gramy w sportresort na WiiU, wcześniej planszówka Kurnik, sporo muffinek w żołądku i tiramisu i Piccollo, i obiad kekki, i minecraft i jeszcze kilka punktów przed wieczorem, bo za oknem padałooooo,
gramy w sportresort na WiiU, wcześniej planszówka Kurnik, sporo muffinek w żołądku i tiramisu i Piccollo, i obiad kekki, i minecraft i jeszcze kilka punktów przed wieczorem, bo za oknem padałooooo,
nieeeee, nie trzy godziny, przewinąć do 1 godzina 18 min 30 sek
krzychol66 napisal(a): jeżeli opozycja faktycznie przekupi Gowina stanowiskiem marszałka w zamian za zablokowanie głosowania korespondencyjnego i utrącenie PiSowskiej większości..
Moim zdaniem to Maksymowicz uknuł całą intrygę, żeby odsunąć Szumowskiego albo przynajmniej zniechęcić go do dalszego ministrowania. Liczył na to, że z biegu wejdzie na jego miejsce. Dlatego to były minister zdrowia w rządzie Buzka najgłośniej krzyczał, że nie da się przeprowadzić wyborów. To on wciągnął w tę grę Gowina, grał na kryzys wewnątrz PiS i swój awans.
Źródło tej plotki (bo anonimy to plotki). Co do meritum, to znając odrobinę działalność byłego ministra jestem skłonny brać to pod uwagę, jako prawdopodobne, choć składowe, wyjaśnienie.
ms.wygnaniec napisal(a): A tak przy okazji: - Jakie zdanie ma premier Morawiecki w temacie wyborów? - Jakie zdanie ma w temacie wyborów prezydent Duda?
Skierowałam do przewodniczącego PKW pismo z pytaniem, czy PKW jest w stanie zorganizować i przeprowadzić wybory prezydenckie 10 maja - poinformowała w TVP Info marszałek Sejmu Elżbieta Witek. W odpowiedzi na to pytanie szef PKW stwierdził, że przeprowadzenie tych wyborów w takim terminie jest niemożliwe. Witek poinformowała również, że ma skierować wniosek z pytaniem do Trybunału Konstytucyjnego, czy przesunięcie terminu wyborów prezydenckich będzie sprzeczne czy zgodne z konstytucją.
pytanko, czy wybory w obecnej sytuacji nie mogłyby się odbyć w normalnym trybie. Szczerze to nie widzę przeciwskazań. Nie teraz, to 23 maja, ale poprzez głosowanie w lokalach.
TecumSeh napisal(a): pytanko, czy wybory w obecnej sytuacji nie mogłyby się odbyć w normalnym trybie. Szczerze to nie widzę przeciwskazań. Nie teraz, to 23 maja, ale poprzez głosowanie w lokalach.
TecumSeh napisal(a): pytanko, czy wybory w obecnej sytuacji nie mogłyby się odbyć w normalnym trybie. Szczerze to nie widzę przeciwskazań. Nie teraz, to 23 maja, ale poprzez głosowanie w lokalach.
Też mi się tak wydaje.
+1
Ale zdaje się, min. Szumowski uważa inaczej.
Aha. A jakieś powody ma? Galerie otwarte, 24 maja wracają dzieci do szkół, dzień wcześniej cóż takiego stanie się w lokalach?
Komentarz
...nawet Fidel popijał i opierał się o mównicę
Ale popitka była (1 godzina 18 min 30 sek):
Ps. dobre to było!
(u mnie tradycyjnie od 19-u lat 1. maja to urodziny syna1, czyli tv jest wyłączony)
ale memotwórcze!
I to obecnie chyba najlepsze rozwiązanie, wg mnie.
- Jakie zdanie ma premier Morawiecki w temacie wyborów?
- Jakie zdanie ma w temacie wyborów prezydent Duda?
Status kwo
Żadnych zmian
Skierowałam do przewodniczącego PKW pismo z pytaniem, czy PKW jest w stanie zorganizować i przeprowadzić wybory prezydenckie 10 maja - poinformowała w TVP Info marszałek Sejmu Elżbieta Witek. W odpowiedzi na to pytanie szef PKW stwierdził, że przeprowadzenie tych wyborów w takim terminie jest niemożliwe. Witek poinformowała również, że ma skierować wniosek z pytaniem do Trybunału Konstytucyjnego, czy przesunięcie terminu wyborów prezydenckich będzie sprzeczne czy zgodne z konstytucją.
Szczerze to nie widzę przeciwskazań. Nie teraz, to 23 maja, ale poprzez głosowanie w lokalach.
Aha. A jakieś powody ma?
Galerie otwarte, 24 maja wracają dzieci do szkół, dzień wcześniej cóż takiego stanie się w lokalach?