los napisal(a): No widzisz. "Wypróbowany" i "przestarzały" logicznie znaczy tyle co "używany do tej pory przez jakiś dłuższy czas."
No właśnie nie do końca - może być wypróbowany, ale wcale nie przestarzały.
Nie może. Wszystko wymyślone dawniej niż tydzień temu można nazwać przestarzałym. Mówimy psiamać przecież o wojnie na słowa a nie o dochodzeniu do prawdy.
No ok, ale skoro tak, to lepiej używać ich w taki sposób by to nie było przeciwskuteczne. Lewacy są mistrzami w operowaniu słowem - w końcu to oni, a nie my tworzą nowomowę i rozmaite potworki językowe, które z czasem my przejmujemy.
Ja doceniam Kolegi błyskotliwe bon moty, tym niemniej z niekórymi nie mogę się zgodzić, zapewne z powodu różnicy w rozumieniu słów. Np z tym: "dobre państwo to ty i twoje donosy". Poza tym obawiam się że to się nie sprzeda - a szkoda. Bo jeśli dobrze rozumiem sens jaki Kolega zawarł w tym zdaniu, to warto byłoby aby się sprzedało. Nie chwaląc się - niejeden bonmot z Forumka puściłem w obieg. I w moim bliskim środowisku doskonale się sprzedał.
Słowa to broń - więc imho w wojnie na słowa upewnijmy się że działają tak, jak chcemy. Inaczej więcej szkody zrobią nam niż przeciwnikom.
Przestarzały może być dużo lepszy od aktualnego. Ha! Mam na to liczne dowody. Ostatni z dzisiejszego dnia. Mogę go podać. Tylko nie wiem, dlaczego w tym wątku...
Wczoraj, w czwartek 30. lipca 2020, na posiedzeniu sejmowej komisji obrony został pokazany film o ustaleniach podkomisji smoleńskiej.
tweet
@Macierewicz_A, 31.07.2020 8:55: Sejm poznał prawdziwy przebieg największej tragedii jaka spadła na Polskę po 1945 r., w tym przekrój symulacji na bazie wnikliwych badań naukowych z ośrodków w Polsce, USA i innych państw NATO. Podziękowania dla zaangażowanych w dążenie do prawdy. https://t.co/HX6gPrQlBJ
romeck napisal(a): Wczoraj, w czwartek 30. lipca 2020, na posiedzeniu sejmowej komisji obrony został pokazany film o ustaleniach podkomisji smoleńskiej.
tweet
Obejrzałem, teraz czekam na wersję do czytania.
PS. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale z końcowych scen prezentacji wynika, że ślady materiałów wybuchowych znaleziono nie tylko na szczątkach ze Smoleńska, ale także w samolocie z numerem bocznym 102.
uhrr napisal(a): Mysle, ze caly zespol do spr. wyjasnienia Smolenska powinien za tę syzyfową pracę zostac uhonoroawy wysokimi odznaczeniami panstwowymi.
uhrr napisal(a): Mysle, ze caly zespol do spr. wyjasnienia Smolenska powinien za tę syzyfową pracę zostac uhonoroawy wysokimi odznaczeniami panstwowymi.
Co do oficjalności dokumentu, to jestem przekonany, że wkrótce to będzie oficjalna wersja raportu. Hmm, moja romantyczna dusza sprawia, że postawiłbym nawet 10 zł, że ktoś pójdzie siedzieć. Wszystko w swoim czasie.
Kiedyś jakiś nerwowy typ naskoczył na mnie na Twitterze za zadanie tego pytania. Sypał jakimiś podrzędnymi aktami prawnymi które niezbyt mnie przekonały.
Ale ja zadałem tylko pytanie, czy ten filmik polecany przez Uhrr zawiera coś, czego nie ma w tym oficjalnym filmie na vimeo, bo mi się nie chciało oglądać bezcelowo (-; Strona komentów a odpowiedzi brak.
RAPORT SMOLEŃSKI: https://t.co/dgdSTMBmGE Na bazie wnikliwych badań Podkomisji we współpracy z laboratoriami w USA,W.Brytanii i innych krajach NATO, powstał film będący zapisem Raportu, obrazujący prawdziwy przebieg i przyczyny największej tragedii jaka dotknęła Polskę po 1945 r.
robert.gorgon napisal(a): Właściwie chodziło o artykuł w sieciach. Wypowiedź Macierewicza w Radiu Maryja.
Ten artykuł to sprawa bardzo dziwna, mieszanina faktów, spekulacji i przecieków. Nie potrafię tego ocenić, bo np podanie technicznego szczegułu (przeszacowanie) bez podania kontekstu jest śmieciem, a nie informacją. Wygląda na pisanie z optyki jakieś strony... Aby nie było, część przecieków już była wcześniej w prywatnych kanałach ale to dalej nie jest weryfikowalne.
Komentarz
No ok, ale skoro tak, to lepiej używać ich w taki sposób by to nie było przeciwskuteczne.
Lewacy są mistrzami w operowaniu słowem - w końcu to oni, a nie my tworzą nowomowę i rozmaite potworki językowe, które z czasem my przejmujemy.
Ja doceniam Kolegi błyskotliwe bon moty, tym niemniej z niekórymi nie mogę się zgodzić, zapewne z powodu różnicy w rozumieniu słów. Np z tym: "dobre państwo to ty i twoje donosy". Poza tym obawiam się że to się nie sprzeda - a szkoda. Bo jeśli dobrze rozumiem sens jaki Kolega zawarł w tym zdaniu, to warto byłoby aby się sprzedało. Nie chwaląc się - niejeden bonmot z Forumka puściłem w obieg. I w moim bliskim środowisku doskonale się sprzedał.
Słowa to broń - więc imho w wojnie na słowa upewnijmy się że działają tak, jak chcemy. Inaczej więcej szkody zrobią nam niż przeciwnikom.
Mam na to liczne dowody. Ostatni z dzisiejszego dnia.
Mogę go podać.
Tylko nie wiem, dlaczego w tym wątku...
Przestarzałym może być coś, co ma nowszą/nowocześniejszą alternatywę.
został pokazany film o ustaleniach podkomisji smoleńskiej.
tweet link do filmu (na Vimeo):
https://player.vimeo.com/video/443202945
PS. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale z końcowych scen prezentacji wynika, że ślady materiałów wybuchowych znaleziono nie tylko na szczątkach ze Smoleńska, ale także w samolocie z numerem bocznym 102.
hasło: DUPA
wyjasnienie tytulu znajduje sie gdzies od 12.37
ale obejrzyjcie calosc, wiele nowych wstrzasajacyxh detali.
Mysle, ze caly zespol do spr. wyjasnienia Smolenska powinien za tę syzyfową pracę zostac uhonoroawy wysokimi odznaczeniami panstwowymi. Przynajmniej.
Smoleńsk-v.2.1.1 na: -> D.U.P.A
?
(ponieważ to akronim rzeczy utajnionych, czyli ważnych)
#jprdl
Strona komentów a odpowiedzi brak.
caly dzien zadajesz to pytanie, a dawno sam samodzielnie doszedl bys do jakiegos wniosku.
Nie potrafię tego ocenić, bo np podanie technicznego szczegułu (przeszacowanie) bez podania kontekstu jest śmieciem, a nie informacją.
Wygląda na pisanie z optyki jakieś strony...
Aby nie było, część przecieków już była wcześniej w prywatnych kanałach ale to dalej nie jest weryfikowalne.