nie ma ruchu, ale przeżyć się da chyba? Mimo wszystko eksportem stoimy, jesteśmy samowystarczalni a i rodziny gasterbaiterów nie powinny narzekać. Ropa na razie spada
dyzio napisal(a): nie ma ruchu, ale przeżyć się da chyba? Mimo wszystko eksportem stoimy, jesteśmy samowystarczalni a i rodziny gasterbaiterów nie powinny narzekać. Ropa na razie spada
Dramat się zacznie jak nie da się sfinansować długu. Ktoś tam liczył na Chińczyków, ciekawe czy pomogą.
Maciupci ten dług a stopy procentowe najniższe w historii. Całej historii czyli od Sumerów (tak, prowadzili statystyki).
dyzio napisal(a):
nie ma ruchu, ale przeżyć się da chyba? Mimo wszystko eksportem stoimy, jesteśmy samowystarczalni a i rodziny gasterbaiterów nie powinny narzekać. Ropa na razie spada. Dramat się zacznie jak nie da się sfinansować długu. Ktoś tam liczył na Chińczyków, ciekawe czy pomogą.
Mamy nadwyżkę handlową ze strefą ojro a o długu pisałem - maciupci a stopy niskie.
Czekaj, Losie , bo już zupełnie czuję sie jak idiota w tym wątku- jak to dług maciupci? Podobno to faktycznie 4 biliony złotych: http://amerbroker.pl/?go=content&action=show&id=350 ? i jeszcze coroczne deficyty?
Ja się tam nie znam
ale dotarłem do starych dywagacji Maxi Kaza Marcinkiewicza , że optymalny kurs złotego powinien być ok. 4.2
dyzio napisal(a): nie będzie łatwo z banksterami bo chyba to co zbierzemy z banków to one odbiorą w obsłudze długu. Dlatego to jest pole minowe i nie ma się co dziwić asekuracji. Wali się chyba też trochę narracja Kol. Losa o Morawieckim- słudze banksterów
a czyż cały syf wokół oświadczenia Morawieckiego wypłynął teraz przypadkiem? Albo wrzutka Kaczora, albo asekuracyjne wyprowadzenie ...
Losie, jakie krótko i długofalowe skutki dla gospodarki polskiej może mieć to obniżenie ratingu naszego kraju, które dzisiaj nastąpiło, co? Szybko mi tutaj odpowiadaj jako spec forumkowy z ekunomii
Jak to żadne?? Żartujesz chyba sobie teraz ze mnie... Chcesz mi wmówić, że zachodni inwestorzy podejmując decyzje strategiczne nie kierują się ratingiem właśnie??
Dyzio powiedzmy sobie wprost, to będzie właśnie ta pała, którą dzierżą oni mocno w swoich łapskach i którą będą okładać nas w celu zdyscyplinowania. I tutaj są tylko dwa warianty: albo będziemy mieli na tyle grubą skórę, że mężnie i z honorem wytrzymamy te razy, albo wytrącimy im tę pałę z łapsk
Zależy pod jakim względem. IMO pomysł świetny, ale warsztatowo często się nie spina. Dla mnie najciekawsze jest pytanie na ile przedstawiony mechanizm jest odbiciem rzeczywistości. Dlatego mam cichą nadzieję, że kol. los obejrzy i zrecenzuje ....
Los się wybiera ale z jakiegoś powodu w jego sztetlowym kinie nie grają. Więc albo będzie musiał wyprawić się do centrum miasta ale poczekać na VOD albo DVD.
Fabuła ma swoje prawa, musi się "dziać." Dlatego książkę Lewisa czytałem ze znużeniem, gra na krótko nie jest żadną ekwilibrystyką, sami graliśmy na CDOs na krótko, więc dziwaczne wydawało mi się łączenie choroby Burrego z jego decyzjami inwestycyjnymi.
No, czas żeby pisoskie bankstery zaczęły działać. Chwytać za telefony i tłumaczyć Wielkim Trzymaczom Kasy o co kaman. Bo nam rejtingi obniżają, a to bardzo źle. KODy, histeria w Unii, nadzory nad demokracją to pikuś, szoł dla szołu. Rejtingi zaś mnie niepokoją.
Używając języka z "Ziemi obiecanej" - Panie Mohawiecki, ja phoszę pana, pan zna ludzi, pan zna pieniądz, zhób coś pan !
Komentarz
Poddać się nie można
Rezerwy EUR? czy to znaczy , ze sprzedano kilkadziesiąt miliardów EUR w grudniu?
Zresztą - rezerwy walutowe to pamiątka po systemie przedbazylejskim, nie mają one znaczenia i naprawdę są niepotrzebne. Maciupci ten dług a stopy procentowe najniższe w historii. Całej historii czyli od Sumerów (tak, prowadzili statystyki). Mamy nadwyżkę handlową ze strefą ojro a o długu pisałem - maciupci a stopy niskie.
Ja się tam nie znam
ale dotarłem do starych dywagacji Maxi Kaza Marcinkiewicza , że optymalny kurs złotego powinien być ok. 4.2
"Mój wieloletni partner biznesowy z Niemiec oświadczył mi niedawno „czemu, do cholery, ta wasza złotówka jest taka droga? Przecież kraj na dorobku musi eksportować, nie stać go na silną walutę”"
http://zapiskiczterdziestolatka.salon24.pl/66817,zloty-rekordowo-silny-czyli-zamilczec-problemy
Chcesz mi wmówić, że zachodni inwestorzy podejmując decyzje strategiczne nie kierują się ratingiem właśnie??
Dało mi to do myślenia.
http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/rozmowa/news-mateusz-morawiecki-w-rmf-fm-nic-niepokojacego-nie-dzieje-sie,nId,1955368
Dla mnie najciekawsze jest pytanie na ile przedstawiony mechanizm jest odbiciem rzeczywistości. Dlatego mam cichą nadzieję, że kol. los obejrzy i zrecenzuje ....
Fabuła ma swoje prawa, musi się "dziać." Dlatego książkę Lewisa czytałem ze znużeniem, gra na krótko nie jest żadną ekwilibrystyką, sami graliśmy na CDOs na krótko, więc dziwaczne wydawało mi się łączenie choroby Burrego z jego decyzjami inwestycyjnymi.
"Ustawa frankowa dobra, choć wymaga dopracowania"
Potraktuję to jako ostrzyżenie dla siebie przed mądrzeniem się na tematy prawnicze.
Używając języka z "Ziemi obiecanej" - Panie Mohawiecki, ja phoszę pana, pan zna ludzi, pan zna pieniądz, zhób coś pan !
JORGE>
Edit. Im więcej o sprawie myślę, tym bardziej tak uważam. To robota kretów.
Prawda czy kit?
Prześlę dalej, tylko nie wiem, czy to cokolwiek pomoże.