Kampania sejmowa 2019, czyli kolumny maszerują na Nowogrodzką.
Czyli mamy obóz władzy związanej z PiS i dość rozsądnie się porządkującej opozycji. Mamy więc następujące kolumny:
- oszołomsko lewacką - Biedronie, SLD itp
- lewacko przekręciarską - PO i okolice
- tęczowe PSL w ciasteczkowych onucach - to już objaw szaleństwa ciasteczkowych
- ruchacze narodowi - też w onucach, ale z innym sztafażem
Więc w miarę dobrze uporządkowane schematy ataku. Natomiast większość obecnych problemów PiS wynika z tego, że tam już czeka V Kolumna.
Tak pod rozwagę, bo to nie jawni zdrajcy, a w mojej ocenie geszefciarze, którzy aby uzyskać lokalną przewagę odpalą dowolne zagrożenie. O tym właśnie kiedyś pisał JORGE na przykładzie Białegostoku.
Patrząc, trzeba to uwzględniać.
- oszołomsko lewacką - Biedronie, SLD itp
- lewacko przekręciarską - PO i okolice
- tęczowe PSL w ciasteczkowych onucach - to już objaw szaleństwa ciasteczkowych
- ruchacze narodowi - też w onucach, ale z innym sztafażem
Więc w miarę dobrze uporządkowane schematy ataku. Natomiast większość obecnych problemów PiS wynika z tego, że tam już czeka V Kolumna.
Tak pod rozwagę, bo to nie jawni zdrajcy, a w mojej ocenie geszefciarze, którzy aby uzyskać lokalną przewagę odpalą dowolne zagrożenie. O tym właśnie kiedyś pisał JORGE na przykładzie Białegostoku.
Patrząc, trzeba to uwzględniać.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Jak porozmawiasz z lokalnymi działaczami, to w większości przypadków pozytywniej oceniają tego polityka, który może wnieść w wianie dostęp do większej liczby stanowisk. To jest jakoś przerażająco prymitywne, nie obstawiamy strumieni pieniędzy i przepływów władzy, a stołki za pensję. Czas do zamknięcia list może być czasem trudnym.
Natomiast problemem ZSL jest garb w postaci 50 lat trwania jako stronnictwo sojusznicze, więc zdrowy antykomunista tylko charchnie z niesmakiem.
Głębszy problem jest taki, że jak zaczną mówić, no ale jak to jak to, to wracamy do Wincentego Witosa, który paradował po Sejmasie bez krawata i z zapiętym guzikiem. Mieszczaństwo, w które celują, powie pfui, do wideł i gumofilców chamy.
Natomiast oni mają potężną siłę w postaci zinstytucjonalizowania i sproceduralizowania. Jest to obok SLD bodaj jedyna normalna partia w Polsce. Może to im da tyle bezwładności, że 10 lat się przeczołgają i już nikt nie będzie pamiętał, że Pezel to partia wójtów i sołtysów, którzy w przerwach pomiędzy rozrzucaniem obornika robią przewały w postaci przyjęcia pani Hani do Urzędu Gminy za 2500.
Tak po prawdzie to Terminator Waldek był ostatnim prezesem tak o doby partyjne dbającym (ile prawdy w tym, to nie wiem ale tak go się wspomina) .
nie wiem - bezpieczne te osoby, czy nie? mogą być?
bo oburzona, że PiS (?) nazywa Browna "ruskim agentem" i chyba zaraz mnie porzuci....
(I gada wciąż o żydowski Kaczyńskich i że już za dziecka (film "O dwóch takich, co...") to bylo wychjowania i oswajanie swoich USRAELskich agentów, podobnie jak Trumpa
I że nie można głosować na PiS, bo to niezgodnez chrześcijańskim sumieniem.... itp itd
forum pomóż!
wiem, że wystarczy poszukać po wątkach....
ale anty-PiS pośród młodszego pokolenia (roczniki 80-e i niżej) jest ogromne...
sam nie jestem pisiorem i jak napisał @szturmowiec - nie trzeba mi przypominać że wuje, ech
na liście PSL
w pierwszej trójce jest były .nowocześniak, były kukizowiec i były peowiec?
(za tweetem)
Brązowy i Rola to zaraza.
może to to - ja ledwie teraz czasu mam na czytanie excathedry, TV czasami.... (a cenię sobie czas z synem2)
http://stanczyk1.blogspot.com/2019/01/gietrzwad-grunwald-czyli-uani.html
powiedz, że jako nie pisowiec w obliczu perfekcyjnej maskirowki żydów, masz i do browna wątpliwości
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia