Skip to content

7-my maja br.

1235789

Komentarz

• na tym filmie kondukt przewala sie przez 35 sekund- złap sobie liczbe przechodzących na sekundę.

I co? Nie więcej niz 30 tys
  • Cyrylica napisal(a):
    Bałam się prowokacji, nawet rozlewu krwi, ale chyba nic takiego się nie działo.
    Ja też, a tymczasem wyszedł piknik na słoneczku.
  • Człowieku, przecież nie ma fizycznej możliwości policzenia tych demonstrantów na tym filmiku. Nawet gdybym siedział przy komputerze z tydzień czasu i liczył... Ale widać ewidentnie na nim, że była masa tych zaKODowanych baranów, no weź już nie zakłamuj rzeczywistości i samego siebie. I oczywiście wiedzieliśmy, że baranów w TenKraju, którzy uwierzą w propagandę o faszyzmie pisoskim i Kaczorze-dyktatorze jest mnóstwo. Ja w sumie nie mam do nich pretensji, że tak dają się przez wąską grupę macherów wyprowadzić w maliny. Ja mam pretensję do PiSu, że nie organizuje systematycznie marszy poparcia dla zmian o podobnych rozmiarach. A ludzie przyjechaliby, nawet gdyby takie marsze odbywały się co miesiąc, uwierz mi. Jest gotowość w naszym obozie manifestowania na ulicach poparcia dla nowych władz i zmian w kraju, ale kierownictwo PiS rozmienia ten kapitał społeczny i entuzjazm z dobrejzmiany na drobne. Szkoda, jeszcze raz powtórzę. I niech nikt później nie płacze, jak kiedy naprawdę przyjdzie czas próby takiej gotowości już nie będzie
  • Ale więcej ich nie ma, bo postawili wszystko na jedną kartę. Inna sprawa, że jazgoczą, manipulują i utrudniają życie.
  • Jak się to robi, powiedz mi dyzio? Naucz mnie tego, domagam się koniecznie... Naprawdę potrafisz policzyć w tym tłumie na niewyraźnym filmiku każdą główkę człenia w ciasnym rzędzie rozciągniętym na całą szerokość ulicy i być pewnym, że nikogo nie ominiesz, albo nie policzysz dwukrotnie...
    dyzio napisal(a):
    na tym filmie kondukt przewala sie przez 35 sekund- złap sobie liczbe przechodzących na sekundę.

I co? Nie więcej niz 30 tys
    #-o
  • Polucja już się poprawiła i mówi o 45 tys. demonstrantów w kulminacyjnym punkcie. Dokładnie tak jak podczas Marszu "Obudź się Polsko"
  • Eden , nie kompromityj się, ustaw stopklatkę, określ rzędne np. od transparentu do transparentu- zlicz głowy i czas, pomnóz to i masz - 30 tys jak w dupe strzelił
  • podpowiedz: 1 tysiąc to około 50 rzędów
  • Ja mam pretensję do PiSu, że nie organizuje systematycznie marszy poparcia dla zmian o podobnych rozmiarach.

No właśnie, to jest pytanie, czego oczekujemy od rządu. Ja, katolik i spokojny obywatel o umiarkowanych poglądach oczekuję od rządu spokojnego rządzenia i realizowania zapowiedzianych zmian. Jeśli rząd zamiast zajmować się interesem ojczyzny będzie się zajmował napierdalanką na ilość ludzi na ulicach czy innym organizowaniem hobby dla znudzonych klubów, to taki rząd spokojni obywatele powinni kopnąć w dupę.
  • edytowano May 2016
    Tak tak Rozumie, ja wiem że z ciebie niespotykanie spokojny człen. Tylko czasami poniesie cię na forumku...

//romeck: ostrzeżenie za osobistą wycieczkę//
  • edytowano May 2016
    Jakbym nie był spokojny, to bym napisał, żebyś spierdalał. Ale nie piszę :)

//romeck: ostrzeżenie za kontynuowanie wycieczki//
  • Miszczem spierdalajow jest buc, dobrze wiesz o tym. Ale to pod innym adresem
  • Prawda? Tak naprawdę nie ważne ile osób idzie tylko to, ze chodzą donikąd
  • Wychodzony emeryt to zdrowszy emeryt.

MZ powinno ufundować jakieś podarunki.
  • Noji po Majdanie.
  • Zobaczcie jaka panika, nawet tu, się włącza kiedy 30 tys, paralityków się w kupę zbierze. To pomyślcie co siedziało w głowach różnego rodzaju ludzi przed marszem 11 listopada, gdzie było wiadomo, że będzie rozpierducha i trochę twardej wiary tam jest. Dlatego Policja miała takie rozkazy jakie miała, dlatego reagowała tak jak reagowała. Strach był wielki.

Tylko Donek się nie bał, na bank. I podobnie teraz Kaczyński, on wie, że od takiego chodzenia można tylko żylaków dostać. Ale nigdy nie wiedzą o tym maszerujący, im się wydaje że są siłą, bo tylu ich. Pfff ...
  • mmaria napisal(a):
    Noji po Majdanie.
    :)
  • Kolejowo:
    - ile było osób? jak dla mnie z początku było jakieś 45 - 60 tyś potem to trudno powiedzieć, bo marsz wszedł w rejony turystycznie zatłoczone (sprytne i im się chwali),
    - wiek uczestników napawa optymizmem (w tym marszu bym robił za młodzieżówkę w Niepodległości za zgreda)
    - czy to że się marsz odbył i miał dobrą frekwencję mnie martwi? nie to mnie cieszy bo każda forma aktywności obywatelskiej jest miła odmianą dla bugodrzańskiej gnuśności,
    - czy PiS przegrywa na własne życzenie przestrzeń informacyjną? przegrywa ale o tym pisaliśmy już wcześniej.
  • edytowano May 2016
    Eden napisal(a):
    Polucja już się poprawiła i mówi o 45 tys. demonstrantów w kulminacyjnym punkcie. Dokładnie tak jak podczas Marszu "Obudź się Polsko"
    Mówi o 30 tysiącach w jednym miejscu i 45 w drugim.
    Eden napisal(a):
    Człowieku, przecież nie ma fizycznej możliwości policzenia tych demonstrantów na tym filmiku. Nawet gdybym siedział przy komputerze z tydzień czasu i liczył... Ale widać ewidentnie na nim, że była masa tych zaKODowanych baranów, no weź już nie zakłamuj rzeczywistości i samego siebie.
    Cały przemarsz trwa nieco ponad godzinę, czyli dla 200 tysięcy mielibyśmy ok. 50 ludzi, którzy w czasie każdej sekundy musieliby docierać tą ulicą do placu Piłsudskiego. To rzeczywiście musiałyby być co najmniej dwa rzędy ludzi (trafiających na miejsce w ciągu sekundy), w dodatku idących bardzo szybko, jakieś 2 metry na sekundę. Ergo - nie ma mowy o 200 tysiącach jeśli przejście trwało 70 minut i odbywało się tą trasą.
  • Ja dzisiaj rąbałem drzewo pod Warszawą, nie słyszałem, nie widziałem żadnego marszu. Jeb.. ich pies, choćby i zleciało się tego bydła ze 100 tysięcy. Nic a nic to nie zmieniło w realnym życiu. Przyszli, poszli.
  • Tym razem przeszli sobie i poszli dalej. Za którymś jednak przyjdą i po kolegę
  • Jedyne dwa zgromadzenia publiczne o potencjale 'kryterium ulicznego' to:
    -Marsz NIepodległości (przewaga młodych mężczyzn, w dużej części otwartych na konfrontację)- w liczbie plus-minus 10-20 tysięcy
    - TV Trwam- po prostu gigantyczny tłum, od pół miliona wzwyż. Sto tysięcy mężczyzn w średnim wieku, zdeterminowanych. To już dużo.

A dziś? Starzy ubecy to jednak już dziadki, a reszta to albo pizdeczki, albo pedały. Szkoda by im było ciuchów z butiku.
  • tu Marsz Niepodległosci

wrażenie- 500 tys? (no skoro dzisiaj 200 ...)

organizatorzy- 150 tys.

ja- 70 tys (z naddatkiem!)

narysujcie linie pomocniczą mazakiem w poprzek ulicy

Przejście trwa ok godz czyli 3600 sekund - czyli przy 70 tys. co sekundę powinno przekraczać linię 20 osób.

Sami oceńcie- nie ma nawet moich 70 tys
  • Tłum?
    Tłum to był dzisiaj w zoo!
    W dodatku "przyszłościowy"! Małe dzieci! (z rodzicami...)
  • edytowano May 2016
    teraz dzisiejszy KOD;

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,150682,20035269,240-czy-zaledwie-30-tysiecy-ile-osob-szlo-w-marszu-kod-zobacz.html

przyspieszyli film co nie ułatwia sprawy ale mamy 37 sekund marszu - przy 200 tys powinno schodzic z linii 5400 osób na sekundę, przy 100 tys. 2700 ...

Ile schodzi?

najwyzej 800

Wniosek:

Nie wiecej niz 30 tysiecy KoDu i opozycji
  • Po dzisiejszym dniu, definitywnie przestałam się już emocjonować tymi przemarszami wyfiokowanych, leciwych paniuś i niewydolnych fizycznie panusiów, którzy spędzili życie pie*dząc w stołki i siedząc z piwkiem przed szkłem kontaktowym. Ludzie! To nie są przeciwnicy.
    Widziałam stare fotki z demonstracji przeciw Orbanowi i tam byli naprawdę młodzi ludzie, całe watahy młodych nabuzowanych lewaków. Gdybyśmy mieli w tej chwili taką sytuację, to owszem, trzeba byłoby się co jakiś czas zbierać, żeby pokazać siłę, bronić rząd i prezydenta.
    Poza tym; ten cały Kijowski jest śmieszny. I dewaluuje swój ruch zbyt częstymi paradami. Dziś pokazali swój "milion" i więcej nie pokażą. Zieeew.
  • Proszę bardzo:
    image
  • naprawdę powinno się pozwać tego urzędnika za wprowadzanie w błąd
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.