Rafał napisal(a): Będą tak długo wychodzić, że już nie będzie skąd jak niedawno napisałem. Mniej prawdopodobne, ale wciąż możliwe jest, że przed wyjściem wejdą z powrotem bo Unia się zmieni nie do poznania.
W sensie że wszyscy (poza Mieńcami i ich przydupasami) wyjdą razem z Angolami do Euro Economic Area?
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Różnica między nimi jest tak subtelna, a moja wiedza tak płytka, że uchylam się od odpowiedzi.
Subtelna ? Zasadnicza ! Bo czym innym jest zagłosowanie za uznaniem referendum za ważne i obowiązujące (jeżeli taka możliwość istnieje, a gdzieś takie głosy chodzą, że u nich tak jest) a czym innym jest głosowanie w izbach konkretne - kto jest za pozostaniem GB w Unii, a kto nie ? Rozumiesz ? Rozpoznanie sytuacji jest kluczowe, bo może się okazać, że oni wcale z Unii nie wyjdą ! A że ktoś oleje wole narodu/ów ? A bo to pierwszy raz ?
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Różnica między nimi jest tak subtelna, a moja wiedza tak płytka, że uchylam się od odpowiedzi.
Subtelna ? Zasadnicza ! Bo czym innym jest zagłosowanie za uznaniem referendum za ważne i obowiązujące (jeżeli taka możliwość istnieje, a gdzieś takie głosy chodzą, że u nich tak jest) a czym innym jest głosowanie w izbach konkretne - kto jest za pozostaniem GB w Unii, a kto nie ? Rozumiesz ? Rozpoznanie sytuacji jest kluczowe, bo może się okazać, że oni wcale z Unii nie wyjdą ! A że ktoś oleje wole narodu/ów ? A bo to pierwszy raz ?
Jakoś zbyt ze mnie prosty chłop żeby te dwa stany rozróżnić. Kto za wolą Narodu? Kto za łże-elitką?
Peem tak, obserwując ten cały cyrk i histerię brexitową - każdy może wejść i wyjść ze wspólnoty, zerwać umowę. To jest naturalny proces. Fakt, że wydarzenie jest dość historycznie doniosłe, ale bez przesady. Natomiast, biorąc pod uwagę, że ja cały czas nie rozumiem o co chodzi Niemcom z tymi uchodźcami, dla mnie Unia skończyła się z ewidentną próbą wymuszenia przyjmowania uchodźców na państwach członkowski. Póki co nie wyszło, ale sam pomysł jest dowodem, że dalsze uczestnictwo w Unii może kiedyś doprowadzić do wykolejenia naszego państwa i doprowadzić do nieodkręcalnych zmian np. w strukturze narodowościowej. Ja wiem, że na to, w przypadku uchodźców nie ma szans, ale sam fakt, że cokolwiek w tej materii próbują nam narzucić, jest kurewstwem niewybaczalnym. A do tego cały czas mi się wydaje, że podtekst ideologiczny w tym narzuceniu jest czynnikiem istotnym. Co pogarsza sytuację jeszcze bardziej.
Dlatego uważam, że Unia Europejska powinna być zniszczona. Faktycznie, popierdolony, lewacki pomysł, narzędzie do zmian społecznych, w ramach chorej filozofii. I nie interesują mnie niuanse, plusy, minusy. Nie interesuje mnie żadne nowe rozdanie, nowe traktaty itp. To co wyszło powinno być zaorane i posolone.
JORGE napisal(a): Dlatego uważam, że Unia Europejska powinna być zniszczona. Faktycznie, popierdolony, lewacki pomysł, narzędzie do zmian społecznych, w ramach chorej filozofii. I nie interesują mnie niuanse, plusy, minusy. Nie interesuje mnie żadne nowe rozdanie, nowe traktaty itp. To co wyszło powinno być zaorane i posolone.
Kolego, bez napinki. Zaraz jakaś Rose Thun odpowie, że flaga unii to flaga maryjna, a Schumann z DeGasperim i Adenauerem na dokładkę modlili się w katedrze Notre Dame w Paryżewie. Że to pomysł chrześcijański, coby wojny w Ojropie nie było. Aczkolwiek wczoraj Karłowicz nieźle się na temat Brexitu wypowiedział: http://www.teologiapolityczna.pl/dariusz-karlowicz-o-brexit-i-degeneracji-demokracji
JORGE napisal(a): Peem tak, obserwując ten cały cyrk i histerię brexitową - każdy może wejść i wyjść ze wspólnoty, zerwać umowę. To jest naturalny proces. Fakt, że wydarzenie jest dość historycznie doniosłe, ale bez przesady. Natomiast, biorąc pod uwagę, że ja cały czas nie rozumiem o co chodzi Niemcom z tymi uchodźcami, dla mnie Unia skończyła się z ewidentną próbą wymuszenia przyjmowania uchodźców na państwach członkowski. Póki co nie wyszło, ale sam pomysł jest dowodem, że dalsze uczestnictwo w Unii może kiedyś doprowadzić do wykolejenia naszego państwa i doprowadzić do nieodkręcalnych zmian np. w strukturze narodowościowej. Ja wiem, że na to, w przypadku uchodźców nie ma szans, ale sam fakt, że cokolwiek w tej materii próbują nam narzucić, jest kurewstwem niewybaczalnym. A do tego cały czas mi się wydaje, że podtekst ideologiczny w tym narzuceniu jest czynnikiem istotnym. Co pogarsza sytuację jeszcze bardziej.
Dlatego uważam, że Unia Europejska powinna być zniszczona. Faktycznie, popierdolony, lewacki pomysł, narzędzie do zmian społecznych, w ramach chorej filozofii. I nie interesują mnie niuanse, plusy, minusy. Nie interesuje mnie żadne nowe rozdanie, nowe traktaty itp. To co wyszło powinno być zaorane i posolone.
Powoli zaczynam odczuwać podobnie.
Bokotematycznie, myślę że Kukiz mógłby sporo ugrać będąc antyunijny.
alcor napisal(a): Siedzący na socjalu Angole, którzy przez dopływ pracowników z Polski "nie mają pracy" vel mniejsze zasiłki?
Z pewnością kilka takich przyklej-wieszek tak. Szczególnie tych z użyciem klawiatOOry i czcionek polskich.
Ale taka odpowiedź oznacza że "politpoprawny przekaz" działa Stąd już krok to stwierdzenia że angole siędzące na socjalu to ciemnogród a to oznacza że prawica a to oznacza że rasiści i faszyści. Tylko czemu tak mało podobnych przyklej-wieszek widuje się w łamanym paszto, hindi czy też innym rosyjsko-rumuńsko-cygańskim?
los napisal(a): Banksterzy akurat nie. Powszechność rozmowy o irlandzkich dziadkach pokazuje, jakie plany ma to towarzystwo.
No tyle to i ja wiem Losie. Że banksterzy to nie. Myślę że i tu trzeba zastosować maximę z innego wywlątka obecnego: KTO MA OCZY NIECHAJ PACZY, KTO MA USZY NIECHAJ SUCHA (między słowami)
"Superpaństwo zamiast UE - ultimatum Francji i Niemiec" - podaje TVPInfo na "czerwonym pasku".
Steinmaier i Ayrault na spotkaniu Grupy Wyszechradzkiej w Pradze.
A tak przy okazji:
Żadne porozumienie o wolnym handlu nie może być zawarte, jeśli nie respektuje interesów Unii. Europa musi być stanowcza. Francja tego dopilnuje. Mówię szczerze: nie może być zgody na traktat transatlantycki. To porozumienie nie idzie w dobrym kierunku" - powiedział Valls na spotkaniu z aktywem rządzącej Partii Socjalistycznej. TTIP narzuca wizję, która nie tylko daje pożywkę różnym populizmom, ale też wizję, która jest zła dla naszej gospodarki" - dodał premier.
extraneus napisal(a): "Superpaństwo zamiast UE - ultimatum Francji i Niemiec" - podaje TVPInfo na "czerwonym pasku".
zupełny dopełniacz lub celownik. Albo biernik. OK przypadek i już.
Najwyraźniej nie oglądali Gwiezdnych Wojen, bo by się dowiedzieli od księżniczki Lei, że "Im mocniej zaciśniesz pięść, tym więcej układów przecieknie ci między palcami."
To się wszystko bardzo źle skończy. Niemcy już jawnie powiedzieli - nie ma Angoli, więc pytamy się was ostatni raz, akceptujecie nasz but pokojowo ? Kaczyński otwartym tekstem mówi, że Żydów zabijali Niemcy. W Anglii pokazują, że wcale naszych ludzi tam tak znowu nie kochają. Wszystko to niby nic wielkiego, ale zwracajmy uwagę na detale i pierwsze jaskółki. Z tego będzie nawet nie burza, tornado.
fatuswombatus napisal(a): NATO to persona non grata w nowym lepszym EUrokołchozie.
Towarzysze niemieckiej rzeszy nawet już się kryją dla kogo pracują
Niemcom może zacząć odpierdalać w tempie błyskawicznym. Zaczną podostrzać i pozbywać się politpoprawności. Ale nie wobec ciapatych, wobec nas. Cała agresja pójdzie na nas i nam podobnych.
A Polacy zaprosili do Łazienek mn. inn. MSZ Wlk. Brytanii: "W poniedziałkowym spotkaniu w Warszawie biorą udział przedstawiciele 9 krajów: Rumunii, Bułgarii, Grecji, Węgier, Wielkiej Brytanii, Słowacji, Słowenii, Hiszpanii i Austrii. Główny temat rozmów to przyszłość UE po brytyjskim referendum."
Chciał się wprosić Sztajmejer ale mu powtórzono własne słowa sprzed spotkania 6-tki załozycielskiej ' że to tylko jeden z wielu formatów spotkań..."
Brawo, brawo Polska. Również ten przeciek listu MSZ Niemiec i Francji bardzo akuratny
Komentarz
Marzenie. ......
Zaraz jakaś Rose Thun odpowie, że flaga unii to flaga maryjna, a Schumann z DeGasperim i Adenauerem na dokładkę modlili się w katedrze Notre Dame w Paryżewie.
Że to pomysł chrześcijański, coby wojny w Ojropie nie było.
Aczkolwiek wczoraj Karłowicz nieźle się na temat Brexitu wypowiedział:
http://www.teologiapolityczna.pl/dariusz-karlowicz-o-brexit-i-degeneracji-demokracji
Bokotematycznie, myślę że Kukiz mógłby sporo ugrać będąc antyunijny.
Ciekawe, czy Waszczykowski dobrze zaplanował to alternatywne wobec "unii karolińskiej" spotkanie?
Odpowiedź typu angole nie odpowiada na pytanie..........
Kto najbardziej sfajdał gacie po referendum? Jak grupa społeczna / biznesowa / polityczna?
Ale taka odpowiedź oznacza że "politpoprawny przekaz" działa Stąd już krok to stwierdzenia że angole siędzące na socjalu to ciemnogród a to oznacza że prawica a to oznacza że rasiści i faszyści. Tylko czemu tak mało podobnych przyklej-wieszek widuje się w łamanym paszto, hindi czy też innym rosyjsko-rumuńsko-cygańskim?
Prole wszystkich krajów łączcie się!!!
Steinmaier i Ayrault na spotkaniu Grupy Wyszechradzkiej w Pradze.
A tak przy okazji:
Towarzysze niemieckiej rzeszy nawet już się kryją dla kogo pracują
Chciał się wprosić Sztajmejer ale mu powtórzono własne słowa sprzed spotkania 6-tki załozycielskiej ' że to tylko jeden z wielu formatów spotkań..."
Brawo, brawo Polska. Również ten przeciek listu MSZ Niemiec i Francji bardzo akuratny