Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1212224262799

Komentarz

• edytowano July 2017
    Pigwa napisal(a):
    A dlaczego odrzucone ustawy ocenia Kol. jako buble?
    Choćby art. 12 § 2 i art. 18 § 1 projektu ustawy o Sądzie Najwyższym, są ze sobą sprzeczne w kwestii wyboru I Prezesa SN. Nic dziwnego, że nawet biuro legislacyjne Sejmu było przeciwne temu projektowi.

• starybelf napisal(a):
    Pigwa napisal(a):
    Choćby art. 12 § 2 i art. 18 § 1 projektu ustawy o Sądzie Najwyższym, są ze sobą sprzeczne w kwestii wyboru I Prezesa SN. Nic dziwnego, że nawet biuro legislacyjne Sejmu było przeciwne temu projektowi.

W jednym jest wybór "1 z 5" a w drugim "1 z 3". (nie wiem czy to powyższe paragrafy, ale taki kwiatek też jest)
  • romeck napisal(a):
    starybelf napisal(a):
    Pigwa napisal(a):

W jednym jest wybór "1 z 5" a w drugim "1 z 3". (nie wiem czy to powyższe paragrafy, ale taki kwiatek też jest)To te paragrafy.

• Dla mnie to błąd korektorski, a nie ustawa-bubel.

Jeszcze dodam, że jeśli ustawa była aż takim nieporozumieniem, to szkoda, że Prezydent nie ogłosił tego wcześniej - przynajmniej posłowie PiS nie byliby narażeni na ataki (łącznie z fizycznymi) opozycji.
  • Szkoda to, szkoda tamto ... No szkoda. Duża szkoda ? Będziemy to rozpamiętywać? A co dalej?
  • edytowano July 2017
    Dla mnie główną zasługą PAD w ostatnich dniach jest mistrzowskie sprowadzenie Tuska do parteru. Po nokaucie przez kancelarię prezydenta ryży próbował jeszcze kolejnego dnia ponawiać "zaproszenie", ale gdy to nic nie dało, został wycofany na zaplecze (albo jeśli ktoś woli, ciśnięty do kąta jak zużyta ścierka) i odtąd siedzi cicho.
    Decyzja o zawetowaniu 1 ustawy (druga dostała tylko rykoszetem, z KRS nie ma problemu) może jeszcze być uznana przez PiS (i nas wszystkich) za szczęśliwe wydarzenie. Bo oprócz kwestii ustanowienia prawa jest jeszcze wykonywanie prawa. A tylko naprawdę dobrze napisana ustawa nie daje pola do uników dla ludzi złej woli.

Jeżeli nawet wycinka drzew na działkach wymaga bardzo ostrożnego i przewidującego prawa, to co dopiero ustawa o SN, napisana przeciwko starym wygom i ponadprzeciętnym cwaniakom w togach, którzy całe życie zajmowali się wyłącznie naginaniem prawa dla swojej korzyści.
  • Pigwa napisal(a):
    Dla mnie to błąd korektorski, a nie ustawa-bubel.
    Ależ ten PAD głupi... Drukarz się pomylił, a ten zawetował.... 8-X
  • starybelf napisal(a):
    Czytając powyższe opinie o PAD-zie chciałbym się zapytać, a na kogóż to zamierzacie Państwo głosować w następnych wyborach prezydenckich? Bo chyba nie na zdrajcę, następcę Jaruzela, człowieka bez charakteru i honoru i tchórza bojącego się ludzi Komorova

Hmm, różnie to może być. Gdyby głosowanie na Pana prezydenta Dudę miało oznaczać amerykańską interwencję zbrojną, wtedy należałoby się wycofać, poddać bitwę i głosować na Komorowskiego, by nie dać się okrążyć i zabić.

• edytowano July 2017
    KAnia napisal(a):
    Dla mnie główną zasługą PAD w ostatnich dniach jest mistrzowskie sprowadzenie Tuska do parteru. Po nokaucie przez kancelarię prezydenta ryży próbował jeszcze kolejnego dnia ponawiać "zaproszenie", ale gdy to nic nie dało, został wycofany na zaplecze (albo jeśli ktoś woli, ciśnięty do kąta jak zużyta ścierka) i odtąd siedzi cicho.
    Decyzja o zawetowaniu 1 ustawy (druga dostała tylko rykoszetem, z KRS nie ma problemu) może jeszcze być uznana przez PiS (i nas wszystkich) za szczęśliwe wydarzenie. Bo oprócz kwestii ustanowienia prawa jest jeszcze wykonywanie prawa. A tylko naprawdę dobrze napisana ustawa nie daje pola do uników dla ludzi złej woli.
    Nie tylko Ryżego PAD ściągnął do parteru. Ściągnął wszystkich histeryków, a będą poniżej parteru, jeśli PAD po wprowadzeniu poprawki 3/5 i zlikwidowaniu błędów redakcyjnych przedstawi projekty ustaw w tym samym brzmieniu.
    Bo histerycy o co będą wówczas walczyć? O zachowanie stołków dla folksdojczki i jej wesołej ferajny. Ludzie się znudzą tymi protestami, które będą jedynie w obronie stołków.
    Ryży może marzenia o prezydenturze na razie na bok odłożyć. Chyba, że jawnie Soros będzie wspierać.

• edytowano July 2017
    starybelf napisal(a):
    KAnia napisal(a):

Dla mnie główną zasługą PAD w ostatnich dniach jest mistrzowskie sprowadzenie Tuska do parteru.
    ....Ściągnął wszystkich histeryków, a będą poniżej parteru, jeśli PAD po wprowadzeniu poprawki 3/5 i zlikwidowaniu błędów redakcyjnych przedstawi projekty ustaw w tym samym brzmieniu.
    Bo histerycy o co będą wówczas walczyć?
    O zachowanie stołków dla folksdojczki i jej wesołej ferajny.
    I to ostatnie zdanie należy zapamiętać jako motyw przewodni narracji przeciwko krytykom nowych wersji ustaw

• Na razie kancelaria nie chce odpowiadać na pytania o skład zespołu eksperckiego pracującego na ustawami (bo sam PAD wypoczywa nad wodą, ten kudłaty z Kancelarii fotki dawał na TT). Wiem, że takie pytanie na TT jakby nie specjalnie prawomocne, ale cokolwiek ktokolwiek z kancelarii mógłby skrobnąć.
  • extraneus napisal(a):
    Na razie kancelaria nie chce odpowiadać na pytania o skład zespołu eksperckiego pracującego na ustawami (bo sam PAD wypoczywa nad wodą, ten kudłaty z Kancelarii fotki dawał na TT). Wiem, że takie pytanie na TT jakby nie specjalnie prawomocne, ale cokolwiek ktokolwiek z kancelarii mógłby skrobnąć.
    nie wypoczywa nad wodą, tylko spotyka się z harcerzami :)
  • edytowano July 2017
    ech ... krakówek
    extraneus napisal(a):
    Na razie kancelaria nie chce odpowiadać na pytania o skład zespołu eksperckiego pracującego na ustawami
    Kancelaria stękać poczyna, wkrótce ujrzymy mysi ogonek.
  • Tak, był na obozie harcerskim, koryguję.
  • edytowano July 2017
    Taka narracja ze strony ludzi PADa. Koszmar.

"Nie wypada, żeby wiceministrowie pouczali prezydenta, czy mówili to w takich słowach. Jeśli któryś z wiceministrów osiągnie taki wynik wyborczy jak prezydent, czyli zdobędzie ponad 8,5 mln głosów wyborców, to wtedy będą partnerami do dyskusji z Prezydentem"

"Wiceministrowi Jakiemu mogę powiedzieć jedno: To zwycięstwo Andrzeja Dudy otworzyło drogę PiS do zwycięstwa w wyborach parlamentarnych i to też dzięki zwycięstwu Andrzeja Dudy minister Jaki jest dzisiaj wiceministrem. Gdyby tego zwycięstwa nie było, to pewnie wiceminister Jaki byłby albo poza parlamentem, albo siedział w ławach opozycji"

https://wpolityce.pl/m/polityka/350411-ostra-odpowiedz-kancelarii-prezydenta-lapinski-jesli-ktorys-z-wiceministrow-osiagnie-taki-wynik-wyborczy-to-bedzie-partnerem-do-dyskusji
  • Oj, PAD dostał delikatny oklep w celach edukacyjnych. Niestety bez efektu. To oznacza zaostrzenie środków wychowawczych.
  • Łapiński napisal(a):Nie wypada, żeby wiceministrowie pouczali prezydenta
    A dlaczego?
  • A kto to jest Łapiński?
  • edytowano July 2017
    .
  • nie moge uwierzyc, ze ten gosc wierzy w to co mowi, wiec:

- albo rozkreca sie to co przewidywal Targalski - chaos i koniec jednosci OP
    - albo sa w tej kancelarii spanikowani
  • edytowano July 2017
    .
  • Nieumiarkowanie umiarkowani. Adrian miał swoje 5 minut i starczy. Nikogo już więcej nie zaskoczy, nie warto na niego marnować uwagi.
  • Zaczęli robić w gacie, bo przeczytali dzisiaj wywiad z Dornem. Patałachy.

Z PiS się nie negocjuje bez pistoletu w ręku.
  • Myla mi sie juz Łopinski, Łapinski. Łopinski tez chyba w KPrez
  • uhrr napisal(a):
    Myla mi sie juz Łopinski, Łapinski. Łopinski tez chyba w KPrez
    Tak, i mniej szkodliwy od Łapińskiego nie był.
  • Mi się cały czas wydaje że krytyka, która wyszła od Jakiego, Suskiego itp to jest wszystko teatr. Zbyt składna i dokładnie taka, jaka powinna być, żeby prezydentowi podnieść notowania wśród gównolitu. W wyborach do parlamentu nie trzeba mieć 50% żeby wygrać, a na prezia owszem.
  • edytowano July 2017
    polmisiek napisal(a):
    Mi się cały czas wydaje że krytyka, która wyszła od Jakiego, Suskiego itp to jest wszystko teatr. Zbyt składna i dokładnie taka, jaka powinna być, żeby prezydentowi podnieść notowania wśród gównolitu. W wyborach do parlamentu nie trzeba mieć 50% żeby wygrać, a na prezia owszem.
    hehe, tak, ale o tym lepiej za głośno nie trąbić ;)
    jest jeszcze jedna korzyść - lustracja własnych szeregów, przetestowanie, kto jest kim, bo niektórzy nie wyrobią na zakręcie i odpadną

a Kot Prezesa tylko siedzi i obserwuje
    B-)
  • polmisiek napisal(a):
    Mi się cały czas wydaje że krytyka, która wyszła od Jakiego, Suskiego itp to jest wszystko teatr. Zbyt składna i dokładnie taka, jaka powinna być, żeby prezydentowi podnieść notowania wśród gównolitu. W wyborach do parlamentu nie trzeba mieć 50% żeby wygrać, a na prezia owszem.
    Ja wciąż myślę podobnie, a nawet - po info że rzecznik PADa wszedł do auta Kużniara i fansolił, że mu wiceministrowie mogą skoczyć - to jest taktyka rodem z wyborów prezydenckjich i PADa i POTUSa!

Big Data - stargetyzowane mesydże, dla każdego to co chce usłyszeć, a swoje robić (no, tu jest mgła neistety).

Kto ogląda TVN i Kużniara nie ogląda TRWAM i TVPINfo, to są rozdzielne grupy.

To znaczy - mam taka nadzieję....
  • CobraVerde napisal(a):
    Zaczęli robić w gacie, bo przeczytali dzisiaj wywiad z Dornem. Patałachy.

Z PiS się nie negocjuje bez pistoletu w ręku.
    Boszzz, Dorn jest obleśny, po prostu o.b.l.e.ś.n.y
  • Nie? Zawsze taki był, najgorszy dysonans miałem, jak był po naszej stronie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.