romeck napisal(a): 620.000 złożonych wniosków o 500+ dla osób (dorosłych) niesamodzielnych!
jestem pod wrażeniem socjalu
A ja w smutnym szoku, skala ubóstwa, dotad nieujawnianego i niewidzianego, poniewaz, jak sądzę, tych ponad 600 tys ludzi musi spelniac kryteria dochodowe.
romeck napisal(a): 620.000 złożonych wniosków o 500+ dla osób (dorosłych) niesamodzielnych!
jestem pod wrażeniem socjalu
A ja w smutnym szoku, skala ubóstwa, dotad nieujawnianego i niewidzianego, poniewaz, jak sądzę, tych ponad 600 tys ludzi musi spelniac kryteria dochodowe.
Tak. Świadczenie ma przysługiwać w wysokości nie wyższej niż 500 zł, zaś łączna kwota tego świadczenia i świadczeń finansowanych ze środków publicznych nie może przekroczyć 1,6 tys. zł. Wypłata świadczenia następuje na wniosek.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
GW o tym, że w 2060 roku będzie nas 20 mln (artykuł ogólnie o świecie, w tym Polsce, oparty o wyniki IHME, Instytut Zdrowia w Seattle)
Polska od trzech-czterech dekad nie wpisuje się w ogólnoświatowe tendencje ... Od 30 lat liczba ludności oscyluje wokół 38,5 mln, plus minus 3000 tys .
i po ra trzeci dzisiejszy NDz, po raz drugi 'Leczymy płodność'
I szukam innego wątku do przeklejenia, bo cytowany jest... Cezary Mech, byłu minister finansów oraz bo wymieniona jest data:
Nasz Dziennik, sob. 6.02.2021 LECZYMY NIEPŁODNOŚĆ
Cezary Mech:
Powstrzymanie zapaści demograficznej w społeczeństwie malejącej liczby kobiet w wieku reprodukcyjnym to coraz poważniejsze zadanie dla rządzących, którzy jednak przez ostatnie 30 lat zaniedbali ten proces.
W 2005 roku, kiedy to w najlepszy okres rozrodczy wchodził wyż solidarnościowy, nie wprowadzono "400 plus", który jako autor programu gospodarczego - przygotowywałem.
Eeee, a ja słyszałem w 2015, że.... Ech... (Elżbieta Rafalska przekonywała, że PJK)
notto gógluję:
oko press 30 czerwca 2016 roku w wywiadzie dla RDC, Paweł Kowal mówił: „Myśmy to wymyślili, z prof. Julianem Aulaytnerem. To było wtedy 400 zł na dziecko. To był nasz główny przekaz w kampanii w 2011 roku. Wydawało się, że to się nie przyjmie, ale widocznie potrzebna była duża machina partyjna. Ale w polityce są takie reguły, ktoś bierze od kogoś, nie ma copyright. PiS dołożył jedynie stówę. Ale nie mam żalu, bo ta sprawa otwiera politykę społeczną na nowo”.
Komentarz
nauczyliśmy się wszyscy żyć, bez pieniędzy de facto (po odliczeniu jedzenia i czynszów i czasem ubrania)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
czyli nie 500+, tylko wyrównanie w górę do 1.600 zł (makx\s. 500 zł)
GW o tym, że w 2060 roku będzie nas 20 mln (artykuł ogólnie o świecie, w tym Polsce, oparty o wyniki IHME, Instytut Zdrowia w Seattle)
przeca GW to anty500plus!
Leczymy płodność, cała strona
o rządowym programie (od 2016), punkcie 6. Narodowego Programu Zdrowia "Kompleksowa ochrona zdrowia prokreacyjnego"
tylko w 2020 roku ponad 7. tys par podjęło leczenie w 16-u ośrodkach
Jeden z nich znajduje się w Rzeszowie: na 300 par które już skorzystało z pomocy tylko 45 doczekało się potomstwa...
jedna para na sześć!....
trudno się dziwić, że in vitro cieszy się ogromnym wzięciem
I szukam innego wątku do przeklejenia, bo cytowany jest... Cezary Mech, byłu minister finansów oraz bo wymieniona jest data: Eeee, a ja słyszałem w 2015, że.... Ech... (Elżbieta Rafalska przekonywała, że PJK)
notto gógluję: ???
:-/
Chodziło mi o kampanię PiS z 2015 roku.
o kampanię PiS z 2015 r., gdzie ukazuje się PJK jako pomysłodawcę programu 500+
gdzie już w 2005 roku jest mowa o 400+
a w 2011 PJN przedstawia (jako swoją) 400+
(i w 2016 wypomina, że... był pierwszy w tym pomyśle)
Gdzie ja piszę że pisowcu Kowalu???
---
przy okazji dopiszę, gdzie Kowal /PJN widział pieniądze na program: w przesunięciu kasy z innych socjalnych programów
O ulgach podatkowych już mówiliśmy, PMM musiał czytać tut. forum.
Ciekawe i drogie dla państwa rozwiązania z Węgier