los napisal(a): Sądząc po prowadzeniu się pani Kramkowej i nieemocjonalnej reakcji ślubnego na owo prowadzenie, mąż jestto służbowy.
Tu akurat układ wygląda na świadomy i czysty w ramach (nomen omen) partnerstwa publiczno-prywatnego. Gorzej jest gdy jedna ze stron jest nie do końca świadoma zadaniowania drugiej niczym swego czasu Paweł Jasienica. Najciekawsze warianty bywały w rodzinie niejakiego Jędrzeja Szczypiorkowskiego gdzie każden na każdego donosił gdzie trzeba.
Odnośnie tej całej sytuacji, to przypomniał mi się dowcip (nieprzyzwoity) jaki Brzost przypomniał przy piwie: - Sadysta umówił się na randkę z masochistką na randkę, podczas intymnego spotkania masochistka: bij mnie, dręcz mnie, na to sadysta siedząc spokojnie: na takie pieszczoty to musisz zasłużyć!
Ale jak to się prawnie potoczy, bo tam masa niejasności jest. A przy okazji skacząc po kanałach trafiłem na wywiadowanie w TVN24 prof Zolla. I było to ciężkie przeżycie, bo ile razy wywiadowany wchodził w merytoryczne tory odpowiedzi był natychmiast podkręcany przez prowadzącą wywiad. Tak kobieta nie była zainteresowana merytoryczną stroną zagadnień ale tym, aby dało się dokopać PiS (sensu largo).
Prawdę mówiący, jakiś SN powinien podjąć uchwałę na zasadzie "Nie tam wybory nieważne, tylko zmiastaście, a dupyście, pozostajecie w zwłoce z wykonaniem swoich podstawowych obowiązków, do roboty lenie, a chyżo!"
By to spowodowało pewne poruszenie na sali, ale także pokazało, że sędzia, nawet SSN, nie ma obowiązku być idiotą.
Niestety, wielogodzinna debata nt. sposobu głosowania nad powołaniem komisji ds. powołania komisji skrutacyjnej, a już zwłaszcza starsza pani, która nie rozumie jak i po co kreśli się kółko, dowodzą, że jednak może trzeba być idiotą, by to wspaniałe stanowisko piastować.
Z trzeciej strony, właśnie się dowiedziałem, że Kato (młodszy) specjalnie pieprzył w senacie trzy po trzy aż do zachodu słońca, tylko po to, żeby uniemożliwić Cezarowi odbycie trumfu po zwycięstwach w Hiszpanii. A więc nadużył prawa, a chodzi w aureoli sprawiedliwego.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Niestety, wielogodzinna debata nt. sposobu głosowania nad powołaniem komisji ds. powołania komisji skrutacyjnej, a już zwłaszcza starsza pani, która nie rozumie jak i po co kreśli się kółko, dowodzą, że jednak może trzeba być idiotą, by to wspaniałe stanowisko piastować.
Nie przeraża cię to? Ci ludzie mają licence to kill i nie jest ona jedynie potencjalna, korzystają z niej na bieżąco.
Nie jest straszne bycie we władzy absolutnej idiotów?
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Niestety, wielogodzinna debata nt. sposobu głosowania nad powołaniem komisji ds. powołania komisji skrutacyjnej, a już zwłaszcza starsza pani, która nie rozumie jak i po co kreśli się kółko, dowodzą, że jednak może trzeba być idiotą, by to wspaniałe stanowisko piastować.
Nie przeraża cię to? Ci ludzie mają licence to kill i nie jest ona jedynie potencjalna, korzystają z niej na bieżąco.
No przecie już niejednokrotnie, także w tut. wątku, potępiłem to zjawisko.
A co do przerażania, to nie jestem aż tak strachliwy.
Ciekawe123 czy po wycofaniu się Kidawy-Błońskiej można ogłosić, że nie powtarzamy wyborów, a jedynie sam akt głosowania, bo tylko on się nie odbył? Gdyby tak było, to by PO zostało z tym wycofaniem kandydacicy na prezydecicę jak prognozował Himilsbach odnośnie nauki angielskiego.
Ja siem pytam: Dlaczego nie Komorowski Bronisław, który i doświadczenie ma, i sokowirówkę ma, i żadnej funkcji nie pełni?!? A poza tym, dlaczego nie kobieta? Znaczącą dawkę energii mogą dać przeca i Pomaska i Gajewska i Mucha!!! Kobieta za kobietę, a nie te samcze gierki.
ms.wygnaniec napisal(a): Ja siem pytam: Dlaczego nie Komorowski Bronisław, który i doświadczenie ma, i sokowirówkę ma, i żadnej funkcji nie pełni?!? A poza tym, dlaczego nie kobieta? Znaczącą dawkę energii mogą dać przeca i Pomaska i Gajewska i Mucha!!! Kobieta za kobietę, a nie te samcze gierki.
Kolega na serio czy jajca? Bo jak na serio, to czemu Dole a nie GH Bush w 1996 r., czemu Mondale a nie Carter w 1984 r. ... nikt rozsądny nie wystawi gościa, który nie dostał reelekcji.
Przynajmniej SokZBuraka jest już zatrudniony Oczekuję że teraz będzie tylko więcej... Ciekawe123 czy PO ma świadomość, że najbrutalniejszy cham osłabia rywala, ale przy większej stawce ma małe szanse na 2 miejsce!
ms.wygnaniec napisal(a): Ciekawe123 czy po wycofaniu się Kidawy-Błońskiej można ogłosić, że nie powtarzamy wyborów, a jedynie sam akt głosowania, bo tylko on się nie odbył? Gdyby tak było, to by PO zostało z tym wycofaniem kandydacicy na prezydecicę jak prognozował Himilsbach odnośnie nauki angielskiego.
ale MKB wystąpiła tylko na konferencji. Nic nie wiadomo, że wysłała do PKW rezygnację z udziału w wyborach. Znaczy jest caly czas jeszcze kandydatem i musi trafić na kartę.
Co ciekawe, to jest wyścig o elektorat, który już zagospodarował Hołownia, Biedroń i K.Mysz. To nie jest podjazd pod elektorat Komorowskiego, tylko odwojowanie 2 miejsca!
Komentarz
?
- Sadysta umówił się na randkę z masochistką na randkę, podczas intymnego spotkania masochistka: bij mnie, dręcz mnie, na to sadysta siedząc spokojnie: na takie pieszczoty to musisz zasłużyć!
- Bij mnie!
- Nie!!!
Ten dłuższy tekst, to jakby tłumaczenie pointy.
Jest pięknie. Niech nie wracają.
Przepraszam.
Epidemia sprawiła, że nie przylecieli Ci co się nimi wozili. Zapewniam, najgorszy turystyczny sport.
Tak lakonicznie to by było: Byłem, Wypiłem, Coś tam zapamiętałem
A przy okazji skacząc po kanałach trafiłem na wywiadowanie w TVN24 prof Zolla. I było to ciężkie przeżycie, bo ile razy wywiadowany wchodził w merytoryczne tory odpowiedzi był natychmiast podkręcany przez prowadzącą wywiad. Tak kobieta nie była zainteresowana merytoryczną stroną zagadnień ale tym, aby dało się dokopać PiS (sensu largo).
By to spowodowało pewne poruszenie na sali, ale także pokazało, że sędzia, nawet SSN, nie ma obowiązku być idiotą.
Niestety, wielogodzinna debata nt. sposobu głosowania nad powołaniem komisji ds. powołania komisji skrutacyjnej, a już zwłaszcza starsza pani, która nie rozumie jak i po co kreśli się kółko, dowodzą, że jednak może trzeba być idiotą, by to wspaniałe stanowisko piastować.
Z trzeciej strony, właśnie się dowiedziałem, że Kato (młodszy) specjalnie pieprzył w senacie trzy po trzy aż do zachodu słońca, tylko po to, żeby uniemożliwić Cezarowi odbycie trumfu po zwycięstwach w Hiszpanii. A więc nadużył prawa, a chodzi w aureoli sprawiedliwego.
Jak partia umiarkowanego postępu u Szwejka
A co do przerażania, to nie jestem aż tak strachliwy.
Gdyby tak było, to by PO zostało z tym wycofaniem kandydacicy na prezydecicę jak prognozował Himilsbach odnośnie nauki angielskiego.
A poza tym, dlaczego nie kobieta? Znaczącą dawkę energii mogą dać przeca i Pomaska i Gajewska i Mucha!!! Kobieta za kobietę, a nie te samcze gierki.
Bo jak na serio, to czemu Dole a nie GH Bush w 1996 r., czemu Mondale a nie Carter w 1984 r. ... nikt rozsądny nie wystawi gościa, który nie dostał reelekcji.
Zdradkowi dedykuję swoją stopkę z przeszłości:
Andrzej Gołota czterokrotny zawodowy wicemistrz świata w boksie.
Oczekuję że teraz będzie tylko więcej... Ciekawe123 czy PO ma świadomość, że najbrutalniejszy cham osłabia rywala, ale przy większej stawce ma małe szanse na 2 miejsce!