Skip to content

Mateusz MORAWIECKI wicepremierem i ministrem rozwoju

1222325272832

Komentarz

• raste napisal(a):
    Brzmi ładnie. Tak se myślę, może MM ma ambicje polityczne.
    Jakie ambicje polityczne może mieć wicepremier z władzą absolutną nad gospodarką? Tylko cesarz Wszechświata.
  • los napisal(a):
    raste napisal(a):
    Jakie ambicje polityczne może mieć wicepremier z władzą absolutną nad gospodarką? Tylko cesarz Wszechświata.
    Może mieć ambicje przejścia do historii..
  • Najgorsze jest to, że ma szanse je zrealizować.
  • Jeżeli z korzyścią dla Polski i Polaków niechaj przechodzi na karty historii
  • Jeśli stawiamy taki warunek, to raczej tych szans nie ma.
  • los napisal(a):
    raste napisal(a):
    Jedno prychniecie JK zmiecie go w niebyt. Ale gdyby był prezesem PiS u?
  • Dlaczego z góry zakładasz, że ten plan reindustrializacji naszego kraju nie ma żadnych szans powodzenia? Skąd w Tobie tyle złości i niechęci do tego człowieka? Mija dopiero 3 miesiąc jego ministrowania. Daj m szansę Losie... I nam wszystkim, bo jeżeli nie on to kto ma to zrobić?
  • raste napisal(a):
    los napisal(a):
    raste napisal(a):
    Jedno prychniecie JK zmiecie go w niebyt.
    Jeszcze przez tydzień, może dwa, góra miesiąc. Potem wygonienie pana Mateusza będzie wygonieniem kasjera z kasą. Oddanie mu władzy nad gospodarką może być bardziej roztropne albo mniej. Oddanie mu władzy nad gospodarką bez niezależnej kontroli to postawienie wszystkiego na jedną kartę, kiedy się tak grać nie musi. Co jeśli Manitou i tym razem popełnił błąd?

• Skoro o banksterach mowa: Belka ma zostać szefem EBOiR.
    Jak dowiaduje się "Puls Biznesu" w trzech niezależnych źródłach Prawo i Sprawiedliwość poprze kandydaturę Marka Belki, a o całej sprawie widzą już Jarosław Kaczyński, premier Beata Szydło, wicepremier i minister rozwoju Mateusz Morawiecki oraz minister finansów Paweł Szałamacha.

Pozytywnym okiem na aspiracje Belki mają również patrzeć wszystkie kraje regionu Europy Środkowo-Wschodniej i kilka państw starej Unii.
    http://telewizjarepublika.pl/belka-szefem-europejskiego-banku-odbudowy-i-rozwoju,29920.html
  • Jeśli to ten sam Belka który, kiedyś dawno temu, został wysłany do Iraqu aby zagarnąć wszystkie kontrakty dla polskiego biznesu to jestem dziwnie spokojny
  • Super, przynajmniej zwolni miejsce szefa NBP.
  • Waski napisal(a):
    Super, przynajmniej zwolni miejsce szefa NBP.
    Zwolniłby i tak w czerwcu.
  • albo i nie zwolnił. A któż ich tam wie
  • Pięknie, popierajmy ziomków, którzy łamią konstytucję.
  • Pan minister wstąpił do partii :)
  • Do Kukiza?
  • extraneus napisal(a):
    Pan minister wstąpił do partii :)
    No to zaczyna się walka o schedę po JarKaczu.
  • raste napisal(a):
    Do Kukiza?
    Do naszej.

• DMC napisal(a):
    extraneus napisal(a):
    No to zaczyna się walka o schedę po JarKaczu.
    Czy ci chętni do prezesury wiedzą, że jest to zawód podwyższonego ryzyka?

• extraneus napisal(a):
    Miałem czuja, że się nie zapisywałem.
  • Trzeba się było zapisać, to może Morawiecki by się nie zapisał.
  • los napisal(a):
    extraneus napisal(a):
    Miałem czuja, że się nie zapisywałem.
    Ja również Losie. Nie zapisywałem się i zapisać nie zamierzam
  • DMC napisal(a):
    Trzeba się było zapisać, to może Morawiecki by się nie zapisał.
    Tak czy tak, jest właściwie.
  • To jeszcze nie koniec: Morawiecki przejął od Ministra Skarbu kontrolę nad PKO BP. Przygotowywany jest projekt przekazujący do Ministerstwa Rozwoju decyzje o środkach unijnych które do tej pory były gestii województw. Teraz czas na jakieś wybory uzupełniające i miejsce w senacie, a potem już premier i wiceprezes PiS>
  • Już w tym momencie jest nie do ruszenia, Jagiełło jest jego dobrym kumplem. A trzecim przyjacielem z boiska jest Schetyna. Nie sądziłem, że tak szybko poczuję obrzydzenie do PiS.
  • No i rodzi się nowa teoria spiskowa w mojej głowiźnie......czuję się jak bezobjawowy schizofrenik z objawami paranoJi

Czemu Grześ taki cichy jest? Tylko czasem coś tam POmrukuje....... Bowiem kalkuluje sobie, że i tak będzie tam gdzie być chce. Kumple sobie pomagają, co nie?

I tak wyjdzie Szydło z PiS a zostanie sama esencja PO.

• "Grześ" jest cicho, bo na razie pobiera lekcje języka polskiego z native speakerem ;)
  • extraneus napisal(a):
    "Grześ" jest cicho, bo na razie pobiera lekcje języka polskiego z native speakerem ;)
    Dementuję!
    Wcale nie uczę Grzesia. Innych POlitykuf miałem ale odmówiłem :)
  • Edit : Wg dzisiejszej Rzepy, Morawiecki przejął kontrolę nie tylko nad PKO BP ale również BGK KuKE PAIZ ARP i creme de la creme - Urzedem Zamówień Publicznych
  • t_obi napisal(a):
    Edit : Wg dzisiejszej Rzepy, Morawiecki przejął kontrolę nie tylko nad PKO BP ale również BGK KuKE PAIZ ARP i creme de la creme - Urzedem Zamówień Publicznych
    Jeden wilk bez problemu zagryzie całe stado owiec.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.