Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Zabawna sprawa z tym emocjonalnym angażmanem. Obejrzawszy parę meczyków francowatych Francuzów, uznałem że to wielka drużyna i w ogóle Allez les Bleus!
Ale w meczu z Uru nie potrafiłem im kibicować i trzymałem kciuki za Uru, choć to drużyna jednego gracza, a i to kontuzjowanego.
Podobnie z BR. Im dla odmiany nie potrafię kibicować, przez to ich pajacowanie.
Na dziś finał to FR-EN.
Kiedyś zbadałem swoje powody kibicowania, ale na zasadzie, że najpierw intuicyjnie kogoś lubiłem, a później dopiero zastanawiałem się dlaczego.
Otóż wyszło, że lubię zespoły z osobowościami i spójne. Z zespołowym konceptem gry i tradycją. Czyli mają być dobrzy piłkarze, ale jacyś, wyraziści z charakterem, Najlepiej żeby bez pajacowania, tatuaży itp. Spójne, czyli z tradycyjnym systemem gry, rozpoznawalnym (niech Angole biegają i robią wrzutki, Brazylia świetna technicznie, Włosi z wielką taktyką itp.). Jednak nie lubią faworytów, ani tez z drugiej strony Filipów z konopii.
Raczej nie przykładam uwagi do narodowych antypatii, jeżeli jakaś drużyna mnie przekona. Irytuje mnie multikulti, ale jeżeli to multikulti będzie grało do końca jak to zwykle Niemcy, to jakoś przełknę. Jednak tego typu zbieraniny nigdy nie będą moimi ulubionymi. Kompletnie nie przywiązuje uwagi do zespołów z czarnej Afryki, nie podoba mi się od zawsze typowo siłowy styl.
Lubię jak świat jest poukładany i zbilansowany. Czyli, czarne konie maks na 3 m-ce, a i tak wielcy wyrywają. Lubie piękne i tragiczne historie, ot chociażby niemoc Angoli, ale w kontekście że kiedyś zostaną przerwane. Bardzo by było fajnie dla całej imprezy, gdyby Angola wygrali w tym roku.
Ja tam chyba jednak będę kibicował Francy. Jak wygra Anglia lub Chorwacja też się będę cieszył. Nie wiem czemu ale belgijski walec jakoś mi nie odpowiada chociaż jest dobry. Szwecja jakaś bezbarwna. Rosja ok ale jeszcze dużo wody w Moskwie przepłynie zanim staną się wielką drużyną. To byłby fuks.
I ja jestem fanką Chorwatów, a nazwiska mają przecudowne. Mandżukić, Kalinić, Subasić, Livaković, Strinić, Pivarić, Rakitić, Kovacić, Modrić, Brzozović, Bradarić, ... ić, ... ić... Tylko Lovren, Jedvaj, Corluka i Caleta-Car jakoś dziwnie się nazywają :-) No i Zlatko Dalić - miodzio.
Mania napisal(a): I ja jestem fanką Chorwatów, a nazwiska mają przecudowne. Mandżukić, Kalinić, Subasić, Livaković, Strinić, Pivarić, Rakitić, Kovacić, Modrić, Brzozović, Bradarić, ... ić, ... ić... Tylko Lovren, Jedvaj, Corluka i Caleta-Car jakoś dziwnie się nazywają
Może tego Modricza kupić? Jak nie moze grać w reprezentacji to moze potrenuje? Bayern mnachomachium kupił se Kroata na trenera. No i on tera Naszego Lewandoszczaka ustawia. Boli to.
Albo jeszcze lepij! Przetransferujemy panią prezydent! Ja jestę za. Staż ma. Potrafi sie zachować. Wygląd ma. Same plusy dodatnie!
Komentarz
Otóż wyszło, że lubię zespoły z osobowościami i spójne. Z zespołowym konceptem gry i tradycją. Czyli mają być dobrzy piłkarze, ale jacyś, wyraziści z charakterem, Najlepiej żeby bez pajacowania, tatuaży itp. Spójne, czyli z tradycyjnym systemem gry, rozpoznawalnym (niech Angole biegają i robią wrzutki, Brazylia świetna technicznie, Włosi z wielką taktyką itp.). Jednak nie lubią faworytów, ani tez z drugiej strony Filipów z konopii.
Raczej nie przykładam uwagi do narodowych antypatii, jeżeli jakaś drużyna mnie przekona. Irytuje mnie multikulti, ale jeżeli to multikulti będzie grało do końca jak to zwykle Niemcy, to jakoś przełknę. Jednak tego typu zbieraniny nigdy nie będą moimi ulubionymi. Kompletnie nie przywiązuje uwagi do zespołów z czarnej Afryki, nie podoba mi się od zawsze typowo siłowy styl.
Lubię jak świat jest poukładany i zbilansowany. Czyli, czarne konie maks na 3 m-ce, a i tak wielcy wyrywają. Lubie piękne i tragiczne historie, ot chociażby niemoc Angoli, ale w kontekście że kiedyś zostaną przerwane. Bardzo by było fajnie dla całej imprezy, gdyby Angola wygrali w tym roku.
http://www.seguridadinternacional.es/?q=es/content/islam-russia-challenge-or-opportunity analiza islamu w sowjecie
Rosja 1, Chorwacja 0
1:1
Akja złoto :
Odebrać do Podaćia, ten do Strzelićia i gol
(copyright by Alonso Murning, tt)
Mandżukić, Kalinić, Subasić, Livaković, Strinić, Pivarić, Rakitić, Kovacić, Modrić, Brzozović,
Bradarić, ... ić, ... ić... Tylko Lovren, Jedvaj, Corluka i Caleta-Car jakoś dziwnie się nazywają :-) No i Zlatko Dalić - miodzio.
Całem sercem z Chorwatami! :x
Edit:
statystyki po 120 min.
https://www.fifa.com/worldcup/matches/match/300331504/#match-statistics
Rosja będzie w półfinale....
Hurraaaaa!!!!
Ale po tym morderczym meczu będzie im ciężko z Angolami.
Mieć takiego kapitana jak Modrić! Fantastyczny piłkarz.
Bayern mnachomachium kupił se Kroata na trenera. No i on tera
Naszego Lewandoszczaka ustawia. Boli to.
Albo jeszcze lepij!
Przetransferujemy panią prezydent!
Ja jestę za.
Staż ma. Potrafi sie zachować. Wygląd ma. Same plusy dodatnie!
Za?
Vigi i ja?