Polexit
Jest taki komitet wyborczy. Nazwiska jak dotąd nic mi nie mówią. Zastanawiam się co to za twór. Czy to jakaś Anty-konfa która ma odebrać jej głosy, czy raczej 467 Antypis?
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Też się przyłaczam, dla kolegi oczywiscie
Odpowiadam: jest to twór, który ma za zadanie odebranie głosiów PiS, gdyż przecież to w (tfu) elektoracie PiS będą (tfu) obywatele pragnący polexitu, nie w ZiS. Jest to zapewne twór niemiecko-rosyjski, czyli szatański, a dowód na to mamy choćby na listach (tfu) wyborczych:
I na dowód powyższego fragment programu:
Czyli stoi za tym RU DE.
Przy okazji zebrali kilka nazwisk kojarzących się z politykami innych partyj, jak np. Czarnek, żeby ludzie przez pomyłkę zabrali PiS jakiś głoś. Jak powiedział Marian Banaś do mec. Chmaja - każdy głoś się liczy.
Dzięki, to coś w rodzaju podpisu postPRLu, więc nic więcej nie potrzeba.
Ale powinni też co nieco odebrać Skonfudowanej Konfuni, której niektórzy włodarze również lubują się w dyskretnym zapachu onuc o poranku.
To są dysydenci z głównego nurtu korwinizmu, który poszedł do Konfy. Rozwód z tą grupą był już dobrych kilka, może kilkanaście lat temu, chyba jeszcze przed wyborami w 2015 r. Przewodzi im Stanisław Żółtek, były wiceprezydent Krakowa z lat 1994-98 (koalicja UW-UPR, serio), wspomniany Szatan to też nazwisko, które przewijało się na korwinistycznych listach, startował w 2007 r. w ramach Ligi Prawicy Rzeczypospolitej, Żółtek zresztą też. Był i wątek humorystyczny, bo z jednej listy startowali Papież i Szatan. Z innego okręgu kandyduje Leszek Samborski, https://pl.wikipedia.org/wiki/Leszek_Samborski, czyli też korwinowe klimaty.
Ok. Dzięki. Patrzyłem na listy warszawskie i żadne nazwisko mi się z niczym nie kojarzyło.
Czyli ruskie, które odłączyły się od ruskich.
JBPR
JBPO?
JBŚO
Jest to fragment antypisoski w swej naturze, bo to PiS uważa solidaryzm za prawdziwy a straszy NS. No i jest tu tryb warunkowy (jeśli). Sprawia on jak widzę potworne trudności. To jest konstrukcja mniej-więcej taka:
jeżeli uważasz że w nocy jest jasno, a w dzień ciemno to powinieneś se świecić latarką w południe.
Nowaja Prawica.
Dwóch znajomych.
Jeden bezpośredni, człowiek z poukładanym w głowie systemem wartości ale nienachalnie antyreligijny. Wie o co chodzi z UE i kto tam rządzi i zdecydowanie anty-tuskowy komentator polityki wewnętrznej w Polsce.
Głosował będzie do ełrookrąglaka ma ... Konfederację....
Drugi, znam go pośrednio, bo pracuje z jego żoną. Widziałem go kilka razy, spotkaliśmy się parę razy na Mszy w kaplicy szpitalnej, w sumie zamieniłem z nim kilka słów ("cześć -cześć"). Katolicy, wierzący, praktykujący, ich jedyny syn to aktywny ministrant, pracuje.
Oboje pochodzą ze wsi.
Też będzie głosował na Konfe...
No to chyba lepiej, niż żeby pierwszy na KałO a drugi na Chu*ownię?
Trochę lepiej ale głosie zmarnowane.
To jest dokładnie elektorat partii populistycznych, tu u nas też ktoś zagłosuje na Konfederację.
Skoro PiS nie chce ich głosów..
Obawiam się że to nieunikniony proces, coraz więcej tego widzę, na pismejkerze pisali że to prawo o nakrętkach to przejaw tyrani itd.
Wśród sympatyków Końpederastii jest najmięcej deklarujących rejteradę przed poborem do wojska w obliczy zbliżającego się zagrożenia wojennego.
Taka to "prawica konserwatywna"...
A ty, Przemku, do której grupy się zaliczasz? Do tej, co radzi sobie z urywaniem zakrętek i nie krytykuje durnego prawa? Czy do tej, która nawet i bez tego prawa starała się tak odkręcić nakrętkę, żeby jej nie urwać?
To powiedz Mariano, właściwie za co mam umierać, jak już przyjdzie czas ? Jak mnie zmotywujesz ?
A ty ?
Bardzo prosto wytłumaczę Koledze, czemu prosta ludożerka nienawidzi, po prostu z serca nienawidzi tegu rodzaju przepisów: https://excathedra.pl/discussion/comment/512100/#Comment_512100
Tak bardzo to chyba nie nienawidzi, skoro jednak na nich głosuje.
Jeden z potężnych zakładów mleczarskich wydał 30 mln na zmiany w linii produkcyjnej, żebym trudniej mógł oddzielić nakrętkę od butelki. Ale jak i tak oddzielam, jak jest potrzeba, a czasami nie, w zależności. Ale żeby 30 baniek na taką zabawę ze mną inwestować ...
Prawdę powiedziawszy nie zwróciłbym uwagi na doniosłość tej zmiany, gdyby ktoś mi nie powiedział ...
To tak jak z maseczką - są koleżkowie, którzy nie są w stanie znieść, że ktoś im coś nakazuje. W normalnych czasach takim urządzano widowiskowe egzekucje w centrach miast, więc się do czegoś przydawali.
W Rosji tamtejsze 500+ pod nazwą Kapitały Macierzyńskiego jest pod pewnymi względami wyższe niż u nas.
Wyobraża sobie Kolega jak to zdemoralizuje robotników w podbitej Polsce?
Jednak mnie nie przekonałeś. Mało. Więcy.