@los powiedział(a):
Różne Hollandy będą teraz wylizywać wszędzie tam, gdzie napluli.
Że niby dlapoczemu?
No bo za PiSu było złe a teraz jest dobre.
Nie pierwszy raz, jak PiS coś robi to jest to niepotrzebne, nieprzemyślane, złe, szkodliwe dla Polski a gdy za chwilę to samo PO to już jest potrzebne, przemyślane, dobre i korzystne dla Polski. Tak i tym razem, Tusk z bólem przyznaje że pushbacki są nielegalne ale jednak niezbędne, do tego doprowadził PiS flirtując z Putinem. "Przywracamy tę konstytucyjność i szukamy podstawy prawnej, żeby to zrobić".
@MarianoX powiedział(a):
Ktoś pisał na forum, że z punktu widzenia efektywanośći gospodarki pracownik najemny w Polsce powinien:
pracować ciężko
pracować długo, tj. do późnego wieku
nie pobierać zbyt wielu rozleniwiających świadczeń socjalnych
otrzymać wysoką emeryturę po zakończeniu pracy zawodowej
Donald Tusk ma bardzo poważne szanse zrealizowania aż 75% tych postulatów. Byłby to sukces?
Dobrze kombinujesz. Tylko teraz wytłumacz to losowi i trepowi, że jeżeli uwolnię się od ciężaru popierania którejś ze stron to wtedy rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej.
Bo to jest tak, mam się cieszyć, że Tusk będzie jednak pilnował granic ? Czy domagać się bycia konsekwentnym ? W tym momencie podoba mi się jego niekonsekwencja, działa zgodnie z interesem moim (ale też i polskim).
Doprowadzi do tego co napisałeś ? Świetnie, tak chcę żeby w Polsce ludzie zapierdalali, oczywiście ze mną włącznie. Jeżeli PiS nie potrafił i nie chciał tego zrobić, a Donek tak to tylko plus dla niego. Jest to na pewno w moim interesie (chodzi o całokształt mentalu i nastawienia), ale to jest też dobre wg mnie dla Polski.
Nie pierwszy raz, jak PiS coś robi to jest to niepotrzebne, nieprzemyślane, złe, szkodliwe dla Polski a gdy za chwilę to samo PO to już jest potrzebne, przemyślane, dobre i korzystne dla Polski. Tak i tym razem, Tusk z bólem przyznaje że pushbacki są nielegalne ale jednak niezbędne, do tego doprowadził PiS flirtując z Putinem. "Przywracamy tę konstytucyjność i szukamy podstawy prawnej, żeby to zrobić".
Jeżeli Donek przeprowadzi i dokończy kluczowe pomysły PiSu to źle, czy dobrze ?
@los powiedział(a):
To dobrze. Istnieje jednak uzasadniona obawa, że tego nie zrobi.
Ogromna ! I część na pewno uwali. Ale ale, uważam że możemy się zaskoczyć. Po prostu, nasi politycy nie mają wyjścia. Najważniejsze jest to czego my chcemy.
Jak rząd mówi, że da, to mówi. Powiedział Tusk, że będzie robił push-upy a tu zaraz ochy i achy, jaki Tusk dobry. Ludzie jednak naprawdę mają pamięć złotej rybki.
Zostać zajebani przez Niemców. A przynajmniej tak się zachowujemy. Przez te lata Donald mógł się przekonać o potędze propagandy. PiS Polakowi może posmarować dupę masłem a ten i tak zagłosuje na PO, jak sobie poogląda TVN. Donald może chcieć przetestować poziom polskiej miłości - jak bardzo może Polaków skrzywdzić i być nadal przez nich uwielbianym.
@trep powiedział(a):
Jak rząd mówi, że da, to mówi. Powiedział Tusk, że będzie robił push-upy a tu zaraz ochy i achy, jaki Tusk dobry. Ludzie jednak naprawdę mają pamięć złotej rybki.
Chłopie gdzie tu ochy i achy ? Pokazuję inną perspektywę. Łączysz, łączysz te kropki, ale obraz Tuska w hajlującej pozie wyjść musi.
@trep powiedział(a):
Komentarz
Brawo również za obniżenie podatków do 3*15%!
Znowu nie rozumiesz niuansów, ale jednocześnie całości ? To twój problem.
Nie, Jorge, to ty masz problem. Ale nic w tym nie ma złego, bo każdy ma prawo do swoich problemów.
A niby jaki mam problem ?
Poczytaj swoje posty sprzed lat i porównaj z obecnymi, może sam dojdziesz.
W Hiszpanii, Grecji i Finlandii pushbacki nie są nielegalne, tylko u nas?
Różne Hollandy będą teraz wylizywać wszędzie tam, gdzie napluli.
Albo zaczną wygrażać Tuskowi.
("Uwaga, żart, kalambur!")
Że niby dlapoczemu?
Spokojnie.
-- Panie premierze, czy zdarzyło się panu kiedykolwiek skłamać?
No bo za PiSu było złe a teraz jest dobre.
Można pushbackować z pozycji niewłaściwych lub z pozycji właściwych, podobnie ma się sprawa z genocydowaniem o czym świadczy casus Strefy Gazy.
Ktoś pisał na forum, że z punktu widzenia efektywanośći gospodarki pracownik najemny w Polsce powinien:
Donald Tusk ma bardzo poważne szanse zrealizowania aż 75% tych postulatów. Byłby to sukces?
Kaczyński mówi, że Tusk flirtuje z Putinem i Tusk mówi, że Kaczyński flirtuje z Putinem. Kaczyński i Tusk są podobni.
Właśnie.
Polska daje przykład, jak zwalczać dziedzictwo wieloletnich rządów prawicowo-ladykarnych, nie wiesz pan?
Upieram się, że naród zbiorowisko łykające coś takiego bez popitki obraża Boga i ludzi swoim istnieniem.
Jak celebryci mogą wygrażać Tuskowi?
Krótko
(że starym skeczem pojadę)
Dobrze kombinujesz. Tylko teraz wytłumacz to losowi i trepowi, że jeżeli uwolnię się od ciężaru popierania którejś ze stron to wtedy rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej.
Bo to jest tak, mam się cieszyć, że Tusk będzie jednak pilnował granic ? Czy domagać się bycia konsekwentnym ? W tym momencie podoba mi się jego niekonsekwencja, działa zgodnie z interesem moim (ale też i polskim).
Doprowadzi do tego co napisałeś ? Świetnie, tak chcę żeby w Polsce ludzie zapierdalali, oczywiście ze mną włącznie. Jeżeli PiS nie potrafił i nie chciał tego zrobić, a Donek tak to tylko plus dla niego. Jest to na pewno w moim interesie (chodzi o całokształt mentalu i nastawienia), ale to jest też dobre wg mnie dla Polski.
Jeżeli Donek przeprowadzi i dokończy kluczowe pomysły PiSu to źle, czy dobrze ?
To dobrze. Istnieje jednak uzasadniona obawa, że tego nie zrobi.
Ogromna ! I część na pewno uwali. Ale ale, uważam że możemy się zaskoczyć. Po prostu, nasi politycy nie mają wyjścia. Najważniejsze jest to czego my chcemy.
To ja może zadam takie pytanie. Znamy się z Tuskiem już dość długo. Jaką obietnicę dobrą dla Polski Tusk spełnił przez te lata?
JPRD Trepie, Tusk pilnuje wschodniej granicy Unii, czyli Niemiec. Interes Unii jest w tym momencie zbieżny z interesem Polski. Może tak być ?
Zostać zajebani przez Niemców. A przynajmniej tak się zachowujemy. Przez te lata Donald mógł się przekonać o potędze propagandy. PiS Polakowi może posmarować dupę masłem a ten i tak zagłosuje na PO, jak sobie poogląda TVN. Donald może chcieć przetestować poziom polskiej miłości - jak bardzo może Polaków skrzywdzić i być nadal przez nich uwielbianym.
Wszystko być może, ale może odpowiesz na pytanie z 12:28?
Chłopie gdzie tu ochy i achy ? Pokazuję inną perspektywę. Łączysz, łączysz te kropki, ale obraz Tuska w hajlującej pozie wyjść musi.
Tu:
Pompki czy biustonosze?