Wy głupi angole, tak łatwo daliście się ogłupić kłamstwami, więc tego pożałujecie, bo tu gdzie ja jestem są cnoty wszelakie. Czyli dalej 'ani kroku wstecz'
A temczasem pan Najdżel wygłosił proroctwo, że Polska może być następna.
1:34 - 2:24
Now, in terms of which is the next country to leave - well, you know, if I knew the answer to that I'll be down at Ladbrokes, not talking to you. [But I] Y'know, whether it's Denmark, whether it's Poland, whether it's Italy I just don't know. But I would put those three up there. I certainly think that the way the Poles have been talked down to, insulted repeatedly by people like Timmermans, [it's just a bit little] it's a little bit more than they can bear, given their difficult and troubled history. Y'know thirty years ago, yeah, exactly thirty years ago that they were under communist rule. And now we have a system of a government from Brussels that to many Poles begins to look like the very system that they left in terms of where is the authority of decission making. So I can see that with Poland. *) *)transkrypcja moja
Otóż, jeśli chodzi o to, który kraj następny opuści EU - wiecie, gdybym znał odpowiedź na to pytanie, byłbym w Ladbrokes (bukmacher), a nie mówił do was. Czy to Dania, czy to Polska, czy Włochy to po prostu nie wiem. Ale postawiłbym na te trzy. Z pewnością uważam, że sposób, w jaki Polacy są traktowani z góry, wielokrotnie obrażani przez ludzi takich jak Timmermans, to jest troszkę za dużo żeby to znosić, biorąc pod uwagę ich trudną i niespokojną historię. Dokładnie trzydzieści lat temu byli pod rządami komunistycznymi. A teraz mamy system, rząd z Brukseli, który dla wielu Polaków zaczyna wyglądać jak ten system, z którego się uwolnili, jeśli chodzi o to, gdzie jest władza podejmująca decyzje. Widzę to w przypadku Polski.**) **)tłumaczenie moje
los napisal(a): A kiedy to choć przez przypadek się zdarzyło, by polityk powiedział prawdę?
Skłamał?
Mordechlaj_Mashke napisal(a): A temczasem pan Najdżel wygłosił proroctwo, że Polska może być następna.
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
Now, in terms of which is the next country to leave - well, you know, if I knew the answer to that I'll be down at Ladbrokes, not talking to you. [But I] Y'know, whether it's Denmark, whether it's Poland, whether it's Italy I just don't know. But I would put those three up there. I certainly think that the way the Poles have been talked down to, insulted repeatedly by people like Timmermans, [it's just a bit little] it's a little bit more than they can bear, given their difficult and troubled history. Y'know thirty years ago, yeah, exactly thirty years ago that they were under communist rule. And now we have a system of a government from Brussels that to many Poles begins to look like the very system that they left in terms of where is the authority of decission making. So I can see that with Poland. *) *)transkrypcja moja
Otóż, jeśli chodzi o to, który kraj następny opuści EU - wiecie, gdybym znał odpowiedź na to pytanie, byłbym w Ladbrokes (bukmacher), a nie mówił do was. Czy to Dania, czy to Polska, czy Włochy to po prostu nie wiem. Ale postawiłbym na te trzy. Z pewnością uważam, że sposób, w jaki Polacy są traktowani z góry, wielokrotnie obrażani przez ludzi takich jak Timmermans, to jest troszkę za dużo żeby to znosić, biorąc pod uwagę ich trudną i niespokojną historię. Dokładnie trzydzieści lat temu byli pod rządami komunistycznymi. A teraz mamy system, rząd z Brukseli, który dla wielu Polaków zaczyna wyglądać jak ten system, z którego się uwolnili, jeśli chodzi o to, gdzie jest władza podejmująca decyzje. Widzę to w przypadku Polski.**) **)tłumaczenie moje
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Angole nie są naszymi przyjaciolmi. Oni nie mają przyjaciół . No chyba że silniejszych od siebie, ale ci (Amerykanie) traktują ich jak oni nas. Są jak dawniej naszymi nielojalnymi sojusznikami. Są nimi po to aby móc nas sprzedać, jak zawsze, bo obronić nie potrafią ani nie chcą. A Nigel to plant. Mala szkoda, krótki żal.
Komentarz
Czyli dalej 'ani kroku wstecz'
Now, in terms of which is the next country to leave - well, you know, if I knew the answer to that I'll be down at Ladbrokes, not talking to you. [But I] Y'know, whether it's Denmark, whether it's Poland, whether it's Italy I just don't know. But I would put those three up there. I certainly think that the way the Poles have been talked down to, insulted repeatedly by people like Timmermans, [it's just a bit little] it's a little bit more than they can bear, given their difficult and troubled history. Y'know thirty years ago, yeah, exactly thirty years ago that they were under communist rule. And now we have a system of a government from Brussels that to many Poles begins to look like the very system that they left in terms of where is the authority of decission making. So I can see that with Poland. *)
*)transkrypcja moja
Otóż, jeśli chodzi o to, który kraj następny opuści EU - wiecie, gdybym znał odpowiedź na to pytanie, byłbym w Ladbrokes (bukmacher), a nie mówił do was. Czy to Dania, czy to Polska, czy Włochy to po prostu nie wiem. Ale postawiłbym na te trzy. Z pewnością uważam, że sposób, w jaki Polacy są traktowani z góry, wielokrotnie obrażani przez ludzi takich jak Timmermans, to jest troszkę za dużo żeby to znosić, biorąc pod uwagę ich trudną i niespokojną historię. Dokładnie trzydzieści lat temu byli pod rządami komunistycznymi. A teraz mamy system, rząd z Brukseli, który dla wielu Polaków zaczyna wyglądać jak ten system, z którego się uwolnili, jeśli chodzi o to, gdzie jest władza podejmująca decyzje. Widzę to w przypadku Polski.**)
**)tłumaczenie moje
👣
🐾
🐾
Oczekiwałabym nawet na dźwięk Dzwonu Zygmunta na wyjście.
Pokora, to nie nieustanne upokorzenie.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
*
Kennedy,
Ziec Wodęckiego
Nie chce być sam, szuka towarzystwa
do Guardiana
B-)
WELCOME TO LONDONGЯAD
Sześciu posłów i trochę niższych otrzymało przelewy z kont "moskiewskich".
Że wspomaganiem?
Jedna idea wiele państw.