostrzeniec Gowina

Pokrakow w miniaturze.
  • los napisal(a):
    PiSem, który tam jest UW bardziej niż gdzie indziej.
    Zaczarowany krakówek...
  • Nu, Wassermann i Ziobro, prawdziwe UWole.

W ogóle mam wrażenie struktura PiS w umysłach niektórych forumowych komentatorów wygląda tak.
    Trve PiS (Szydło, Macierewicz, Szyszko)
    Sklerotycy (Kaczyński, Brudziński, o. Rydzyk)
    Unia Wolności (wszystko inne)

W pierwszym dwóch grupach nawet jeśli kogoś pominąłem, to pojedyncze osoby.
  • edytowano October 2018
    Trve nasza PiSowska Warszawa, "najbardziej konserwatywne duże miasto w Polsce"
    http://parlament2015.pkw.gov.pl/349_Wyniki_Sejm/0/1/0/1465

Tfu-Krakówek, inna planeta, jedna wielka UW
    http://parlament2015.pkw.gov.pl/349_Wyniki_Sejm/0/0/13/1261
  • Bezzasadnie przymieszał Kolega o. Rydzyka do PiS.
    Nikt (tu i wszędzie indziej) nie twierdzi, że stolnica jest najbardziej konserwatywnym miastem w Polsce. Wysokie Mazowieckie to i owszem, ale nie Gronkowcowo.

Pokornie prosim o niejaki umiar przy stosowaniu środków artystycznego wyrazu.
  • edytowano October 2018
    Jako żyję twierdzenie jakoby PiS był od zawsze UW to brednia. To ostatnimi czasy tak mu się porobiło. PC-ty i postpecetowe zakony zawsze były w kontrze do UW, a już szczególnie do leberałów. To już raczej niektórych komuszków, innych niż UW, brali. Co do sklerotyków to takiej frakcji jednolitej nie ma, a Brudziński z pewnością sklerotykiem nie jest. Rydzyk oczywiście to osobna kategoria. Ma wpływy wszędzie na prawicy ale nie decydujące.
  • edytowano October 2018
    randolph napisal(a):
    Bezzasadnie przymieszał Kolega o. Rydzyka do PiS.
    Nikt (tu i wszędzie indziej) nie twierdzi, że stolnica jest najbardziej konserwatywnym miastem w Polsce. Wysokie Mazowieckie to i owszem, ale nie Gronkowcowo.

https://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/10586/wizja-i-brak-wizji-orban-i-jarkacz/p2

" Warszawa to najbardziej konserwatywne miasto w kraju. Poważnie."

Przed użyciem słów "nikt" i "nigdzie" proponuję dobrze sprawdzić.
    Po użyciu przeprosić.
  • Rafał napisal(a):
    Jako żyję twierdzenie jakoby PiS był od zawsze UW to brednia. To ostatnimi czasy tak mu się porobiło. PC-ty i postpecetowe zakony zawsze były w kontrze do UW, a już szczególnie do leberałów. To już raczej niektórych komuszków, innych niż UW, brali. Co do sklerotyków to takiej frakcji jednolitej nie ma, a Brudziński z pewnością sklerotykiem nie jest. Rydzyk oczywiście to osobna kategoria. Ma wpływy wszędzie na prawicy ale nie decydujące.
    A jest dokładnie na odwrót.
    Z tego, co PiS wprowadził w latach 2005-07 obecna wersja UW, czyli PO większość miała w programie, a prawie wszystko (czyli wszystko bez konsolidacji nadzoru bankowego) poparła w sejmie.
    Z tego, co PiS wprowadził od 2015 obecna wersja UW, czyli PO nie miała w programie nic i wszystkiemu była przeciwna.
  • edytowano October 2018
    PO miało jakiś program? I realizowało go?

PS: PO programowo nie miało programu. Miało za to cel, łączący tę bezideową zbieraninę: łupić tubylców tenkraju utrzymując się u koryta. Ponieważ się nie utrzymali i korytem teraz rządzi PiS, a szerzej Dobra Zmiana, to się do niej co sprytniejsi przepisali już dawniej a inni dołączają do nich. I kierownictwa PiS to akceptuje i popiera i to własnie im się ostatnio porobiło, a po rekonstrukcji rządu przyspieszyło.
  • Rafał napisal(a):
    Jako żyję twierdzenie jakoby PiS był od zawsze UW to brednia.

To ostatnimi czasy tak mu się porobiło. PC-ty i postpecetowe zakony zawsze były w kontrze do UW, a już szczególnie do leberałów. To już raczej niektórych komuszków, innych niż UW, brali. Co do sklerotyków to takiej frakcji jednolitej nie ma, a Brudziński z pewnością sklerotykiem nie jest. Rydzyk oczywiście to osobna kategoria. Ma wpływy wszędzie na prawicy ale nie decydujące.
    !!!

• Szef krakowskiego Klubu Gazety Polskiej o listach PiS w Krakowie i Małopolsce.

Zwłaszcza od 3minuty.
    Całość 8 minut.
    Miodzio

https://www.bitchute.com/video/ckkcvSgJrV7q/
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Skład list wyborczych zrobił się tak ciekawy, że już nie tylko Gadowski ale i inni i to u Sakiewicza o tym piszą.
    A tak w dwóch zdaniach zechce Kolega naświetlić problem?
    Szef krakowskiego Klubu Gazety Polskiej o listach PiS w Krakowie i Małopolsce.

Zwłaszcza od 3minuty.
    Całość 8 minut.
    Miodzio

• Kolega se chlupnie wody, bo z radości czkawki dostał.

Ale za filmik dziękuję, miło wiedzieć że przynajmniej Kosior nie jest z Procyona.
  • marniok napisal(a):
    Majchrowski ok, Duda Trybunał Stanu, a PIS=PO chociaż lepiej że dzielą się z ludem.
    Reszta za PIS.
    rozum.von.keikobad napisal(a):
    Nu, Wassermann i Ziobro, prawdziwe UWole.

W ogóle mam wrażenie struktura PiS w umysłach niektórych forumowych komentatorów wygląda tak.
    Trve PiS (Szydło, Macierewicz, Szyszko)
    Sklerotycy (Kaczyński, Brudziński, o. Rydzyk)
    Unia Wolności (wszystko inne)

W pierwszym dwóch grupach nawet jeśli kogoś pominąłem, to pojedyncze osoby.
    Szyszko że zgrai ubekow z PZ Ł
  • Rafał napisal(a):
    PO miało jakiś program? I realizowało go?

PS: PO programowo nie miało programu. Miało za to cel, łączący tę bezideową zbieraninę: łupić tubylców tenkraju utrzymując się u koryta. Ponieważ się nie utrzymali i korytem teraz rządzi PiS, a szerzej Dobra Zmiana, to się do niej co sprytniejsi przepisali już dawniej a inni dołączają do nich. I kierownictwa PiS to akceptuje i popiera i to własnie im się ostatnio porobiło, a po rekonstrukcji rządu przyspieszyło.
    PO miało program w sensie zespół propozycji na "po wyborach". Czy go realizowali to inna sprawa.
    Natomiast kiedy objęli władzę po "trve PiSie" (tym z lat 2005-07) to ani nie mieli w programie likwidacji tego, co wprowadził PiS, ani tego faktycznie nie zlikwidowali.

Jeśli ktoś oskarża o "uwolstwo" dzisiejszy PiS, a nie chce go zobaczyć w latach 2005-07 czy tym bardziej wcześniej (przecież PiS i pre-PiS gdzieś tam rządził już wcześniej, choć w ograniczonym zakresie), to całkowicie zatracił kontakt z rzeczywistością.
  • Chrzanić rzeczywistość.
  • oczywista oczywistość
  • Konfederata napisal(a):

Zwłaszcza od 3minuty.
    Całość 8 minut.
    Miodzio

Taki Urynowicz to lokalny Zaradkiewicz. Był po tamtej stronie, przeszedł na inną i pewnie nie za darmo.
    Jeśli na forum broni się dilu z Zaradkiewiczem, to takie dile są do obrony z taką samą argumentacją. No chyba że nie chcemy takich dilów. A to wtedy jest pytanie, czy bez Gowinów, Zaradkiewiczów i Urynowiczów w ogóle byłby ten rząd, bo wynik PiS mniejszy o 2,5% (mniej więcej tyle Gowin z kolegami uzbierał w wyborach, do jakich się stawił) nie dałby większości.
  • Miałem dziś proszę Koleżeństwa niesamowite przeżycie polityczno-społeczne. Trochę to długie będzie więc niecierpliwi mogą odpuścić bo nie taka rewelacja.Otóż jestem trochę chory, ale byłem na mojej działce leśnej. Jako chory polegiwałem, ale zagonili mnie młodzi do obierania koźlarków co zebrali na obiad. Obierałem je na gazetę co ją mi podali z okolic kominka bo była na podpałkę. Tnę, tnę i coś mi nie pasuje. Patrzę na druk pod obierkami i widzę - GazWyb! Trzeba będzie zrobić śledztwo kto też z licznych gości co się przewinęli i pobywali po kilka dni tego się dopuścił. Gazeta dość nowa była bo z sierpnia. Ale nie o tym teraz bo będzie dalej gorzej. Otóż tnąc ogonki i szatkując kapelusze poczytałem. Część już była zmięta ze śmieciem ale kilka stron zostało. To był chyba jakiś magazyn weekendowy. Był wywiad z Belką, jakiś długi z młodą aktywistką adwokatką totalną,tekst jakiegoś gościa z Krytyki Politycznej i jeszcze jednego straceńca co się własnie w GazWybie zatrudnił.
    Po co to opisuję? No bo mi się nieco rozjaśniło co im w duszy gra. Oni naprawdę zaczynają jarzyć co się stało. No że te nierówności wiecie i że wyrównywać potrza bo trochę za wielu zostało za burtą, a w takich Niemczech to mniej i socjal jest. Czyli że trza się uczyć od Niemca i jak już się PiS zniszczy to nie wszystko odkręcać. No i że tym ludziom od dobrobytu to się przewróciło w głowie, ale to fakty i słusznie bo przeca wojny i głodu nie pamiętają to chcom więcej no i godności im się zachciewa więc jak wyżej - trza im dać a nie wyśmiewać się z nich jak Eliza Michalik. I wespół w zespół lewaki i leberały to muszom zrobić bo inaczej PiS co sobie władze przywłaszczył nadal będzie przez lud kochany i wybierany. No i że sędziowie i prawnicy nielubiani są bo bogaci i wyniośli i aroganccy. No nie są tacy, adwokatka z dziadkiem i tatą sędziami zaświadcza, ale tacy się wydają i mają zszarganą, część słusznie, opinię i w związku z tem muszą wyjść do ludzi, ludzkim językiem przemówić, przymilić się i pokazać że też w markecie kupują, do kibla chodzą i równiachy są. No nie napisali że z blokowiska, ale przecież mogą tam czasem wpaść. A Belka wieszczył że jak tak dalej pójdzie to idioci będą nadal królować, tacy co śmieciami w piecach palą na złość ekologom oraz szczepionki tłuką. No i jak upadnie Schengen i UE to staną granice, tiry, handel, przemysł i Putin wszystko zajmie nawet bez wojny a USA będą się cieszyć i inne takie.
    No i co z tego wynika? Ano że chwała Premieru Moraweru bo możemy pięć razy gorszego mieć - Scheta, Kopaczkę albo jakiegoś zdolnego młodego po 50-ce jak Siemioniak albo trochę młodszy Budka z wicepremierą Lubnauer. Oczywiście premier Szydło byłaby lepsza, ale może kiedyś wróci. Niech już wymęczą to zwycięstwo byle jakie w sejmikach i kilku miastach, niech wymiotą esbecję i bufoństwo dziedziczne z sądów i wygrają kolejne parlamentarne. Stare UWolstwo do tego czasu wymrze, a nowe za głupie aby nie dać się wysadzić z siodła przez pokolenie obecnych 30-to i 20-to latków co wykształceni są lepiej ale start mają trudniejszy niż trzaskoidy i gowinowa zbieranina więc twardsi i bitniejsi są.
  • randolph napisal(a):
    Bezzasadnie przymieszał Kolega o. Rydzyka do PiS.

Ja twierdzę. Wprawdzie pod odsianiu słoików, co Rozum zmanipulował, bo to nędzny manipulator jest.
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    Konfederata napisal(a):

Zwłaszcza od 3minuty.
    Całość 8 minut.
    Miodzio

Taki Urynowicz to lokalny Zaradkiewicz. Był po tamtej stronie, przeszedł na inną i pewnie nie za darmo.
    Jeśli na forum broni się dilu z Zaradkiewiczem, to takie dile są do obrony z taką samą argumentacją. No chyba że nie chcemy takich dilów. A to wtedy jest pytanie, czy bez Gowinów, Zaradkiewiczów i Urynowiczów w ogóle byłby ten rząd, bo wynik PiS mniejszy o 2,5% (mniej więcej tyle Gowin z kolegami uzbierał w wyborach, do jakich się stawił) nie dałby większości.
    Nu tapsz, tapsz, coś tam mu naczalstwo obiecało, nie moja to rzecz.

Natomiast pierwszy raz mam tak mocne przekonanie, że zanim dam kreskę na kogoś z listy PiS, muszę go końkretnie prześwietlać, bo samo bycie na liście nie daje nijakiej gwarancji, że nie mamy do czynienia z okazem pthirus pubis.
  • Niezmiernie też bawi mnie staroświecki wierszyk "Dajmy mu na pośmiewisko sprzeczne z naturą nazwisko!"
  • sprzeczne?
  • Dobra, to teraz poproszę filmik z Warszawy!

http://serwisy.gazetaprawna.pl/samorzad/artykuly/1257187,pis-zarejestrowalo-listy-do-sejmiku-wojewodztwa-mazowieckiego.html

Konkretnie, czy komukolwiek mówi cokolwiek którekolwiek z poniższych nazwisk:

Zbigniew Cierpisz, Andrzej Gmitruk, Barbara Sackiewicz, Lidia Nowicka, Małgorzata Kobitowicz oraz Paweł Terlecki.
  • Nic. Tylko nazwa PiS mi coś mówi.

Wybory do organów samorządowych są dużo bardziej partyjne niż do sejmu.
  • edytowano October 2018
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Dobra, to teraz poproszę filmik z Warszawy!

http://serwisy.gazetaprawna.pl/samorzad/artykuly/1257187,pis-zarejestrowalo-listy-do-sejmiku-wojewodztwa-mazowieckiego.html

Konkretnie, czy komukolwiek mówi cokolwiek którekolwiek z poniższych nazwisk:

Zbigniew Cierpisz, Andrzej Gmitruk, Barbara Sackiewicz, Lidia Nowicka, Małgorzata Kobitowicz oraz Paweł Terlecki.
    Nie. Ale na liście z powiatu (między innymi) legionowskiego jest człowiek którego znam - Stefan Traczyk, nadleśniczy z Jabłonny.

A czy komuś coś mówi Michał Prószyński, Michał Grodzki, Andrzej Snarski, Claudia Staniszewska, Mariusz Omelańczuk, Izabela Wojtasik oraz Agnieszka Jakubowska?

Jako ciekawostkę zaś zobaczyłem że z listy Bezpartyjnych Samorządowców kandyduje do Sejmiku Andrzej Rosiewicz, czyli chyba ukryta opcja pisowska?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.