Takie dziwactwo i infantylizm jak to u tej formacji ideowo - umysłowej. Trza jej kredki kupić woskowe coby deszcz nie zmył jak swoje złote myśli będzie po chodnikach wypisywać.
"W piosence śpiewasz o ciele, które jest domem, i o duszy, która jest w nim gościem.
Bo jest we mnie to pytanie – czy tam była dusza, czy nie. Ale nawet jeśli tak, to jest ona gościem, który mnie odwiedza i który mnie opuszcza. I mam prawo jej powiedzieć „cześć!”, bo to mój dom. Nie zawsze się godzimy na wszystkich gości, żeby zostali na noc."
"Nie chcę się z tego tłumaczyć, ale chcę o tym opowiedzieć, bo nikt o tym nie mówi. I ta samotność jest straszna. Czułam się, jakbym była jedyną kobietą w Polsce, która kiedykolwiek to zrobiła – ja i te trzy dziewczyny, które siedziały ze mną w busie jadącym na Słowację."
"W pewnym momencie trafiłam do starszego lekarza, któremu powiedziałam, jak to się stało, że doprowadziłam się do takiego stanu. Powiedział: „Teraz jest Rok Miłosierdzia, proszę iść do kościoła, wyspowiadać się i to przejdzie”. Nawet sobie pomyślałam: kurczę, zrobię taki eksperyment. Ale bliscy mnie powstrzymali, powiedzieli, żebym tego nie robiła, że przeżyję traumę przy konfesjonale."
Moim zdaniem to objawy syndromu postaborcyjnego. Szczególnie to o duszy dziecka jest mocne. Jest też o tym w tekście piosenki.
Ale może ona nie zdaje sobie sprawy w co wdepnęła tym wywiadem. Zatańczyć z GazWybem to jak z diabłem. Przecież oni ją wystawili - nie chodzi nawet o opinie publiczna - ale o własne dzieci. Miałem kolegę który jako nastolatek dowiedział się w czasie kłótni rodziców- zaczęli się oskarżać przed nim i obwiniać o aborcje rodzeństwa- przeżył szok, fazy, subkultury, narkotyki, próba samobójcza. Rodzice się rozwiedli on jest samotny w Anglii bez widoków na założenie swojej a już ma 43 lata. Przecież te dzieci Przybysz za moment się dowiedzą. Aborcza jeszcze będzie ubolewać nad hejtem ale to Gazeta wlaśnie niszczy wszystko co jeszcze moze pozostało tej dziewczynie.
dyzio napisal(a): Zatańczyć z GazWybem to jak z diabłem.
Bo to jest zło metafizyczne. To nie są poczciwi zenkowie, którzy dla pozyskania gotówki zamordowali rodzinę, właściwie to nie chcieli ale bali się, że ich wysypią, i tak jakość wyszło. To są przybysze z dna Piekieł dla pozoru tylko niestarannie obciągnięci ziemskimi powłokami.
I znowu #czarciemarsze na ulicach polskich miast. Setki feminazistek, lewaków i sataniuchow wyszły na ulice wielu polskich miast. I co, czy coś uzyskaliśmy wycofując się rakiem z projektu całkowitej ochrony życia ludzkiego? Nastroje społeczne zostały uspokojone? Wyjęto te baterie z pilota 7dmy? Było oczywiste, że poczują oni krew po naszym wycofaniu się z początku października i pójdą za ciosem. Nie o żadne prawa kobiet im bowiem chodzi, tylko o rozkołysanie nastrojów społecznych i wykolejenie rządów PiS
Żebyś się nie zdziwił Dyzio. Nie znasz chyba zaciekłości i determinacji wściekłych macic z mózgami wypranymi przez GW, Leesweeka i TVN. Ja na co dzień obserwuję takie exempla u siebie w szkole i słucham co mówią. Czysta, krystaliczna nienawiść do Kaczyńskiego, PiSu i wszystkiego co wiąże się z prawicą, konserwatyzmem, tradycyjnymi wartościami. Nie zapominaj, że będą one cały czas rozgrzewane i inspirowane przez meRdia mętnego ścieku oraz finansowane przez nie oraz wiadomych donatorów z Zachodu
Eden napisal(a): I znowu #czarciemarsze na ulicach polskich miast. (...) I co, czy coś uzyskaliśmy wycofując się rakiem z projektu całkowitej ochrony życia ludzkiego? Nastroje społeczne zostały uspokojone?
Śmiem twierdzić, że tak. Może to ryzykowne, ale widzę zmianę. W okresie poprzedzającym Czarci Protest to naprawdę zaczynało chwytać, ku mojemu zaskoczeniu na FB pewna grupa znajomych zaczęła się ekscytować i wrzucać treści z tym związane. Wprawdzie większość z tych osób kojarzyłem ze skłonnościami lekko lemingowskimi, ale jednak to nie był twardy elektorat KOD-ziarski, to jest odrębna, węższa grupa. Ci ostatni produkują się na okrągło, tamci dopiero przy tej okazji. No i ten "drugi szereg" stracił zapał - nie widzę, żeby się tak ekscytowali, publikowali coś w związku z nowymi protestami czy zapowiadali udział. Nastąpiło przesilenie. To, co tak przeraża Edena, to będzie z powrotem "wąski KOD", no może odrobinkę tylko szerszy i bardziej zaktywizowany.
A ja widzę różnicę. Jak jeszcze na poprzednich protestach widziałem trochę młodych ładnych kobiet, to teraz widziałem jedynie wykrzywione grymasem nienawiści maszkary. Hasło aborcja na życzenie zrazi jednak większość normalnych kobiet.
Komentarz
"W piosence śpiewasz o ciele, które jest domem, i o duszy, która jest w nim gościem.
Bo jest we mnie to pytanie – czy tam była dusza, czy nie. Ale nawet jeśli tak, to jest ona gościem, który mnie odwiedza i który mnie opuszcza. I mam prawo jej powiedzieć „cześć!”, bo to mój dom. Nie zawsze się godzimy na wszystkich gości, żeby zostali na noc."
"Nie chcę się z tego tłumaczyć, ale chcę o tym opowiedzieć, bo nikt o tym nie mówi. I ta samotność jest straszna. Czułam się, jakbym była jedyną kobietą w Polsce, która kiedykolwiek to zrobiła – ja i te trzy dziewczyny, które siedziały ze mną w busie jadącym na Słowację."
"W pewnym momencie trafiłam do starszego lekarza, któremu powiedziałam, jak to się stało, że doprowadziłam się do takiego stanu. Powiedział: „Teraz jest Rok Miłosierdzia, proszę iść do kościoła, wyspowiadać się i to przejdzie”. Nawet sobie pomyślałam: kurczę, zrobię taki eksperyment. Ale bliscy mnie powstrzymali, powiedzieli, żebym tego nie robiła, że przeżyję traumę przy konfesjonale."
Moim zdaniem to objawy syndromu postaborcyjnego. Szczególnie to o duszy dziecka jest mocne. Jest też o tym w tekście piosenki.
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,53662,20861449,natalia-przyszbysz-aborcja-moj-protest-song.html
Miałem kolegę który jako nastolatek dowiedział się w czasie kłótni rodziców- zaczęli się oskarżać przed nim i obwiniać o aborcje rodzeństwa- przeżył szok, fazy, subkultury, narkotyki, próba samobójcza. Rodzice się rozwiedli on jest samotny w Anglii bez widoków na założenie swojej a już ma 43 lata. Przecież te dzieci Przybysz za moment się dowiedzą. Aborcza jeszcze będzie ubolewać nad hejtem ale to Gazeta wlaśnie niszczy wszystko co jeszcze moze pozostało tej dziewczynie.
Gazownia pozamiatała. Chyba że czerskim chodziło o wojnę wszystkich ze wszystkimi pozostawienie po sobie spalonej ziemi.
http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/mamy-dosc-w-krakowie-rozpoczyna-sie-protest-przeciw-rzadom-pis-manifestacje-odbede-sie-w-ponad-stu-miastach/
Mam dość dościów.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia