Mało że na fejsie to jeszcze w Dorzeczy. Pięknie pięknie, takiej kompromitacji już nie uda się schować. Komentarze są różne - od brawo panie Rafale, po debilu grafomanie, tak czy inaczej jest to samozaoranie Rafałka level master.
A czy oni, te endeki, ogłosili konkurs na Prezesa że się Ziemniak zgłasza? No bo jak nie to powinien puczu dokonać w tej endecji, a nie w necie się wypowiadać.
Gnębą napisal(a): A tak wogulesz to kiedysz Ziękiewiczowi odpjerdzieleło zes to ędecjo?.
Nie wiem. W każdym razie w 1998 roku uważał "narodowy radykalizm" za największe zagrożenie dla Polski, czemu dał wyraz w głośnym artykule w "Arcanach". Ale "endecja" i "narodowy radykalizm" to nie to samo.
A cóż to jest ta endecja ? Bo jeżeli ograniczymy ją do Dmowskiego, to jemu by było w dzisiejszych czasach lata świetlne bliżej do Kaczora niż do Rafałka.
Dmowski myślał racjonalnie, perspektywicznie i był nastawiony na cel. Jeżeli był nowoczesny to własnie w kategoriach nowoczesnego podchodzenia do świata i jego mechanizmów. Cel miał jeden - niezależna i silna Polska. Gdzie tu PO moi drodzy ?
Faktycznie o Dmowskim narosło dużo mitów, wystarczy poczytać, żeby się w głowie wyprostowało. Nie zgadzam się ze wszystkimi tezami Dmowskiego odnośnie przyczyn upadku Polski i trwaniu w marazmie. Nie do końca sprawdziły się też jego oceny rozwoju sytuacji geopolitycznej i roli Polski w tym układzie, ale to pomijam, operował danymi tamtych czasów, rozkminianie w stylu Zychowicza jest mi obce. Ale obecne myślenie, które określa się mianem neondeckiego, bierze tylko jeden aspekt - opozycji do (wiadomo czego). To jest tak tandetne uproszczenie, że nie ma właściwie słów, żeby je określić.
A o co chodzi Rafałkowi ? Padają jego pomysły partyjne, padają też ogólne konstrukty polityczno-ideologiczne. A może nie same konstrukty, a to że nic z nich nie wynika. A dlaczego padają ? Bo Ziemkiewicz wydaje się ustawiać w opozycji do Michnika i Kaczyńskiego, na zasadzie jak oni mogli to dlaczego nie ja ? Ten człowiek ma problem z głową i samooceną. Teraz jedzie grubo - tak będę waszym Prezesem, tak schowamy się, żeby odpalić Wielki Projekt pod moim przywództwem za jakiś czas. Jestem na to gotowy.
Na co Rafałku ? Max co do twoich możliwości to bycie skoczkiem na tej szachownicy. Nawet pożytecznym, nie powiem, pewne umiejętności medialne posiada, ale zawsze będzie szybko zbity.
noale endecja sp.z o.o.to nie tylko publicysta ale i producent prasłowianskiego napoju, oficer lotnictwa i może kiejkutowicz nie wiem jak na to wszystko zaopatruje sie Ciasteczkowy, ze stajni którego owe rarogi są
RAZ jest bardzo wieloma osobami w zależności od tego, do kogo mówi. On za to bierze pieniądze i w inny sposób ich nie potrafi zarobić, to chyba jest klucz do tajemnicy.
Komentarz
Ja rozumię isz na zapytanie "jako pan zajmywasz pozyncje polityczno?" gupio żec "roskraczam sie". Nualesz odpeć "jestę ędekię" tysz nie jezd seksy. I znowusz czebasz byndzie wykorzysteć pijano.
Na co Rafałku ? Max co do twoich możliwości to bycie skoczkiem na tej szachownicy. Nawet pożytecznym, nie powiem, pewne umiejętności medialne posiada, ale zawsze będzie szybko zbity.
nie wiem jak na to wszystko zaopatruje sie Ciasteczkowy, ze stajni którego owe rarogi są
Gdy pisze to chyba jakaś dzika muza go ponosi w dziwne miejsca.