Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1313234363799

Komentarz

• Gwiazdki z nieba...
  • los napisal(a):
    Gwiazdki z nieba...
    Szuka sześcioramiennej.
  • Cusz śp Lech Kaczyński też miał swojego ŁOpińskiego...
    I u PADa incydentalnie był...
    Kto ICH wszystkich musi?
  • @Rafał: na szybko i z głowy. Rola prezydenckiego rzecznika to bycie nie tylko ustami Głowy Państwa, ale i osłoną medialną jego decyzji.

Ja widzę przynajmniej dwie sytuacje, w której miast być ustami był samobieżnym publicystą i miast osłaniać -odsłaniał. Pierwsza to weta prezydenckie (abstrahując od ich oceny) - Łapiński wdał się w przepychanki z Jakim. Druga - to pominięcie w wypowiedzi premier Beaty Szydło i jednoczesne jej zdyskredytowanie (marionetka w rękach prezesa). I mówi to człowiek, który w kampanii pracował wspólnie z Mastalerkiem na sukces Szydło. Pamiętajmy też, że sukces Dobrej Zmiany to sukces zespołowy w ramach bardzo konkretnego obozu politycznego.

Mój nos podpowiada, że chodzi tu o osobiste resentymenty i frustracje związane z pozostawieniem przez dłuższy czas na bocznym, ale mogę się mylić. Dodatkowo: pasja polemiczna Łapińskiego i jego dobre chyba kontakty wśród liberalnego dziennikarstwa też nie są moim zdaniem "dobrym prognostykiem na przyszłość".
  • ten Łapiński pasuje do Budki
  • A ja tam myślę, że Łapiński wcale Dudzie nie przeszkadza. Temu nowemu "powetowemu" Dudzie.
  • Michał5 napisal(a):
    Cusz śp Lech Kaczyński też miał swojego ŁOpińskiego...
    I u PADa incydentalnie był...
    Kto ICH wszystkich musi?
    Filtrowa róg Krzywickiego?
  • Kolonia Staszica?
  • Jakaś masońska spółdzielnia? Jolibouche?
  • Otóż jest na Kolonii Staszica specyficzna willa z Budką strażniczą, zdobiona gwiazdą piwowarską.
  • za wszelką cenę chcą wlepić Jarosławowi tekę premiera...
  • Michał5 napisal(a):
    za wszelką cenę chcą wlepić Jarosławowi tekę premiera...
    Po prostu chcą go zabić, jak zwykle.
  • christoph napisal(a):
    Jakaś masońska spółdzielnia? Jolibouche?
    Nie ta dzielnica
  • Ambasada tropikalna
  • Konsulat Islandii

:-h
  • peterman napisal(a):
    los napisal(a):
    Gwiazdki z nieba...
    Szuka sześcioramiennej.
    Wypala te gwiazdki w niebieskiej fladze oczami!!! :))
  • agent napisal(a):
    @Rafał: na szybko i z głowy. Rola prezydenckiego rzecznika to bycie nie tylko ustami Głowy Państwa, ale i osłoną medialną jego decyzji.

Ja widzę przynajmniej dwie sytuacje, w której miast być ustami był samobieżnym publicystą i miast osłaniać -odsłaniał. Pierwsza to weta prezydenckie (abstrahując od ich oceny) - Łapiński wdał się w przepychanki z Jakim. Druga - to pominięcie w wypowiedzi premier Beaty Szydło i jednoczesne jej zdyskredytowanie (marionetka w rękach prezesa). I mówi to człowiek, który w kampanii pracował wspólnie z Mastalerkiem na sukces Szydło. Pamiętajmy też, że sukces Dobrej Zmiany to sukces zespołowy w ramach bardzo konkretnego obozu politycznego.

Mój nos podpowiada, że chodzi tu o osobiste resentymenty i frustracje związane z pozostawieniem przez dłuższy czas na bocznym, ale mogę się mylić. Dodatkowo: pasja polemiczna Łapińskiego i jego dobre chyba kontakty wśród liberalnego dziennikarstwa też nie są moim zdaniem "dobrym prognostykiem na przyszłość".
    Może się nie nadaje na stanowisko, ale wskazanie Jarkacza i pominięcie Premier Szydło w wypowiedzi to, jak sądzę, raczej pomyłka a nie świadoma dyskredytacja.Co do sprawy wet to nie wydaje mi się aby tam był błąd. W tamtej sytuacji Prezydent chyba chciał i musiał uderzyć w MS i jego pomysły. Dobre kontakty z mediami, wszystkimi możliwymi, to raczej atut a nie wada rzecznika.
  • https://wpolityce.pl/polityka/356624-wydarzenia-slowa-lapinskiego-byly-konsultowane-z-prezydentem-polsat-z-nagraniem-andrzej-duda-do-rzecznika-tak-powiedz

Tymczasem, jak informują „Wydarzenia” telewizji Polsat, cała wypowiedź była dokładnie skonsultowana z prezydentem. Dziennikarzom serwisu udało się nawet zarejestrować końcówkę ustaleń między prezydentem a jego rzecznikiem.
    Tak powiedz — w tych słowach zwrócił się prezydent Andrzej Duda do Krzysztofa Łapińskiego.
  • los napisal(a):
    https://wpolityce.pl/polityka/356624-wydarzenia-slowa-lapinskiego-byly-konsultowane-z-prezydentem-polsat-z-nagraniem-andrzej-duda-do-rzecznika-tak-powiedz

Tymczasem, jak informują „Wydarzenia” telewizji Polsat, cała wypowiedź była dokładnie skonsultowana z prezydentem. Dziennikarzom serwisu udało się nawet zarejestrować końcówkę ustaleń między prezydentem a jego rzecznikiem.
    Tak powiedz — w tych słowach zwrócił się prezydent Andrzej Duda do Krzysztofa Łapińskiego.
    To już niestety - w moim mniemaniu - wyjaśnia wszystko.

• Ale że jak? Polszmat dopuszczany jest do aż takiej konfidencji z PAD, że może sobie filmować wydawanie instrukcji dla niedorzecznika? Brzmi to dla mnie jak jakiś übertrolling.
  • peterman napisal(a):
    Ale że jak? Polszmat dopuszczany jest do aż takiej konfidencji z PAD, że może sobie filmować wydawanie instrukcji dla niedorzecznika? Brzmi to dla mnie jak jakiś übertrolling.
    +1 Dajecie się wkręcać.
  • Nie jest dobrze Przemku upierać się przy błędzie - tym bardziej, im bardziej staje się on oczywisty. Fakt, że to powszechne u ludzi.
  • peterman napisal(a):
    Ale że jak? Polszmat dopuszczany jest do aż takiej konfidencji z PAD, że może sobie filmować wydawanie instrukcji dla niedorzecznika? Brzmi to dla mnie jak jakiś übertrolling.
    +2

Słowa -" tak powiedz" mogły dotyczyć zupełnie innej sprawy.
    Media grzeją temat tak, że natychmiast nasuwa się staropolskie -idźta w diabły!
    Wypowiedź rzecznika suaaba ponad miarę i dyskwalifikujaca go jako profesjonalistę .
    Dziwny kokon pochodzenia obcego wokół polityków popieranej przez nas opcji zdarza się wciąż i możemy wskazywać adresy instytucji, która wg nas ten kokon umieszcza , a i tak nic nie zmieni, ze są to tylko "rysunki małego Kazia" .
    Warto być przyzwoitym- i z osądem rozstrzygającym - warto poczekać.
  • los napisal(a):
    Nie jest dobrze Przemku upierać się przy błędzie - tym bardziej, im bardziej staje się on oczywisty. Fakt, że to powszechne u ludzi.
    Proszę mi wyjaśnić w takim razie zdecydowane poparcie abp Hosera, abp Gądeckiego dla zawetowania przez prezydenta Dudy ustaw.
  • dołączam się do prośby
  • Filioquist napisal(a):
    dołączam się do prośby
    Koleżeństwo to tak serio?

• Michał5 napisal(a):
    los napisal(a):
    Nie jest dobrze Przemku upierać się przy błędzie - tym bardziej, im bardziej staje się on oczywisty. Fakt, że to powszechne u ludzi.
    Proszę mi wyjaśnić w takim razie zdecydowane poparcie abp Hosera, abp Gądeckiego dla zawetowania przez prezydenta Dudy ustaw.
    Ktokolwiek by zgorszył... Ja wyjątkowo traktuje poważnie to zalecenie, nie chce wycieczki morskiej z kamieniem na szyi, wiec nie wyjaśnię.

• peterman napisal(a):
    Filioquist napisal(a):
    dołączam się do prośby
    Koleżeństwo to tak serio?

Co mamy przeciw abp abp. Gądeckiemu i Hoserowi ?
  • edytowano September 2017
    Zawetowanie ustaw miało sporo wymiarów. I niektórym z tych wymiarów można było przyklasnąć (wybicie oręża z dłoni opozycji, przebudzenie prezydenta). Trudno jednak nie dostrzegać negatywnych zjawisk związanych z pałacem przy Krakowskim, a za chwilę ruszy duża kampania PiSu ws. sądów, którą już ubiega doradca Królikowski, pokazując, że kierunek zmian w ustawach prezydenckich być może zostanie utrzymany, ale na pewno będą mniej radykalne. To nie kwestia wkręcania IMO. Coś tam się dzieje, jeśli do nas rozmaite strzępy docierają. Ot, choćby takie: http://m.se.pl/wiadomosci/opinie/slawomir-jastrzebowski-10-lat-temu-za-mocno-w-polityce-znaczy-przegrac_1016541.html
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.