Skip to content

Smoleńsk-v.2.0.1

1141517192040

Komentarz

• los napisal(a):
    TecumSeh napisal(a):
    los napisal(a):
    No widzisz. "Wypróbowany" i "przestarzały" logicznie znaczy tyle co "używany do tej pory przez jakiś dłuższy czas."
    No właśnie nie do końca - może być wypróbowany, ale wcale nie przestarzały.
    Nie może. Wszystko wymyślone dawniej niż tydzień temu można nazwać przestarzałym. Mówimy psiamać przecież o wojnie na słowa a nie o dochodzeniu do prawdy.

No ok, ale skoro tak, to lepiej używać ich w taki sposób by to nie było przeciwskuteczne.
    Lewacy są mistrzami w operowaniu słowem - w końcu to oni, a nie my tworzą nowomowę i rozmaite potworki językowe, które z czasem my przejmujemy.

Ja doceniam Kolegi błyskotliwe bon moty, tym niemniej z niekórymi nie mogę się zgodzić, zapewne z powodu różnicy w rozumieniu słów. Np z tym: "dobre państwo to ty i twoje donosy". Poza tym obawiam się że to się nie sprzeda - a szkoda. Bo jeśli dobrze rozumiem sens jaki Kolega zawarł w tym zdaniu, to warto byłoby aby się sprzedało. Nie chwaląc się - niejeden bonmot z Forumka puściłem w obieg. I w moim bliskim środowisku doskonale się sprzedał.

Słowa to broń - więc imho w wojnie na słowa upewnijmy się że działają tak, jak chcemy. Inaczej więcej szkody zrobią nam niż przeciwnikom.
  • Przestarzały może być dużo lepszy od aktualnego. Ha!
    Mam na to liczne dowody. Ostatni z dzisiejszego dnia.
    Mogę go podać.
    Tylko nie wiem, dlaczego w tym wątku...
  • Bo to nie jest przestarzały tylko wypróbowany ;)
  • los napisal(a):
    Wszystko wymyślone dawniej niż tydzień temu można nazwać przestarzałym.
    Wydaje się to warunkiem koniecznym, ale nie dostatecznym.
    Przestarzałym może być coś, co ma nowszą/nowocześniejszą alternatywę.

• W obecnym wyścigu pozoranctwa wszystko bez wyjątku ma nowszą alternatywę. Nawet jeśli jest to tylko pomalowanie na inny kolor.
  • edytowano July 2020
    Wczoraj, w czwartek 30. lipca 2020, na posiedzeniu sejmowej komisji obrony
    został pokazany film o ustaleniach podkomisji smoleńskiej.

tweet
    @Macierewicz_A, 31.07.2020 8:55:
    Sejm poznał prawdziwy przebieg największej tragedii jaka spadła na Polskę po 1945 r., w tym przekrój symulacji na bazie wnikliwych badań naukowych z ośrodków w Polsce, USA i innych państw NATO. Podziękowania dla zaangażowanych w dążenie do prawdy. https://t.co/HX6gPrQlBJ
    link do filmu (na Vimeo):
    https://player.vimeo.com/video/443202945

• romeck napisal(a):
    Wczoraj, w czwartek 30. lipca 2020, na posiedzeniu sejmowej komisji obrony
    został pokazany film o ustaleniach podkomisji smoleńskiej.

tweet
    Obejrzałem, teraz czekam na wersję do czytania.

PS. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale z końcowych scen prezentacji wynika, że ślady materiałów wybuchowych znaleziono nie tylko na szczątkach ze Smoleńska, ale także w samolocie z numerem bocznym 102.

• hasło: DUPA

wyjasnienie tytulu znajduje sie gdzies od 12.37
    ale obejrzyjcie calosc, wiele nowych wstrzasajacyxh detali.

Mysle, ze caly zespol do spr. wyjasnienia Smolenska powinien za tę syzyfową pracę zostac uhonoroawy wysokimi odznaczeniami panstwowymi. Przynajmniej.
  • Czy jest w tym filmie coś, czego nie ma w oficjalnym opracowaniu?
  • uhrr napisal(a):
    Mysle, ze caly zespol do spr. wyjasnienia Smolenska powinien za tę syzyfową pracę zostac uhonoroawy wysokimi odznaczeniami panstwowymi.
    Ha ha ha ha.

• los napisal(a):
    uhrr napisal(a):
    Mysle, ze caly zespol do spr. wyjasnienia Smolenska powinien za tę syzyfową pracę zostac uhonoroawy wysokimi odznaczeniami panstwowymi.
    Ha ha ha ha.

Hasło: DUPA BLADA!
  • ale sie tu wesolo zrobiło
  • humor wisielczy
  • Czy zatem zmienić tytuł wątku ze:
    Smoleńsk-v.2.1.1 na: -> D.U.P.A
    ?
    (ponieważ to akronim rzeczy utajnionych, czyli ważnych)

#jprdl
  • trep napisal(a):
    Czy jest w tym filmie coś, czego nie ma w oficjalnym opracowaniu?
    ^
  • trep napisal(a):
    Oficjalny to chyba dalej jest raport Millera. Reszta to takie hobbystyczne dywagacje.
  • Tomek napisal(a):
    trep napisal(a):
    Oficjalny to chyba dalej jest raport Millera. Reszta to takie hobbystyczne dywagacje.
    Jprdl. Bajki w raporcie Millera przecież dotyczyły tylko nieistotnych ostatnich sekund lotu.
  • robert.gorgon napisal(a):
    Bajki w raporcie Millera
    Gdzieś ktoś kiedyś coś, że władze RP po namyśle jednak odrzucają ten raport? Nie przypominam sobie.

• Tomek napisal(a):
    robert.gorgon napisal(a):
    Bajki w raporcie Millera
    Gdzieś ktoś kiedyś coś, że władze RP po namyśle jednak odrzucają ten raport? Nie przypominam sobie.

Tylko Antoni Macierewicz, co przez chwilę był władzą RP (cząstką mon-ową).
  • Kurde, mili moi. Zadałem proste pytanie.
  • Odpowiedź też jest prosta. Nayyaśniejsza Rzeczpospolita oddaje cześć Szojgu i Anodinie przez ostanie dziesięć lat.
  • los napisal(a):
    Odpowiedź też jest prosta. Nayyaśniejsza Rzeczpospolita oddaje cześć Szojgu i Anodinie przez ostanie dziesięć lat.
    No poprostu "Dupa"...
  • trep napisal(a):
    Kurde, mili moi. Zadałem proste pytanie.
    Wiem. Przepraszam. Nie mogłem się powstrzymać.

• Co do oficjalności dokumentu, to jestem przekonany, że wkrótce to będzie oficjalna wersja raportu. Hmm, moja romantyczna dusza sprawia, że postawiłbym nawet 10 zł, że ktoś pójdzie siedzieć. Wszystko w swoim czasie.
  • trep napisal(a):
    Kurde, mili moi. Zadałem proste pytanie.
    Kiedyś jakiś nerwowy typ naskoczył na mnie na Twitterze za zadanie tego pytania. Sypał jakimiś podrzędnymi aktami prawnymi które niezbyt mnie przekonały.
  • Ale ja zadałem tylko pytanie, czy ten filmik polecany przez Uhrr zawiera coś, czego nie ma w tym oficjalnym filmie na vimeo, bo mi się nie chciało oglądać bezcelowo (-;
    Strona komentów a odpowiedzi brak.
  • trep jestes nudny, wiesz? ;)
    caly dzien zadajesz to pytanie, a dawno sam samodzielnie doszedl bys do jakiegos wniosku.
  • RAPORT SMOLEŃSKI: https://t.co/dgdSTMBmGE
    Na bazie wnikliwych badań Podkomisji we współpracy z laboratoriami w USA,W.Brytanii i innych krajach NATO, powstał film będący zapisem Raportu, obrazujący prawdziwy przebieg i przyczyny największej tragedii jaka dotknęła Polskę po 1945 r.

— Antoni Macierewicz (@Macierewicz_A) October 6, 2020
  • Właściwie chodziło o artykuł w sieciach. Wypowiedź Macierewicza w Radiu Maryja.
  • robert.gorgon napisal(a):
    Właściwie chodziło o artykuł w sieciach. Wypowiedź Macierewicza w Radiu Maryja.
    Ten artykuł to sprawa bardzo dziwna, mieszanina faktów, spekulacji i przecieków.
    Nie potrafię tego ocenić, bo np podanie technicznego szczegułu (przeszacowanie) bez podania kontekstu jest śmieciem, a nie informacją.
    Wygląda na pisanie z optyki jakieś strony...
    Aby nie było, część przecieków już była wcześniej w prywatnych kanałach ale to dalej nie jest weryfikowalne.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.