Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Natomiast zupełnie nie rozumiem, czemu żaden z Nord Streamów nie rozszczelnił się jeszcze i nie zużył ze starości. Pomóżcie mi proszę zrozumieć to dziwne zjawisko.
Ja się zastanawiam, dlaczego niektórzy prorosyjscy politycy i biznesmeni na zachodzie noszą dalej głowy na szyjach.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Natomiast zupełnie nie rozumiem, czemu żaden z Nord Streamów nie rozszczelnił się jeszcze i nie zużył ze starości. Pomóżcie mi proszę zrozumieć to dziwne zjawisko.
Ja się zastanawiam, dlaczego niektórzy prorosyjscy politycy i biznesmeni na zachodzie noszą dalej głowy na szyjach.
Wiele jest zjawisk, które nie śniły się fizolofom!
A kto miałby to zrobić? Dwubiegunowo świat widzą Amerykanie i Polacy (i oczywiście Rosjanie), dla zachodniaków ciągle trwa koncert mocarstw https://pl.wikipedia.org/wiki/Koncert_mocarstw
"Niemcy, Austria i Węgry - Premier Mateusz Morawiecki wymienił trzy państwa, które są "wstrzemięźliwe" co do nowych i poważnych sankcji na Rosję, która dokonała inwazji na Ukrainę."
marniok napisal(a): Jeśli wojna (w jakiejś części) może się odbywać na zasadzie odwzorowywania gry oczywiście to tak se myślę że młodzi to by teraz wymiatali w te drony.
Niezupełnie. Tu chyba sama nawigacja nie jest niczym skomplikowanym - bardziej trzeba zaplanowac całą operację: kiedy wystartować, jaką trasą dolecieć, jak to zrobić niewykrytym i niezestrzelonym, a najlepiej jeszcze wrócić w jednym kawałku. No i z uwagi na ograniczoną ilość pocisków - co zestrzelić.
To już jest robota dla prawdziwych żołnierzy, a kto tam dżojstikami macha, to już mniejsza.
MarianoX napisal(a): "Niemcy, Austria i Węgry Premier Mateusz Morawiecki wymienił trzy państwa, które są "wstrzemięźliwe" co do nowych i poważnych sankcji na Rosję, która dokonała inwazji na Ukrainę."
Bo nikomu to nie przeszkadza? No dobra, wybuchła jakaś wojna i popsuła interesy. Jakieś brzydkie rzeczy w mediach pokazują, każą się tłumaczyć z tego czy tamtego... a tak naprawdę niech się to skończy, żebyśmy mogli czym prędzej wrócić do tego co było.
Tak myśli większość zachodnich polityków i biznesmenów, a Kolega by chciał żeby jakieś głowy spadały...
...ze starości! padłę i gazy ze mnie wyszły rozszczelnionym...
MarianoX napisal(a): "Niemcy, Austria i Węgry - Premier Mateusz Morawiecki wymienił trzy państwa, które są "wstrzemięźliwe" co do nowych i poważnych sankcji na Rosję, która dokonała inwazji na Ukrainę."
marniok napisal(a): Jeśli wojna (w jakiejś części) może się odbywać na zasadzie odwzorowywania gry oczywiście to tak se myślę że młodzi to by teraz wymiatali w te drony.
Niezupełnie. Tu chyba sama nawigacja nie jest niczym skomplikowanym - bardziej trzeba zaplanowac całą operację: kiedy wystartować, jaką trasą dolecieć, jak to zrobić niewykrytym i niezestrzelonym, a najlepiej jeszcze wrócić w jednym kawałku. No i z uwagi na ograniczoną ilość pocisków - co zestrzelić.
To już jest robota dla prawdziwych żołnierzy, a kto tam dżojstikami macha, to już mniejsza.
No raczej. Sam jeden od początku do końca to nawet zawodowy żołnierz nie wykonuje jakiejkolwiek akcji/misji. Korzysta z pomocy, informacji, wsparcia i zabezpieczenia ze strony innych.
MarianoX napisal(a): "Niemcy, Austria i Węgry - Premier Mateusz Morawiecki wymienił trzy państwa, które są "wstrzemięźliwe" co do nowych i poważnych sankcji na Rosję, która dokonała inwazji na Ukrainę."
Coś jakby deżawi odczuwam...
Ewidentnie proszą się o wpierdol.
Orbanowi marzy się wraz z Ausryjakami powrót do czasów Belle Epoque, a wyjdze z tego CK Dezerterzy.
Tak przy okazji - czy przypadkiem Węgry nie okupują aktualnie jakichś ziem odwiecznie ukraińskich?
Jeśli te doniesienia się potwierdzą, Rezantsev będzie już kolejnym rosyjskim generałem, który zginął w Ukrainie.
Jak ocenia "Business Ukraine Magazine", żadna armia we współczesnej historii nie straciła tylu dowódców w tak krótkim czasie. To - wg dziennikarzy - największe straty rosyjskich dowódców od II wojny światowej.
Ech, żadnemu zachodniakowi (nawet z awansu) nie przyjdzie do głowy scenariusz najbardziej oczywisty: Moskale dostają taki wpierdol, że już jest zupełnie nieważne co tam z nimi, Putin czy nie Putin.
Wszelako, żal żal serce płacze, że my w tym wpierdlu nie partycypujemy, że bratniego naroda nie wspieramy, że jako ten zdradziecki Zachód we Wrześniu z raketą przy nodze stoimy. Jakby, tyle nadymania się zdradą Zachodu, a ileż my lepsi jesteśmy? Także samo patrzymy na mordowanie Ukraińców, tyle że wznosimy oczęta ku niebu.
A czy to nie jest tak, że rosja przegrała wojnę z Ukrainą przez PiS? W 2k14 rządzili złodzieje. Nikt się nie przejmował zajęciem Krymu ani zielonymi ludzikami. Ot, troszkę się rytualnie ponarzekało i tyle.
A teraz polski rząd zapalił świat. Morawer i Adrian jeździli tu i tam, lobbowali, pluli na Sztolca, zachęcali do pomocy. Dzięki temu ta pomoc może faktycznie miała miejsce (to są rzeczy tajne, my nie musimy nawet o tym wiedzieć) i ona była języczkiem u wagi. No i sankcje, które utrudniły odtwarzanie mocy bojowej najeźdźcy.
Przede wszystkim zaś Ukraińcy widząc wsparcie świata mieli podwyższone morale (to zadziałało też po drugiej stronie).
Komentarz
Coś jakby deżawi odczuwam...
Tu chyba sama nawigacja nie jest niczym skomplikowanym - bardziej trzeba zaplanowac całą operację: kiedy wystartować, jaką trasą dolecieć, jak to zrobić niewykrytym i niezestrzelonym, a najlepiej jeszcze wrócić w jednym kawałku. No i z uwagi na ograniczoną ilość pocisków - co zestrzelić.
No dobra, wybuchła jakaś wojna i popsuła interesy. Jakieś brzydkie rzeczy w mediach pokazują, każą się tłumaczyć z tego czy tamtego... a tak naprawdę niech się to skończy, żebyśmy mogli czym prędzej wrócić do tego co było.
Tak myśli większość zachodnich polityków i biznesmenów, a Kolega by chciał żeby jakieś głowy spadały...
https://www.tysol.pl/a81198-azebrbejdzan-wykorzystuje-sytuacje-rosji-azerscy-zolnierze-przekroczyli-linie-demarkacyjna-w-nagornym-karabachu?utm_source=Mariot&utm_medium=Mariotkal&utm_campaign=Mariotkal&fbclid=IwAR0X0PFtPM0skAkoWB7xVtZkG0C_490ZcpKE9_UNsecISbp3RZg-lVTcxvQ
Tak przy okazji - czy przypadkiem Węgry nie okupują aktualnie jakichś ziem odwiecznie ukraińskich?
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-nie-zyje-kolejny-rosyjski-general-znany-morderca-cywilow-w-m,nId,5916449#crp_state=1
https://wszystkoconajwazniejsze.pl/prof-ewa-thompson-kiedy-i-jak-zakonczy-sie-wojna-na-ukrainie/
Trzeba przyznać że to niezła perspektywa, jedziesz na ćwiczenia a lądujesz na wojnie naprzeciw amerykańskich weteranów z Iraku.
A teraz polski rząd zapalił świat. Morawer i Adrian jeździli tu i tam, lobbowali, pluli na Sztolca, zachęcali do pomocy. Dzięki temu ta pomoc może faktycznie miała miejsce (to są rzeczy tajne, my nie musimy nawet o tym wiedzieć) i ona była języczkiem u wagi. No i sankcje, które utrudniły odtwarzanie mocy bojowej najeźdźcy.
Przede wszystkim zaś Ukraińcy widząc wsparcie świata mieli podwyższone morale (to zadziałało też po drugiej stronie).