O to bym pretensji nie mial. Gmyz jest kacerz i swoje kacerstwo traktuje powaznie, czym na moj szacunek akurat zasluguje. Ja czlowiek sie nie slucha Papieza, musi miec ku temu powazne powody. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
los Ma to te zalete, ze nie bede musiec walczyc z pragnieniem zakupu Dorzecza, do Gmyza i Wildsteina mam jeszcze odrobine sentymentu ale reszta towarzystwa budzi we mnie po prostu odraze.
Tylko Gmyz i Wildstein?? Zakładam protest i upominam się o Piotra Semkę!! On też jest w porządku, nie przypominam sobie, żeby zrobił coś nie tak.
No dobra, niech bedzie i Sema. Moze jeszcze ktos. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Rzchanym Tylko Gmyz i Wildstein?? Zakładam protest i upominam się o Piotra Semkę!! On też jest w porządku, nie przypominam sobie, żeby zrobił coś nie tak.
To ja składam teraz protest. Nie wiem jak tam oni mają podpisane kontrakty, ale widocznie muszą dać określona ilość artykułów w numerze, przez co piszą nie mając czasem o czymś zielonego pojęcia. I tak Semka skompromitował się w jednym z numerów, jak wziął na tapetę temat kibolstwa, gdzie była bzdura na bzdurze. Ale za to fajnie komponowało się to z umiarkowaną, konserwatywną linia pisma.
ferb przez co piszą nie mając czasem o czymś zielonego pojęcia
Żeby tylko czasem. Jeśli chodzi o RAZ-a, to słabo się orientuje w bardzo wielu sprawach, o których pisze. Co zresztą nie dziwi, w końcu jest po polonistyce. "A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
ella Jeśli chodzi o RAZ-a, to słabo się orientuje w bardzo wielu sprawach, o których pisze. Co zresztą nie dziwi, w końcu jest po polonistyce.
Przekonałem się o tym po "Michnikowszczyźnie", którą nabyłem z nadzieją na posiadanie bryka-kompendium, który pozwoli szybko sięgać do celnych przykładów, przydatnych w dyskusjach z lemingami. Okazało się słowotokiem sprawiającym wrażenie pisanego na kolanie, z puszką piwa w ręku i bez zadawania sobie zbędnego trudu sięgania do źródeł. Po przeczytaniu oddałem na makulaturę.
Dodam, że intensywność jego brylowania - w mediach wszelakich, na spotkaniach autorskich, rozmaitych "eventach", w Roninie, na imprezach towarzyskich, w kabarecie itp. - jest wprost proporcjonalna do stopnia jego niedoinformowania. Po prostu celebrycenie pochłania czas i nie ma kiedy zdobywać wiedzy. "A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Niech se Ziemniak zarabia. Ale nie na mnie. Nie kupię niczego choć odrobinę kojarzonego z Ziemniakiem. Nawet za 10 groszy. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
W grucie rzeczy, to kolejny zrównywacz, podobny do reszty konformistów żyjących z publicystyki. Niech se zrównuje, mnie już przestał interesować. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Żenada i kompromitacja. W ogóle ostatnie wybryki RAZ-a przypominają mi fabułę takiej mniej znanej noweli Bolesława Prusa p.t. "Nawrócony", a zwłaszcza jej zakończenie. Czytałaś może ktoś????? Jeśli nie, można przeczytać tu: http://www.pbi.edu.pl/book_reader.php Warto.
Typowe zachowanie nadętego buca. Zrobił z siebie idiotę, zwrócono mu uwagę, więc sobie pomyślał: "Mnie krytykować? Mniiieee!? Dotąd to było nic, teraz to zobaczycie naprawdę, jakiego pajaca potrafię z siebie zrobić!" Co pomyślał, to zrobił. The author has edited this post (w 15.12.2013) Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Z Ziemkiewiczem i jego akolitami trudno dyskutować, bo to sprytny manipulant i kłamca. W tym zlinkowanym wywiadzie http://www.youtube.com/watch?v=oYugN6YzUpw&hd=1 Ziemkiewicz mówi tak: "Wszystkie badania pokazują, że jeżeli Gowin jest w stanie zebrać elektorat, to zdecydowanie odbierając go Platformie Obywatelskiej (...), a nie Prawu i Sprawiedliwości" (od min. 2:50) Tymczasem, 20 września 2013 r.: "Jak wynika z najnowszego sondażu CBOS, ugrupowanie byłego ministra sprawiedliwości mogłoby liczyć na 7 proc. poparcia, co oznacza, że weszłoby do Sejmu. Sondaż pokazuje też, która partia straciłaby zwolenników na rzecz ugrupowania Gowina. Według CBOS, na jego powstaniu więcej może stracić PiS niż PO. Chęć ewentualnego głosowania na partię Jarosława Gowina zadeklarowało 7 proc. obecnych zwolenników PiS i 3 proc. dzisiejszych sympatyków PO." http://www.fakt.pl/partia-gowina-w-sejmie-gowin-odbierze-zwolennikow-pisowi-,artykuly,419675,1.html Kolejna słowa Ziemkiewicza z wywiadu: "Polska Razem jest jedyną formacją na scenie politycznej, nie wykluczającą, że po wyborach, może wejść w koalicję z PiSem" (od min. 6:00) Tymczasem, tego samego dnia, Paweł Kowal w Polskim Radiu mówi: "Jeżeli pan mnie pyta, co ja o tym sądzę, ja myślę, że dzisiaj nie jest czas na to, żeby mówić o współpracy z żadną z dużych partii, nie widzę warunków do bliskiej współpracy z Prawem i Sprawiedliwością" http://www.polskieradio.pl/13/53/Artykul/998322,Rozmowa-dnia-Pawel-Kowal The author has edited this post (w 16.12.2013)
Po co się Nowak zniżał. On jest poważnym człowiekiem, Ziemniak błaznem. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
los Po co się Nowak zniżał. On jest poważnym człowiekiem, Ziemniak błaznem.
Edukacyjnie.
prof. Nowak Może Rafał Ziemkiewicz tego nie wiedział. Ale warto, żeby dowiedzili się o tym Czytelnicy „Gazety Polskiej Codziennie” i „Gazety Polskiej”.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
nicked Ziemkiewicz na twiterze twierdzi, że prof. Nowak oparł się na zmanipulowanych skrótach z wPolityce a powinien sięgnąć do źródła.
Ziemkiewicz, jak często ostatnio, kłamie i bezpodstawnie oskarża prof. Nowaka. Na Tłiterze napisał: "Profesor Nowak nie rozumie dlaczego skrytykowałem wyprawę Jaro do Kijowa.Nic dziwnego bo wyraźnie nie czytał mojego txtu tylko przekłamaną notkę u Karnowskich Gdyby sięgnął do GaPola do źródła zobaczyłby że generalnie chwaliłem poza jedną oczywistą wpadką" Na jakiej podtawie RAZ twierdzi, że prof. Nowak nie przeczytał jego tekstu, a oparł się na relacji zamieszczonej wpolityce.pl? Nie mam pojęcia, bo przecież prof. Nowak cytuje dosłownie tekst RAZa z GaPola i jednocześnie do niego linkuje. Po drugie, RAZ pisz, żę "generalnie chwalił wyprawę Jara do Kijowa". A ja się pytam, gdzie chwalił? Bo w tym tekście z GaPola nie ma nic, co byłoby pochwałą wyprawy Kaczyńskiego. Dosłownie nic! Po trzecie, RAZ już chyba nic nie czyta, tylko pisze. Nawet siebie nie czyta. W dyskusji na tłiterze napisał do jednego z dyskutantów: "Zajrzyj Pan do mojego txt Znajdziesz tam słowo o "antyrosyjskich awanturach" - masz pan piwo". Ja zajrzałem i w ostatnim akapicie, jak wól stoi: "Z kolei w mediach zachodnich nie ma krytyki Rosji czy Putina. Jest za to ciągła krytyka polskiej „rusofobii” i Polski, która stale wciąga Europę w ANTYROSYJSKIE AWANTURY. Ta zgodność to bardzo niebezpieczny znak i trzeba go poważnie brać pod uwagę, póki czas." A na marginesie, te klasyczne ogólniki RAZa, jak w tym cytacie powyżej "w mediach zachodnich nie ma krytyki Rosji czy Putina", są po prostu śmieszne. Naprawdę, panie RAZ, w zachodnim mediach nie ma krytyki Rosji?
lorkanin : Po trzecie, RAZ już chyba nic nie czyta, tylko pisze. Nawet siebie nie czyta.
Wszystko na to wskazuje.
Jeszcze dowiemy się, że ktoś mu teksty pisze. * "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność." Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Chyba nie, styl to człowiek a Ziemniak w mowie jest dokładnie takim samym palantem jak w piśmie. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Smoleńskie emocje przyćmiły racjonalne oczekiwania wobec polityki. Nie uważam Jarosława Gowina za człowieka skompromitowanego Nie lubię mówienia o PJN jako o partii spadów A sekta dlatego że w głosowaniu o uboju rytualnym była dyscyplina http://www.youtube.com/watch
Pamiętam że przekonywał że partią wodzowską to jest właśnie PO bo częściej niż PiS wprowadza dyscyplinę w głosowaniach. Czyli dyscyplina to wodzostwo czy sekta, bo się już gubię.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Nie wiem jak tam oni mają podpisane kontrakty, ale widocznie muszą dać określona ilość artykułów w numerze, przez co piszą nie mając czasem o czymś zielonego pojęcia. I tak Semka skompromitował się w jednym z numerów, jak wziął na tapetę temat kibolstwa, gdzie była bzdura na bzdurze. Ale za to fajnie komponowało się to z umiarkowaną, konserwatywną linia pisma.
Jeśli chodzi o RAZ-a, to słabo się orientuje w bardzo wielu sprawach, o których pisze. Co zresztą nie dziwi, w końcu jest po polonistyce.
Po prostu celebrycenie pochłania czas i nie ma kiedy zdobywać wiedzy.
Ale nie na mnie. Nie kupię niczego choć odrobinę kojarzonego z Ziemniakiem. Nawet za 10 groszy.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
W ogóle ostatnie wybryki RAZ-a przypominają mi fabułę takiej mniej znanej noweli Bolesława Prusa p.t. "Nawrócony", a zwłaszcza jej zakończenie. Czytałaś może ktoś?????
Jeśli nie, można przeczytać tu:
http://www.pbi.edu.pl/book_reader.php
Warto.
The author has edited this post (w 15.12.2013)
W tym zlinkowanym wywiadzie
http://www.youtube.com/watch?v=oYugN6YzUpw&hd=1
Ziemkiewicz mówi tak: "Wszystkie badania pokazują, że jeżeli Gowin jest w stanie zebrać elektorat, to zdecydowanie odbierając go Platformie Obywatelskiej (...), a nie Prawu i Sprawiedliwości" (od min. 2:50)
Tymczasem, 20 września 2013 r.:
"Jak wynika z najnowszego sondażu CBOS, ugrupowanie byłego ministra sprawiedliwości mogłoby liczyć na 7 proc. poparcia, co oznacza, że weszłoby do Sejmu. Sondaż pokazuje też, która partia straciłaby zwolenników na rzecz ugrupowania Gowina. Według CBOS, na jego powstaniu więcej może stracić PiS niż PO. Chęć ewentualnego głosowania na partię Jarosława Gowina zadeklarowało 7 proc. obecnych zwolenników PiS i 3 proc. dzisiejszych sympatyków PO."
http://www.fakt.pl/partia-gowina-w-sejmie-gowin-odbierze-zwolennikow-pisowi-,artykuly,419675,1.html
Kolejna słowa Ziemkiewicza z wywiadu: "Polska Razem jest jedyną formacją na scenie politycznej, nie wykluczającą, że po wyborach, może wejść w koalicję z PiSem" (od min. 6:00)
Tymczasem, tego samego dnia, Paweł Kowal w Polskim Radiu mówi: "Jeżeli pan mnie pyta, co ja o tym sądzę, ja myślę, że dzisiaj nie jest czas na to, żeby mówić o współpracy z żadną z dużych partii, nie widzę warunków do bliskiej współpracy z Prawem i Sprawiedliwością"
http://www.polskieradio.pl/13/53/Artykul/998322,Rozmowa-dnia-Pawel-Kowal
The author has edited this post (w 16.12.2013)
http://niezalezna.pl/49626-pytanie-do-rafala-ziemkiewicza
Na Tłiterze napisał: "Profesor Nowak nie rozumie dlaczego skrytykowałem wyprawę Jaro do Kijowa.Nic dziwnego bo wyraźnie nie czytał mojego txtu tylko przekłamaną notkę u Karnowskich Gdyby sięgnął do GaPola do źródła zobaczyłby że generalnie chwaliłem poza jedną oczywistą wpadką"
Na jakiej podtawie RAZ twierdzi, że prof. Nowak nie przeczytał jego tekstu, a oparł się na relacji zamieszczonej wpolityce.pl? Nie mam pojęcia, bo przecież prof. Nowak cytuje dosłownie tekst RAZa z GaPola i jednocześnie do niego linkuje.
Po drugie, RAZ pisz, żę "generalnie chwalił wyprawę Jara do Kijowa". A ja się pytam, gdzie chwalił? Bo w tym tekście z GaPola nie ma nic, co byłoby pochwałą wyprawy Kaczyńskiego. Dosłownie nic!
Po trzecie, RAZ już chyba nic nie czyta, tylko pisze. Nawet siebie nie czyta. W dyskusji na tłiterze napisał do jednego z dyskutantów: "Zajrzyj Pan do mojego txt Znajdziesz tam słowo o "antyrosyjskich awanturach" - masz pan piwo".
Ja zajrzałem i w ostatnim akapicie, jak wól stoi: "Z kolei w mediach zachodnich nie ma krytyki Rosji czy Putina. Jest za to ciągła krytyka polskiej „rusofobii” i Polski, która stale wciąga Europę w ANTYROSYJSKIE AWANTURY. Ta zgodność to bardzo niebezpieczny znak i trzeba go poważnie brać pod uwagę, póki czas."
A na marginesie, te klasyczne ogólniki RAZa, jak w tym cytacie powyżej "w mediach zachodnich nie ma krytyki Rosji czy Putina", są po prostu śmieszne. Naprawdę, panie RAZ, w zachodnim mediach nie ma krytyki Rosji?
Wszystko na to wskazuje.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
Nie uważam Jarosława Gowina za człowieka skompromitowanego
Nie lubię mówienia o PJN jako o partii spadów
A sekta dlatego że w głosowaniu o uboju rytualnym była dyscyplina
http://www.youtube.com/watch