500+
Ja się cieszę, że taki projekt wchodzi.
Nie znam się (na państwowych finansach), więc nie wnikam, czy mogłoby być tak czy siak.
Ja dostanę jedną pięćsetkę (mam dwóch synów) i to będzie ok. 1/15 naszego budżetu,
ale mój szwagier, raczej antypisowiec, a przynajmniej obojętno-zimny,
dostanie 1.500 zł. Co miesią, co miesiąc, co miesiąc. To jest prawie trzecia pensja w rodzinie.
Z dwoma nastolatkami, gdzie same dzieci potyrafią (ob)liczyć, że trochę ich nie stać na wiele rzeczy...
Jeśli to dojdzie do łepetyn wyborców, że mają więcej w kieszeni, PiS rządzi przynajmniej 8 lat.
===
Problem widzę w po-psl'owskich samorządach, bo to one będą rozdzielać kwoty i przyjmować wnioski....
Nie znam się (na państwowych finansach), więc nie wnikam, czy mogłoby być tak czy siak.
Ja dostanę jedną pięćsetkę (mam dwóch synów) i to będzie ok. 1/15 naszego budżetu,
ale mój szwagier, raczej antypisowiec, a przynajmniej obojętno-zimny,
dostanie 1.500 zł. Co miesią, co miesiąc, co miesiąc. To jest prawie trzecia pensja w rodzinie.
Z dwoma nastolatkami, gdzie same dzieci potyrafią (ob)liczyć, że trochę ich nie stać na wiele rzeczy...
Jeśli to dojdzie do łepetyn wyborców, że mają więcej w kieszeni, PiS rządzi przynajmniej 8 lat.
===
Problem widzę w po-psl'owskich samorządach, bo to one będą rozdzielać kwoty i przyjmować wnioski....
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
na razie się organizuje ekipa ludzi i lokal - koszty to remont i zatrudnienie kolejnych pracowników
wg mnie bezsensu robota bo trzeba na nowo składać wnioski i obliczać dochód w rodzinie
można z powodzeniem skorzystać z danych jakie ma MOPS i odpadnie nam liczenie "pierwszych" dzieci w rodzinie do kwoty 500 zł a zdanych Urzędu Miasta chyba wiadomo które dzieci to drugie, trzecie i kolejne - tu już nic liczyć nie trzeba, prawda?
z wypowiedzi Prezydenta miasta wynika że koszty przedsięwzięcia to 2% kosztów Programu 500+
pomocą ma być objęte u nas 10000 dzieci co daje 5 mln
bezrobocie u mnie w mieście 6,7 % - nie ma chętnych inwestować - brak rąk do pracy a te które są....dejcie spokój, najwartościowsi wyjechali juz dawno, pracodawcy jadą na absolutnym minimum minima płacowego a wymagania kosmiczne.
edukacja na poziomie zawodówek i techników powinna sie rozwijąc na potęgę
na co komu kolejne zastępy magistrów wszystkiego i niczego?
Równie prawdopodobna jest wdzięczność imigrantów muzułmańskich za europejską gościnność.
To zwykle w rodzinie jedna osoba jest "zajadła", druga albo idzie za mężem/żoną, albo cicho się (nie)sprzeciwia.
Ma ważniejsze (serio!!!) sprawy na głowie: z czego ugotować obiad, czy i za ile kupić nowe ubranie, itp itd
*Dlaczego "po roku, dwóch"? Po na początku wszystko pójdzie na załatanie dziur w domowym budżecie. I faktycznie, może być przez to niezauważalne - w ręku wciąż nic nie ma!
za tych przy tej okazji moze by sie sady wziely.
JORGE>
Ja uważamRZE 500+ w ciągu dwóch lat przeora w miarę roztropnych, nie głosujących, "a ja tam nie wiem-dzących",
że będzie dobrze: dwie kadencje PiS-u.
prowincji minus pięćset plus
Boją się prawdy. Boją się bolesnego procesu jej poznawania.
Dobrze że ten proces trwa całe życie, na raz takiej ilości syfu bym nie przeżył.
Bóg jest dla mnie łaskawy, Miłosierdzie Jego jest niepojete.
WTF?
kuźwa niech się decydują. Ryanair wciąż kuzi
Ministerstwo Finansów nie zaopiniowało pozytywnie programu 500+!!!
Poszło o "z grubsza" 1,26% większą kwotę wydatków.
Ja rozumiem, że "1,15 to nie 1,14 czy 1,16",
ale czy prezes ministrów ze swoim ministrem nie moga się najpierw dogadać w gabinecie?
PO i .N już ma pożywkę i najeżdża na PBSz i PiS...
na co mnie te stresy