Rafał napisal(a): No i po co się ekscytować rozgrywkami organizowanymi przez monopol złodziei, lewaków i pedałów?
Tak to już jest z monopolami, na tym polega ich uroda.
Zresztą, se pedzmy, że to dlatego jest monopol lewacko-pedalski bo taka jest nasza kultura, przecie przewodniczący UEFA z ludu wzięty i dla ludu ustanowiony.
Ja czasem dla jaj używam przymiotnika "brawarystyczny" albo "niebrawarystyczny". Większość udaje że rozumie o co chodzi, a tym co pytają tłumaczę (bez personaliów i kontekstu, samo znaczenie). Cała historia to tylko dla wybranych
TecumSeh napisal(a): Ja czasem dla jaj używam przymiotnika "brawarystyczny" albo "niebrawarystyczny". Większość udaje że rozumie o co chodzi, a tym co pytają tłumaczę (bez personaliów i kontekstu, samo znaczenie). Cała historia to tylko dla wybranych
marniok napisal(a): A ja się kolędze @Rafal nie dziwię...wszak jest z Łodzi , stosunek do Legii wysysa się tam z mlekiem matki
To niech napisze Legia kurwa i już. A nie szpagaty pseudologiczne robi, że udowodnić coś. A tak naprawdę pokazać swoją niechęć.
Ja całą sprawę traktuję inaczej, wszystkie animozje wyłączam we łbie kiedy grają nasze kluby w pucharach. Nie mówiąc już o reprezentacji, nie ma dla mnie znaczenia z jakiego jest klubu zawodnik.
marniok napisal(a): A ja się kolędze @Rafal nie dziwię...wszak jest z Łodzi , stosunek do Legii wysysa się tam z mlekiem matki
To niech napisze Legia kurwa i już. A nie szpagaty pseudologiczne robi, że udowodnić coś. A tak naprawdę pokazać swoją niechęć.
Ja całą sprawę traktuję inaczej, wszystkie animozje wyłączam we łbie kiedy grają nasze kluby w pucharach. Nie mówiąc już o reprezentacji, nie ma dla mnie znaczenia z jakiego jest klubu zawodnik.
Normalne. Co innego gdybyśmy mieli jakieś Reale, Barcelony czy Atletico, czy inne Bayerny i Borussie - gdzie finał LM to żadna sensacja.
Ja onegdaj pamiętam jak w pucharach kibicowałem Zagłębiu Lubin w meczach z Milanem, nie wiedząc gdzie jest Lubin:) Tak, wiedziałem że to Lubin a nie Lublin, ale gdzie ten Lubin... w sumie nie bardzo mnie to interesowało.
Oglądacie naszych Rumunami ? Najlepiej zagrana taktycznie połowa w historii Nawałki. Czapki z głów, gospodarze nie istnieją. Ciekawe czy takim pressingiem Nawałka zdecyduje się grac w II połowie.
Niestety Krycha odstaje od reszty zespołu. Widać, że ławę w klubie grzeje.
Komentarz
Zresztą, se pedzmy, że to dlatego jest monopol lewacko-pedalski bo taka jest nasza kultura, przecie przewodniczący UEFA z ludu wzięty i dla ludu ustanowiony.
To że złodzieje, nie powinno dziwić.
LEGIAAA, LEGIAAAAA .... :P
Bo oni akurat położyli łapę na tym co ekscytujące, a alternatyw brak. Przynajmniej na poziomie międzynarodowym.
@Brzost: "Nie. To tak jak z Brawariem o tańcach. "
Brawario kiedyś wejdzie do kultury masowej:)
Ale to w sumie ciekawe, że w innych sprawach można przejść obojętnie obok nieinteresującego tematu, a obok fuBbolowych spraw się nie da.
Cała historia to tylko dla wybranych
Ja onegdaj pamiętam jak w pucharach kibicowałem Zagłębiu Lubin w meczach z Milanem, nie wiedząc gdzie jest Lubin:)
Tak, wiedziałem że to Lubin a nie Lublin, ale gdzie ten Lubin... w sumie nie bardzo mnie to interesowało.
Niestety Krycha odstaje od reszty zespołu. Widać, że ławę w klubie grzeje.