Skip to content

"Chuj dupa i kamieni kupa" - MSW o II PRL

167891012»

Komentarz

• rafal.ignorant
    Giertych, Sienkiewicz - wielkie nazwiska, dobre wychowanie i wykształcenie, duża inteligencja,  zdolności i erudycja - co sprawia że ci ludzie tak daleko odeszli?
    Nie co tylko kto. Mefistofeles ale uzywa tez innych imion.
    rafal.ignorant
    Losie tego chyba nie wyczytałeś z ich fizjonomii albo z pierwszych i drugich wypowiedzi publicznych?
    Dokladnie tak. Nie z pojedynczych wypowiedzi oczywiscie, bo polityk gada to, co akurat powiedziec nalezy.  Ale jesli zestawic dwie wypowiedzi przedzielone choc tygodniem, to jest inna rozmowa.
    Choc ja zyje w swiecie faktow a nie slow, wiec to byly raczej czyny - drobne i nie bardzo postrzegane przez publike.
    Stosowalem metode x. Browna, ktory sprawcow zbrodni odkrywal w ten sposob, ze sobie wyobrazal, ze mogl te zbrodnie popelnic. Jak sie wczul w czyjes mysli i uczucia, oczywiscie wiedzial kto to. Wyobrazalem sobie, ze robie to co Qn i... nie moglem spojrzec w lustro.
    Postepowanie Qnia zawsze bylo postepowaniem lajdaka.
    The author has edited this post (w 07.07.2014)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Jeszcze Sumliński w temacie, gdy właśnie próbowałem sobie przypomnieć, gdzie to było
    - ale prawdę pisząc, od osobistych dziennikarskich porachunków, wolałbym wrócić do największego nieszczęścia Polski, czyli posłuchać, co tam chłopcy Donka planowali/planują.
    The author has edited this post (w 07.07.2014)

"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
  • I tak w ogóle, jakie to jest proste, wielki pan katolik, konserwatysta, kontrrewolucjonista, a próbą jest dziś go o Smoleńsk i Jarosława i PiS zapytać, i wszystkie 3 okazują się zabawą dzieciaków w piaskownicy.

"Pisior? Na mój nos on nie będzie długo dyrektorem" -- Donald Tusk
  • Są już pierwsze efekty programu Polskie Inwestycje Rozwojowe. Okazuje się, że preferencyjny kredyt z tego programu dostała spółka budująca w Poznaniu nowe centrum handlowe:
    kamieni i sklepów duża kupa
    I śmieszno i straszno. Uprasza się o propagowanie tej informacji, bo jest to bezpośrednie potwierdzenie tego, co mówił Sienkiewicz.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.