MarianoX napisal(a): Pamiętam jak pod koniec świetności Rebelyi niektórzy twierdzili, że "klasyczne" fora to przeżytek jak koń i nalezy się na zuckerbergownię przenosić z dzialalnością okołofrondową
Tam też się znaczna część przeniosła, nie wiem czy nie więtsza połowa.
Wszelako, jak mam experymentować myślowo, to wolę tukej, gdyż mam więtsze poczucie wolności słowa.
i działająca Grupa FB: FF/FR@FB Into The FUTURE sześć wpisów w tym roky (1 na tydzień)
Pewnie jeszcze z jedna jest.
ale nieruchawo....
Na fejsiku z grupek postfrondowych akurat bardziej aktywna jest ta druga (w zasadzie pierwsza ) - FF/FR@FB bez dopisków, i to pomimo Leosia jako jednego z adminów (którego większość chyba i tak ma w plonkownicy :P)
Od kilku miesięcy w Melbourne mgli wyjść tylko na godzinę dziennie. Nadzorowani przez helikoptey i drony. Córka znajomych leci na lekach, bo spać nie potrafi ani w nocy ani w dzień od szumu łopat tych urządzeń nadzorujących
A tymczasem dziś zobaczyłem że pojawiła się alternatywa dla Wykopu. Który to wykop stał się tak niemiłosiernie lewacki, elgiebetowy, antypisowski itp - że się rzygać chce. Po prostu wykop.lgbt.ru. Nie wchodziłem dawno - i nie tylko ja, ponoć ruch im spadł o 12 milionów wejść (nie pamiętam na jaki okres czasu, bo chyba już usunęli wpis o tym - w każdym razie zjazd solidny.
Lurker: https://lurker.land/ Na samym wykopie piszą że technicznie lepszy - nie wiem, dopiero się wkręcam. Ciekawe czy Koleżeństwo zna? I jeśli, to co sądzi?
Na wykopie jest farma trolli przeważnie lewackich. Kiedyś dało się czytać i było to wykopalisko różnych ciekawostek mniej lub bardziej technicznych i to było spoko. Ale się zmieniło i teraz wykop to w większości polityczny ściek, napędzany przez tych trolli pewnie.
janosik napisal(a): Na wykopie jest farma trolli przeważnie lewackich. Kiedyś dało się czytać i było to wykopalisko różnych ciekawostek mniej lub bardziej technicznych i to było spoko. Ale się zmieniło i teraz wykop to w większości polityczny ściek, napędzany przez tych trolli pewnie.
Kiedyś miałem wrażenie, że na tle "średniej internetowej" jest wręcz prawacki (z korwinoidalnym nachyleniem) ale to było dawno. Podobnie z interią, która na tle pozostałych portali informacyjnych była bardziej "na prawo". To też już historia.
TecumSeh napisal(a): A tymczasem dziś zobaczyłem że pojawiła się alternatywa dla Wykopu. Lurker: https://lurker.land/ Na samym wykopie piszą że technicznie lepszy - nie wiem, dopiero się wkręcam. Ciekawe czy Koleżeństwo zna? I jeśli, to co sądzi?
Nie znam, ale dzieki za polecankę. Pierwszy rzut oka i pozytywne wrazenie
peterman napisal(a): Czy Wykop nie został przypadkiem siłowo przejęty przez lewactwo w okolicach wyborów prezydenckich?
Zaprzedanie za pieniądze lokalnych w końcu wykopów, kwejków, wp.pl to jedno, ale wy mi wytłumaczcie zneokomunizowanie (socjal)mediów globalnych: tłiterów, fejs-zbuków, jutubów i w ogóle całej Wielkiej Piątki BigTechu. Jakaś wszechświatowa MegaPlatforma ich skorumpowała?
Za poprzedniej komuny był przynajmniej jakiś antagonistyczny wobec niej Wolny Świat, a teraz?
peterman napisal(a): Czy Wykop nie został przypadkiem siłowo przejęty przez lewactwo w okolicach wyborów prezydenckich?
Zaprzedanie za pieniądze lokalnych w końcu wykopów, kwejków, wp.pl to jedno, ale wy mi wytłumaczcie zneokomunizowanie (socjal)mediów globalnych: tłiterów, fejs-zbuków, jutubów i w ogóle całej Wielkiej Piątki BigTechu. Jakaś wszechświatowa MegaPlatforma ich skorumpowała?
Za poprzedniej komuny był przynajmniej jakiś antagonistyczny wobec niej Wolny Świat, a teraz?
Na mój mały rozumek to mogło przyleźć ze zlewicowanych uczelni. Przecież te firmy zatrudniały głównie młodych zdolnych z modnymi poglądami na świat. Młodzi się pieli po szczeblach i teraz mając wpływy mogą działać pod tęczową flagą. Mydlę się czy to bardziej jest skomplikowane?
Komentarz
Wszelako, jak mam experymentować myślowo, to wolę tukej, gdyż mam więtsze poczucie wolności słowa.
Oj, Paanie, to byli czasy.
wpis raz na kilka miesięcy, ostatni październik 2020, potem po razie we wrześniu, w sierpniu, czerwcu...
Rebelya.TV
ostatni wpis styczeń 2016
RebelyaPaneL
ostatni wpis: kwiecień 2018
i działająca Grupa FB:
FF/FR@FB Into The
sześć wpisów w tym roky (1 na tydzień)
Pewnie jeszcze z jedna jest.
ale nieruchawo....
FB odciął Australię od linkowania prasy, w tym strony alertowe pożarów!
Google dogadało się.
Australia wprowadza nowe prawo prasowe/ bigtechowe
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Nadzorowani przez helikoptey i drony.
Córka znajomych leci na lekach, bo spać nie potrafi ani w nocy ani w dzień od szumu łopat tych urządzeń nadzorujących
Który to wykop stał się tak niemiłosiernie lewacki, elgiebetowy, antypisowski itp - że się rzygać chce. Po prostu wykop.lgbt.ru.
Nie wchodziłem dawno - i nie tylko ja, ponoć ruch im spadł o 12 milionów wejść (nie pamiętam na jaki okres czasu, bo chyba już usunęli wpis o tym - w każdym razie zjazd solidny.
Lurker: https://lurker.land/
Na samym wykopie piszą że technicznie lepszy - nie wiem, dopiero się wkręcam. Ciekawe czy Koleżeństwo zna? I jeśli, to co sądzi?
Podobnie z interią, która na tle pozostałych portali informacyjnych była bardziej "na prawo". To też już historia.