Może być też tak, że Rafał zapomniał że jest w internecie. Do tej pory pisał dla poszczególnych redakcji a gdy uznał że już pora na zmianę to sadził coś prowokacyjnego, wywalali go, prężył się dumny i niezalezny. A z YouTube nie ma gdzie przejść.
Ja zas zaobserwowałam ze co za dużo to nie zdrowo. Szustak, Ziemkiewicz, Gadowski (te godzinne cytowania są nieznośne w odbiorze) Nawet ostatnie spotkanie Peterson-Willink było jakieś takie wtórne!? "Słodycz w nadmiarze rzecz obojętna" a czasem wręcz mdli.
Zaczynam tęsknić do cyklicznych felietonów w papierowych periodykach.
Tak się zreflektowałem, że parokrotnie użyłem zwrotu "nie rozumie" w kontekście Ziemniaka. Etam, jak ja widzę to taki stary wyjadacz nie ? Raczej jest tak, że Ziemkiewicz doskonale wie co się wiąże z mocnym zaistnieniem jako Jutuber. Dlaczego więc to robi ? Bo uważa, że rozwali system, że jest na tyle cwany, że go pewne prawidłowości nie chwycą.
To tak jak z hazardzistami, poznałem ich sporo. Byli różni, zamożni, biedni, inteligentni, głupi, wszyscy sobie w taki sam sposób rozwalili życie (przynajmniej na 10 lat). Większość z nich doskonale rozumiała z jakim się mierzy systemem, prawidłowo podchodziła do rachunku prawdopodobieństwa, a wszyscy mieli jedno przekonanie. Że rozwalą system, że historia znana wszystkim akurat ich ominie, że są wybrańcami. To coś w tym stylu.
Ojojoj, ledwo zdążyliśmy napisać i już się wydarzyło. Jaka piękna tragedia ! Ale co Rafałek na to ? Nie ma sianka nie ma granka. He he wszyscy są tacy sami ...
JORGE napisal(a): Ojojoj, ledwo zdążyliśmy napisać i już się wydarzyło. Jaka piękna tragedia ! Ale co Rafałek na to ? Nie ma sianka nie ma granka. He he wszyscy są tacy sami ...
Chcieliście panie Ziemkiewicz wyonaczyć wujka Gógla, a tymczasem...
Czy ja dobrze usłyszałem, Ziemniak chce budować własny Jutub, no tylko trochę mniejszy ? Zara zara, a Nowa Endecja to dzie ? Nie buduje już ? Ale jak to, co mogło pójść nie tak ?
JORGE napisal(a): Czy ja dobrze usłyszałem, Ziemniak chce budować własny Jutub, no tylko trochę mniejszy ? Zara zara, a Nowa Endecja to dzie ? Nie buduje już ? Ale jak to, co mogło pójść nie tak ?
Albo to wyliczanie ile to jutub (półtora melona!) zarobił na reklamach powiązanych z filmami w/w autora...Nikt tam nie będzie płakał po redaktorze, a księgowi nie zauważą różnicy, albowiem jutubowy klikacz zamiast jego produkcji będzie po prostu wyklikiwal co innego - nieobecni nie mają racji, a szoł mast goł on.
JORGE napisal(a): Czy ja dobrze usłyszałem, Ziemniak chce budować własny Jutub, no tylko trochę mniejszy ? Zara zara, a Nowa Endecja to dzie ? Nie buduje już ? Ale jak to, co mogło pójść nie tak ?
Wszyscy ci z wywalonym ego budują własne platformy, Jarosław Kuźniar z TVN24 też bo go z twittera posunęli.
Wszyscy ci z wywalonym ego budują własne platformy, Jarosław Kuźniar z TVN24 też bo go z twittera posunęli.
A wyśmiewany przez wszystkich Sakiewicz, po prostu wziął i buduje.
A wyśmiewany przez wszystkich Sakiewicz, po prostu wziął i buduje.
Dlatego właśnie jest wyśmiewany, podobnie jak o. Rydzyk. "Eksperci" od polityki i mediów w rodzaju Ziemniaka są jak w sferze sportu Andrzej Streilau. O piłce nożnej i trenowaniu wie on absolutnie wszystko, z wyjątkiem jednego - jak pokonać przeciwnika.
Aż obejrzałem Oświadczenie RAZa. I od RAZu małe kłamstewka: 15.000.000 odtworzeń nie oznacza ileś tam godzin co podał, no nie wierze, że nie było nikogo, co nie przełączył odcinka/ kanału po 30 sekundach, po 3 minutach, a YT to liczy i podaje
nie wiem, ale chyba jeśli obejrzę coś dwa razy (ten sam odcinek), to liczy się jako dwa odtworzenia, nawet jeśli obejrzałem po minucie...
poza tym każdy z odcinków to między 60 a 130 tysięcy odtworzeń i tylko 85 tys. subskrybentów...
mój sześciolatek ogląda (kontroluję!) np. @jeżtritsus (o grze Minecfraft): 800.000 subskrybentów, 30 - 130. 000 odtworzeń, plus sklep z gadżetami
wiem, że powinienem porównywać do innych pisarzo-publicysto-autorów, ale YT na pewno z niego kokosów nie miał...
Z samych wyświetleń to mógł mieć max po kilka stów miesięcznie. Zauważcie, że większość youtuberów ma też patronite'a i segmenty sponsorowane. Z samym wyświetleń ciężko uzyskać ekwiwalent miesięcznej pensji.
YouTube ma konkretne stattstyki kanału, tzn. czas oglądania itd. Bo sama ilość odtworzeń to oczywiście ściema, YouTube zalicza odtworzenie jeżeli łącznie obejrzysz chyba 10 sekund, więc jeśli obejrzysz 3 sekundy na początku, a potem przeskoczysz z ciekawości dalej i również ok 3 sekundy posłuchasz to już zostanie zaliczone.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Przecież Ziemniakiewicz jest gwiazdorem Dorzeczaka, aż tak go nie żałujcie.
Zdaje się próbuje zrobić Dorzeczaka-bis ze swego kanału wychowując sobie odbiorców. Po oryginalnym Dorzeczaku wiemy ilu ich w końcu będzie - 20 tysięcy.
U Ziemkiewicza nastąpiła nadprodukcja, do tego cała masa pochlebnych komentarzy pod filmikami i naprawdę można odlecieć w kosmos. Pozatym niezależność budowana na youtubie to jak zamki na piasku, ale kto komu zabroni.
janosik napisal(a): U Ziemkiewicza nastąpiła nadprodukcja, do tego cała masa pochlebnych komentarzy pod filmikami i naprawdę można odlecieć w kosmos.
Jak Ziemniak chce koniecznie monetyzować, to niech zmonetyzuje właśnie to, niech go utrzymują wyznawcy. Panu Stanisławowi się udało, dwa grepsy o razwiedce i Judejczykach dały całkiem niezłe utrzymanie. Ziemniak tych grepsów ma więcej.
janosik napisal(a): U Ziemkiewicza nastąpiła nadprodukcja, do tego cała masa pochlebnych komentarzy pod filmikami i naprawdę można odlecieć w kosmos.
Jak Ziemniak chce koniecznie monetyzować, to niech zmonetyzuje właśnie to, niech go utrzymują wyznawcy. Panu Stanisławowi się udało, dwa grepsy o razwiedce i Judejczykach dały całkiem niezłe utrzymanie. Ziemniak tych grepsów ma więcej.
Red. Z. ponadto zwraca jednak uwagę na sygnały i przekazy ze świata zewnętrznego, Stanisław Władymirowicz (od dawna z nieukrywanym podziwem wyraża się o "zimnych ruskich szachistach" rozgrywających wszystkich wokoło) natomiast czerpie już wyłącznie z kurczącej się skarbnicy własnego umysłu.
Ostatnio jednego słuchałem miszczunia, co powiada, że Putain nie jest żadnym szachistą, tylko dżudoką. Zresztą, zalecam, gdyż fajnie zapodaje ten pan miszczunio:
Putain prezentuje się światu jako dżudoka, to chciałeś napisać? To jest zabawne uważać, że coś wiemy o osobie publicznej. Możemy najwyżej coś wiedzieć o jej wizerunku - stworzonym przez sztab profesjonalistów.
A widzieliście film Nawalnego o gigantycznej rezydencji Putina (a właściwie małej aglomeracji na półwyspie) ? Nie wiem co chciał pokazać Nawalny, jaki przekaz mieli odebrać Moskale ? Wiem, że ja Lach zobaczyłem tam zwykłego wałkarza, który na tym samym patencie którym kiedyś skorumpował miasto - skorumpował całe państwo. Co ciekawe, przy użyciu tych samych myków i tych samych ludzi ! I wielki imperator jest tak posrany, że się maskuje szeregiem firm i ludzi słupów. Maskowanie świadczy o stanie państwa, bo te przykrywki są tak słabe, że u nas US zrobiłby najazd w papiery i po godzinie było by widać o co kaman w większości firm.
Pan imperator gdyby był nim naprawdę to by myślał zupełnie innymi kategoriami, w stylu Rosja to ja i wszystko to moje. A tu pan Pucin w mieszkanka kasę z łapówek inwestuje, tyle że na większą skalę.
A co to dla Lachów oznacza ? Najechać tą wydmuszkę, podzielić na 30 części, a Moskwę doprowadzić do ruiny, żeby była miastem syfem, świadkiem ostatecznego upadku. Żartuję ? Nie.
Komentarz
Nawet ostatnie spotkanie Peterson-Willink było jakieś takie wtórne!?
"Słodycz w nadmiarze rzecz obojętna" a czasem wręcz mdli.
Zaczynam tęsknić do cyklicznych felietonów w papierowych periodykach.
A w niej banieczki informacyjne. Na poziomie 2o ooo uczestników.
Wybory na zasadzie gier losowych
To tak jak z hazardzistami, poznałem ich sporo. Byli różni, zamożni, biedni, inteligentni, głupi, wszyscy sobie w taki sam sposób rozwalili życie (przynajmniej na 10 lat). Większość z nich doskonale rozumiała z jakim się mierzy systemem, prawidłowo podchodziła do rachunku prawdopodobieństwa, a wszyscy mieli jedno przekonanie. Że rozwalą system, że historia znana wszystkim akurat ich ominie, że są wybrańcami. To coś w tym stylu.
Dlatego właśnie jest wyśmiewany, podobnie jak o. Rydzyk. "Eksperci" od polityki i mediów w rodzaju Ziemniaka są jak w sferze sportu Andrzej Streilau. O piłce nożnej i trenowaniu wie on absolutnie wszystko, z wyjątkiem jednego - jak pokonać przeciwnika.
I od RAZu małe kłamstewka:
15.000.000 odtworzeń nie oznacza ileś tam godzin co podał, no nie wierze, że nie było nikogo, co nie przełączył odcinka/ kanału po 30 sekundach, po 3 minutach, a YT to liczy i podaje
nie wiem, ale chyba jeśli obejrzę coś dwa razy (ten sam odcinek), to liczy się jako dwa odtworzenia, nawet jeśli obejrzałem po minucie...
poza tym każdy z odcinków to między 60 a 130 tysięcy odtworzeń i tylko 85 tys. subskrybentów...
mój sześciolatek ogląda (kontroluję!) np. @jeżtritsus (o grze Minecfraft): 800.000 subskrybentów, 30 - 130. 000 odtworzeń, plus sklep z gadżetami
wiem, że powinienem porównywać do innych pisarzo-publicysto-autorów, ale YT na pewno z niego kokosów nie miał...
Zauważcie, że większość youtuberów ma też patronite'a i segmenty sponsorowane. Z samym wyświetleń ciężko uzyskać ekwiwalent miesięcznej pensji.
Pan imperator gdyby był nim naprawdę to by myślał zupełnie innymi kategoriami, w stylu Rosja to ja i wszystko to moje. A tu pan Pucin w mieszkanka kasę z łapówek inwestuje, tyle że na większą skalę.
A co to dla Lachów oznacza ? Najechać tą wydmuszkę, podzielić na 30 części, a Moskwę doprowadzić do ruiny, żeby była miastem syfem, świadkiem ostatecznego upadku. Żartuję ? Nie.