RAZ w Dorzeczu rozkminia tak: PO w ogóle nie rozumie swojego elektoratu, którym nie jest wielkomiejska elyta szechterówkowo-tewałenowska (to też ich wyborcy, ale jest ich tylu, "ilu widzów, którzy dojechali do ostatniego odcinka "Ekipy" Hollandowej" ), ale prosty lud popegeerowski i w ogóle wykorzenieni z ziem odzyskanych. Ludzi ci już wiedzą, że PiS może rządzić. I skoro PO zaczyna straszyć, że PiS będzie rozliczał, to oni autentycznie zaczynają się tego bać, ale nie spowoduje to masowego poparcia PO, wręcz odwrotnie: będą teraz popierać PiS, żeby wybłagać u przyszłego pana niski wymiar kary albo nawet w ogóle odstąpienie od karania.
I co wy na to? Losem chyba ziemniaczek jedzie, nie?
Jeżeli Palade się nie myli, to PiS miał drobne zachwianie ale teraz idzie na około 42-45%, PO zniszkuje z tendencją do przyspieszenia wynik na poziomie 20-15%, ZLew cały czas zyskuje 10-15%, PEZEL 5-7% nieoznaczone niedoszacowanie, KUKIZ załamanie ma za sobą wynik pomiędzy 5-10%, Nowoczerska dynamiczny zjazd w dół (czy to efekt urealnienia wyników?) na tem moment poniżej progu, KORWIN idzie na 5-7% bo cały czas rośnie. Wygląda na to, że ZLew ściąga wyborców PEŁO i Nowoczerskiej zatapiając ich, PEŁO zareagowało lewaczeniem, co zaskutkowało wzmocnieniem KUKIZA i KORWINA. Piękne.
Po debacie, a zwłaszcza po zdjęciach E.Kopacz, wygląda na to, że PO tak jak wcześniej "szła" na poniżej 20%, tak teraz "idzie" na poniżej 15%. PiS nie robi błędów, a wręcz przeciwnie - ostatni spot "Powiedzmy sobie szczerze" może im dać bezpieczną "górkę" nad 40%.
Wyniki pozostałych komitetów zależą od dyspozycji dnia.
ms.wygnaniec napisal(a): Jeżeli Palade się nie myli, to PiS miał drobne zachwianie ale teraz idzie na około 42-45%, PO zniszkuje z tendencją do przyspieszenia wynik na poziomie 20-15%, ZLew cały czas zyskuje 10-15%, PEZEL 5-7% nieoznaczone niedoszacowanie, KUKIZ załamanie ma za sobą wynik pomiędzy 5-10%, Nowoczerska dynamiczny zjazd w dół (czy to efekt urealnienia wyników?) na tem moment poniżej progu, KORWIN idzie na 5-7% bo cały czas rośnie. Wygląda na to, że ZLew ściąga wyborców PEŁO i Nowoczerskiej zatapiając ich, PEŁO zareagowało lewaczeniem, co zaskutkowało wzmocnieniem KUKIZA i KORWINA. Piękne.
Czyli optymistycznie: PiS 44% ZLew 16% PO 15% Qkiz 9% Pezetel 6% KORWIN 6% Nowoczerska 3,5%
To takie głupie, takie odrealnione, ale przecież i z tego powinniśmy się cieszyć: od wczorajszego wieczora wszyscy gadajo i piszo o Razem i Zandbergu:) Tegośmy chcieli, nie? Może urwie dupowatej Nowackiej z 0,5-1%
Od razu widać więc że nie sTOWARZYSZony i nieZALEŻNY lecz w partii razem!
przeca my tu na forumku doszliśmy do wniosku że w ramach pluralizmu spontanicznie POwstaną ugrupowania które będą zaciekle walczyć ze sobą pragnąc pokonać PiS
Kopacz postanowiła płakać i błagać o głosy na Platformę:) W dodatku pomyliły jej się ręce: mówiąc "Polska obywatelska" wskazuje na miejsce, gdzie postawiła sylwetki PiSowców, mówiąc "fanatyzm" - pokazuje na siebie
Jestem pełen podziwu Kulego extraneusie, że macie w sobie tyle determinacji i siły, żeby oglądać i słuchać to gupie babsko. Pełen szacun, bo ja nie potrafię X_X
Zastanawiałem się na kogo zagłosują komunistyczni/esbeccy emeryci - czy na Nowacką, która chce im sprowadzić ciapatych - aż mnie olśniło, przecież jest idealny kandydat dla tego elektoratu. Ciapatych nie sprowadzi, uznaje wszelkie prawa nabyte, był członkiem partii stowarzyszonej z PZPR, wychwala Wojciecha Jaruzelskiego.
extraneus napisal(a): Przecież ta kretynka prowadzi ich na 15%! Chyba tylko Schetyna to widzi?
W każdej kobiecie można znaleźć coś ładnego, jednak są wyjątki od tej zasady, rzadkie ale są. I tym wyjątkiem jest córka Kopaczowej. Może to wyłącznie moje subiektywne odczucie, ale Katarzyna Kopacz jest po prostu odrażająca. Taki typ szczurkowatej Żydówki (zdarzają się takie, choć semicka uroda kobiet generalnie mi pasuje), totalnie obleśna, sprawiająca wrażenie niedomytej. Wyciągnięcie córuni było wielkim błędem piarowym. No, ale potrzebny był wnuczek, przecież sama Ewka sobie wnuka nie urodziła, musiał być element pośredni i trzeba było go pokazać. Wtopa.
extraneus napisal(a): Przecież ta kretynka prowadzi ich na 15%! Chyba tylko Schetyna to widzi?
W każdej kobiecie można znaleźć coś ładnego, jednak są wyjątki od tej zasady, rzadkie ale są. I tym wyjątkiem jest córka Kopaczowej. Może to wyłącznie moje subiektywne odczucie, ale Katarzyna Kopacz jest po prostu odrażająca. Taki typ szczurkowatej Żydówki (zdarzają się takie, choć semicka uroda kobiet generalnie mi pasuje), totalnie obleśna, sprawiająca wrażenie niedomytej. Wyciągnięcie córuni było wielkim błędem piarowym. No, ale potrzebny był wnuczek, przecież sama Ewka sobie wnuka nie urodziła, musiał być element pośredni i trzeba było go pokazać. Wtopa.
JORGE>
Aha Horhe, już rozumiem. Tego sezonu będzie córka-szczur i do tego Żydówka w dodatku, tak? Bo w poprzednim był dziadek z Wehrmachtu :-B
Eden napisal(a): Aha Horhe, już rozumiem. Tego sezonu będzie córka-szczur i do tego Żydówka w dodatku, tak? Bo w poprzednim był dziadek z Wehrmachtu :-B
Akurat w tym przypadku nie o to (odruch Pawłowa na słowo Żyd masz ?), ale ok. Pokaż mi argumenty, że antysemityzm nie jest logiczną i racjonalną postawą.
Antysemityzm jest sprzeczny z logiką chrześcijaństwa i nauką Kk, tak więc nie wiem o jakiej logice teraz Horhe piszesz. Mam nadzieję, że nie tej narodowo-socjalistycznej, rodem ze "Sturmera". Mam dziedzicznie wpisany wstręt do bugodrzańskiego, prymitywnego żydożerstwa, proszę żebyś to zrozumiał w końcu
Komentarz
I co wy na to? Losem chyba ziemniaczek jedzie, nie?
jeszcze parę dni temu Pomorskie było pomarańczowe...
Mój kochany Gdańsk bastionem przekręciarzy!
Ale za to Warmińsko-Mazurskie odzyskane :-)
Wygląda na to, że ZLew ściąga wyborców PEŁO i Nowoczerskiej zatapiając ich, PEŁO zareagowało lewaczeniem, co zaskutkowało wzmocnieniem KUKIZA i KORWINA. Piękne.
PiS nie robi błędów, a wręcz przeciwnie - ostatni spot "Powiedzmy sobie szczerze" może im dać bezpieczną "górkę" nad 40%.
Wyniki pozostałych komitetów zależą od dyspozycji dnia.
PiS 44%
ZLew 16%
PO 15%
Qkiz 9%
Pezetel 6%
KORWIN 6%
Nowoczerska 3,5%
Podtrzymuję swoje 17,25% dla stronnictwa pruskiego.
LOL
przeca my tu na forumku doszliśmy do wniosku że w ramach pluralizmu spontanicznie POwstaną ugrupowania które będą zaciekle walczyć ze sobą pragnąc pokonać PiS
W dodatku pomyliły jej się ręce: mówiąc "Polska obywatelska" wskazuje na miejsce, gdzie postawiła sylwetki PiSowców, mówiąc "fanatyzm" - pokazuje na siebie
(konfa piguły w Nidzicy)
Chyba tylko Schetyna to widzi?
Ciapatych nie sprowadzi, uznaje wszelkie prawa nabyte, był członkiem partii stowarzyszonej z PZPR, wychwala Wojciecha Jaruzelskiego.
JORGE>
:-B
JORGE>