Skip to content

7-my maja br.

12345679»

Komentarz

• ze rebelyą
    podsumowanie obliczeń (z założęniami i metodą)
    vanitas
    Co to oznacza: Manifestacja szła 1h 10 min - co oznacza, że było NIE WIĘCEJ NIŻ 100tys osobników. Jest to NAJWYŻSZA MOŻLIWA wartość. [dla samej jezdni - 58800 osób MAKSYMALNIE]. Ponieważ człowiek nie lubi iść w tłoku - to należało by zastosować czynnik 2/3 66tys [39200 dla samej jezdni]. Dodatkowo - było kilka zastojów - co znaczyło by, że marsz idzie nie 70 a ok 60 min - 56tys [ 33600 dla samej jezdni]. Co oznacza, że podana przez policję 45 tys osobników jest bardzo dobrą estymacją
  • To ile było tych chamasów? 200, 300, 400, 500 tys.? 1 milion, 2 miliony, 5 milionów?
  • marniok napisal(a):
    Ten sam policeman mowil ze w marszu nie moze byc zageszczenia 4os/m2 bo w ruchu tak zwarta grupa ludzi po prostu by sie powywracala, dlatego w trakcie przemarszu nalezy max liczyc 2os/m2 co i tak jest zawyzona wartością biorac pod uwagę specyfikę tego typu przemarszow (flagi, transparenty itp.)
    Na przykładzie falangi macedońskiej;
    szyk marszowy 1,8*1,8m
    zwykła formacja bojowa 0,9*0,9m

tak wygląda kiedy człowiek zajmuje ok 1m2, oczywiście mowa o doskonale wyszkolonych żołnierzach Aleksandra,

http://i.imgur.com/l1QotWB.jpg

• rdrrdr
    edytowano May 2016
    To jeszcze ja naiwnie: czy Ratusz nie moze ujawnic metodologii, obliczen i materialow na podstawie ktorych szacunki liczby uczestnikow byly robione? Wtedy kazdy moglby sobie samemu, niezaleznie, intersubiektywnie, jak Karl Popper przykazal, sprawdzic, wytknac bledy i wspolnymi silami dojsc do zgody, ktora, kiedys, dawno temu, jeszcze w nie tak szalonych czasach, nazywano prawda?

Chyba to nie jest tajemnica panstwowa.
  • edytowano May 2016
    Może trzeba poprosić o szczegóły na podstawie ustawy o dostępie do informacji publicznej
  • Wildcatter napisal(a):
    Może trzeba poprosić o szczegóły na podstawie ustawy o dostępie do informacji publicznej
    Cezary Gmyz zadeklarował wczoraj w TVInfo że to zrobi...
  • Fatalne wieści dla KOD. Warszawski ratusz przyznał, że zawyżał dane marszu
    http://niezalezna.pl/80158-fatalne-wiesci-dla-kod-warszawski-ratusz-przyznal-ze-zawyzal-dane-marszu
  • edytowano May 2016
    Cyrylica napisal(a):
    Fatalne wieści dla KOD. Warszawski ratusz przyznał, że zawyżał dane marszu
    http://niezalezna.pl/80158-fatalne-wiesci-dla-kod-warszawski-ratusz-przyznal-ze-zawyzal-dane-marszu
    Skoro marsz KOD-u zawyżał, to wychodzi też na to, że Marsze Niepodległości i Marsze Miesięcznicy zaniżał.
    Nadal oczekuję marszu miliona....

• Czyli wszystko jasne. Przyjęliśmy 3 osoby na metr bo była ładna pogoda i mili ludzie. Zazwyczaj przyjmujemy 1.5-2. Dla Marszu Niepodległości 0.2 bo widzieliśmy tam wiele osób o odpychającym wyglądzie. I wózki dla dzieci, które zajmują dużo miejsca.
  • ale w świat poszło 250 000 i będzie wykorzystane
  • KazioToJa napisal(a):
    ale w świat poszło 250 000 i będzie wykorzystane
    Już jest, ale to i tak niewiele im pomoże.
  • Lukasz Warzecha twierdzi, ze bylo 1,5 mln.

• "Jakim wrogim, przecież dokładnie mówię to, co Wy wszyscy, a nawet bardziej". :)
  • 1,5 miljona po raz pierwszy,
    ....po raz drugi,
    ....po raz........ trzeci!

Zabytkowe lipowe liczydło wygrał pan Warzecha!
  • Warzecha mistrzem aronii :) Wielowieyska: "Ale Łukasz powiedz mi jedną rzecz, jesteś gotowy na poważną rozmowę, czy przyszedłeś po to, żeby rozwalić ten program?" Warzecha: "Jestem śmertelnie poważny, jestem tak poważny jak Kamila Gasiuk-Pihowicz w swoich tezach, które postawiła na demonstracji w sobotę, śmiertelnie mówię poważnie!".
  • rdrrdr
    edytowano May 2016
    Ogladam ten marsz i widze same kobiety z dziecmi, okolo 1,5 tysiaca:

Na drugi raz telewizja polska wynajmuje drona albo ustawia kamere nad marszem, kreci i publikuje film w internecie w normalnej predkosci. Nie wierze, zeby nie bylo juz oprogramowania do zliczania glow w tlumie.

EDIT: czy to nie fejkowe konto?

https://www.facebook.com/MlodyKOD

image

• "Jestem poważny jak Kamila Gasiuk-Pihowicz."

Wprowadzam do użycia.
  • "Absolutnie nie miałem zamiaru imputować panu jakichkolwiek poglądów"
  • rdr napisal(a):
    czy to nie fejkowe konto?
    Ale ma odnośnik do strony ruchkod

Heheh:
    Młoda opozycja daje przykład
    Młody KOD,
    Młodzi Demokraci,
    Forum Młodych Ludowców,
    Młodzi .Nowocześni,
    Inicjatywa Polska i
    Biało - Czerwoni

razem i nie osobno bo Młody KOD łączy nie dzieli
  • Blikle w KODzie - dlaczego mnie to nie dziwi...
  • qizqiz
    edytowano May 2016
    Widzieliście najnowszy filmik Pyta.PL ?

Pierwszy raz się nie certolili i tak jawnie opowiedzieli. Pytania: "SB czy UB", "Artykuł 197 konstytucji, proszę podać!", "Brakuje Pani mordowania patriotów na Rakowieckiej?".
    A na fejsie cieszą się z 500+, bo "PiS będzie potrzebował kasy i obetnie esbeckie emerytury".
    Nawet podstawili swojego grubasa, który ma 107 dni głodówki, jest za wolnością, demokracją, pedofilią i zoofilią.

Skoro nihiliści tak bardzo nienawidzą i gardzą KODem, to pomyślcie, co o tym sądzą normalni ludzie...
  • romeck napisal(a):
    image
    KODziki tak poważnie czy to trolling a'la Warzecha w TOK FM?

• edytowano May 2016
    Wszystko jest tak poplątane, że nie wiadomo co jest szyderą, co nie. Bardzo dziwne czasy.
  • JORGE napisal(a):
    Wszystko jest tak poplątane, że nie wiadomo co jest szyderą, co nie. Bardzo dziwne czasy.
    Wręcz, rzekłbym, ciekawe!
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    JORGE napisal(a):
    Wręcz, rzekłbym, ciekawe!
    Zostawiony na gazie szybkowar. Bez dozoru.
  • Wiem, że temat banalny a nadto przeterminowany, ale tylko na marginesie: GWienko (jakiś Michał Protaziuk) też policzyło i wyszło im "między 55 a 65" tysięcy z dodatkiem "ale to na pewno nie wszyscy".

Pytanie: czy funkcjonariusz publiczny (wiceprezydent Warszawy Jóźwiak) nie powinien ponosić odpowiedzialności karnej za kłamstwo tego rodzaju?
  • Z pewnością nie wszyscy. Z pewnością te 200, a może i 500 tysięcy nie poszło z obawy przed siepaczami PiS czekającymi na nich w czołgach za rogiem.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.