qiz napisal(a): Czy mężowie zaufania w koszulkach "Śmierć wrogom Ojczyzny" to byłaby agitacja wyborcza?
Oczywiście. Bo przecież parafrazując klasykę "Wszyscy dobrze wiedzą kim są zdrajcy ojczyzny". No i oczywiście jest to niewątpliwe nawoływanie do przemocy, a ta jest bardzo brzidka...
qiz napisal(a): Czy mężowie zaufania w koszulkach "Śmierć wrogom Ojczyzny" to byłaby agitacja wyborcza?
Nie pod warunkiem, że pod napisem byłby różowy orzeł z tabliczką czekolady w dziobie.
! Także pomyśłałem o tej fladze biało-magentowej z czekoladowym orłem! Ale taki napis ja bym osadził w historii - na przykład z obrazkeim Jana III Sobieskiego zdążającego ku imigrantom na granicę węgiersko-austriacką!
/offtopic/ ps. Nie różowy ale magentowy (madżentowy), Jedna ze składowych drukarskich kolorów (CMY). Wogóle to jakaś moda ostatnio na te czyste/podstawowe barwy. Na przykład szkoła syna właśnie ogłosiła że ma nowo logo - ładne i trafione moim zdaniem, ale... ten cyjanowy krzyż bożogrobców! Pod logiem tylko dwa krytyczne wpisy (na Fb), dotyczące koloru krzyża właśnie: mój i... Dextimusa!
Słuchałem rano przez chwilę "biura politycznego"- chłopaki naprawdę pogrążeni w smutku, Żakowski "ogromnie zdziwiony rozziewem pomiędzy lekceważącą nonszalancją Henryki Bochniarz a katastroficznym tonem Stefana Bratkowskiego" (odnośnie perspektywy rządów PiS rzecz jasna - w domyśle "kupili cie Henia";) ), Wołek jak zwykle odprawia nabożeństwo, tym razem żałobne- jednym słowem idzie Polska, kochani
/.../ trudno oprzeć się wrażeniu, że nie ma już tego napięcia, energii co jeszcze miesiąc, dwa temu. Widać to nie tylko po mediach społecznościowych, w których jeszcze do niedawna bezkonkurencyjnie królował PiS i jego sympatycy, a które teraz zalewane są propagandą Nowoczesnej i lewicy.
Nie patrząc w sondaże, których wiarygodność jest nader wątpliwa, można powiedzieć, że to dla PiS graniczny moment – albo odzyska świeżość i wigor, albo zacznie się powolny zjazd. Nawet w tym drugim wypadku Prawo i Sprawiedliwość zapewne wygra wybory, ale nie na tyle, by rządzić samodzielnie. A co przy wrogości głównych mediów oznacza koalicja z niepewnymi sojusznikami PiS wie najlepiej.
Sztabowcy Beaty Szydło z którymi rozmawiałem mówią, że głównym problemem jest niepewność co do przyszłości projektu „premier Szydło”
extraneus napisal(a): Sztabowcy Beaty Szydło z którymi rozmawiałem mówią, że głównym problemem jest niepewność co do przyszłości projektu „premier Szydło” ?
Jest pewna szansa, że Mazurek manipuluje, choć to co przeczytałem pasuje jak ulał do świata interesownych politycznych pasożytów.
"Nie wosłujemy tak mocno jak moglibyśmy i jak by należało, bo nie otrzymaliśmy gwarancji, że po dopłynięciu do portu zostaniemy wynagrodzeni zgodnie z naszymi ambicjami."
Zaraz zaraz, czy komuś tutaj sodówa już nie uderzała pod dykiel i o większości konstytucyjnej nie roił miraży? Zawsze przestrzegałem, żebyście w wypadku wyborów parlamentarnych robili odniesienie do I tury w wyborach prezydenckich, a nie do drugiej, która jest już klasycznym plebiscytem i konkursem urody i powabu. No i masz 34% dla PiS ostatni sondaż, jak w mordkie strzelił: http://wpolityce.pl/polityka/267522-zaskakujace-wyniki-pis-sporo-traci-petru-rosnie-czy-po-przegra-i-z-nowoczesna-zobacz-sondaz Módlmy się o to, żeby Ciasteczkowi zdobyli jak najlepszy wynik i dostali się do Sejmasa, bo inaczej będzie Antypisowski Front Jedności Narodowej
Mania napisal(a): Szydło i JarKacz - non stop w terenie. Co jeszcze mogą robić?
Więcej plakatów. W śląskim ich prawie nie ma, a przecież to jedno z kluczowych województw, zwłaszcza jak chodzi o większość w senacie. Mam nadzieję, że kasa na to jest trzymana na decydujące ostatnie 2 tygodnie.
raste napisal(a): Tak czy siak będzie większość PiS w senacie więc Rząd Jedności będzie kompromitacją i nie uchwałą budżetu nawet, więc wybory na wiosnę.
A Mazurek i paru innych jegomosci to....
Bez Senatu można zrobić wszystko, także budżet, trzeba bezwzględnej większości w sejmie, ale jak się ma zwykłą, to w praktyce ma się też bezwzględną. Senat z prezydentem to natomiast możliwość zarządzania referendów, ale jest pytanie o frekwencję.
Dalej, nie mam wcale pewności, czy będzie większość w Senacie. Raczej będzie, ale popatrzmy jacy tam kandydaci startują, rzadko jest ktoś z lewicy, kropki czy Kukiza, kto rozmywa antyPiSowski elektorat, często jest 1:1 albo ktoś egzotyczny, więc wcale nie byłbym taki pewny. Plus - brak zaangażowania PiS na tym odcinku...
No i co Rozumek, zauważyłeś, że napisałem tam o moim czynnym uczestnictwie w akcji ulotkowo-plakatowej i zorganizowaniu spotkania z kandydatem PiS, co? :-@
A niby dlaczego ja mam cokolwiek zrobić dla PiSu ? To oni wybrali życie polityka, jak im się chciało to niech to robią. Jedynie co robię to zionę nienawiścią do ich wrogów, po części dla fanu, ale głównie dlatego, że bezgranicznie wierzę, że jeżeli będą rządzić to mi będzie lepiej, Czy mocno lepiej, czy trochę, nie wiem, na pewno nikt inny w Polsce mi tego nie da.
Osobną sprawą są postacie braci Kaczyńskich i Antka. Ich wojna jest moją wojną i mam nadzieję, że kiedyś przyjdzie czas stanięcia w prawdzie dla nas wszystkich.
Komentarz
Ale taki napis ja bym osadził w historii - na przykład z obrazkeim Jana III Sobieskiego zdążającego ku imigrantom na granicę węgiersko-austriacką!
/offtopic/
ps.
Nie różowy ale magentowy (madżentowy), Jedna ze składowych drukarskich kolorów (CMY). Wogóle to jakaś moda ostatnio na te czyste/podstawowe barwy.
Na przykład szkoła syna właśnie ogłosiła że ma nowo logo - ładne i trafione moim zdaniem, ale... ten cyjanowy krzyż bożogrobców! Pod logiem tylko dwa krytyczne wpisy (na Fb), dotyczące koloru krzyża właśnie: mój i... Dextimusa!
http://wpolityce.pl/polityka/267195-osa-ujawnia-tajny-sondaz-zmiazdzyl-platforme-pis-zgarnia-48-proc-po-ledwie-19-partia-kopacz-w-poplochu
Ciekawe, czy w wyborach się sprawdzi.;)
"Nie wosłujemy tak mocno jak moglibyśmy i jak by należało, bo nie otrzymaliśmy gwarancji, że po dopłynięciu do portu zostaniemy wynagrodzeni zgodnie z naszymi ambicjami."
Wolontariusze polityczni psia mać.
Zawsze przestrzegałem, żebyście w wypadku wyborów parlamentarnych robili odniesienie do I tury w wyborach prezydenckich, a nie do drugiej, która jest już klasycznym plebiscytem i konkursem urody i powabu.
No i masz 34% dla PiS ostatni sondaż, jak w mordkie strzelił: http://wpolityce.pl/polityka/267522-zaskakujace-wyniki-pis-sporo-traci-petru-rosnie-czy-po-przegra-i-z-nowoczesna-zobacz-sondaz Módlmy się o to, żeby Ciasteczkowi zdobyli jak najlepszy wynik i dostali się do Sejmasa, bo inaczej będzie Antypisowski Front Jedności Narodowej
A Mazurek i paru innych jegomosci to....
Senat z prezydentem to natomiast możliwość zarządzania referendów, ale jest pytanie o frekwencję.
Dalej, nie mam wcale pewności, czy będzie większość w Senacie. Raczej będzie, ale popatrzmy jacy tam kandydaci startują, rzadko jest ktoś z lewicy, kropki czy Kukiza, kto rozmywa antyPiSowski elektorat, często jest 1:1 albo ktoś egzotyczny, więc wcale nie byłbym taki pewny. Plus - brak zaangażowania PiS na tym odcinku...
"Ostatni raz zaangażowałem się tak otwarcie po stronie PiSuaru. Już nigdy więcej!"
Osobną sprawą są postacie braci Kaczyńskich i Antka. Ich wojna jest moją wojną i mam nadzieję, że kiedyś przyjdzie czas stanięcia w prawdzie dla nas wszystkich.
JORGE>