"Zdaję sobie sprawę, że młodzież, która dorastała w latach 90. i później, zaczynała dojrzewać w czasach rosnącej opresyjności, indoktrynacji, neoliberalnego zagubienia i stąd m.in. mogą wynikać dzisiejsze radykalne nastroje wśród młodzieży."
O jakiej opresyjnosci i indoktrynacji ta pani mowi?
rdr napisal(a)"Zdaję sobie sprawę, że młodzież, która dorastała w latach 90. i później, zaczynała dojrzewać w czasach rosnącej opresyjności, indoktrynacji, neoliberalnego zagubienia i stąd m.in. mogą wynikać dzisiejsze radykalne nastroje wśród młodzieży."
Toszto jasne jak księżyc w nowiu. W latach 80- w stanie wojennym i tuż -po mieliśmy wolność, a w latach 90 - doszedł do głosu kler i zaczęła się opresja :-)
rdr napisal(a)"Zdaję sobie sprawę, że młodzież, która dorastała w latach 90. i później, zaczynała dojrzewać w czasach rosnącej opresyjności, indoktrynacji, neoliberalnego zagubienia i stąd m.in. mogą wynikać dzisiejsze radykalne nastroje wśród młodzieży."
Toszto jasne jak księżyc w nowiu. W latach 80- w stanie wojennym i tuż -po mieliśmy wolność, a w latach 90 - doszedł do głosu kler i zaczęła się opresja :-)
Profesor od sztuki z PAN ! No i w wywiadzie wyraźnie stwierdza, że za komuny było dobrze - można było wykonać aborcje legalnie w szpitalu. Nieszczęsna, odpychająca wiedźma.
Szydło: "Po pierwsze, do końca roku przygotujemy program, który zostanie przedstawiony Wysokiej Izbie. To program wsparcia dla rodzin i dla matek, które zdecydują się na dzieci z tzw. trudnych ciąż. Program wsparcia dla rodzin, które wychowują dzieci niepełnosprawne, program wsparcia dla kobiet, które zdecydują się donosić ciążę i urodzić dziecko nawet w najtrudniejszych dla siebie sytuacjach, łącznie z opieką prenatalną, zdrowotną i opieką nad narodzonym dzieckiem."
Działają, ale żeby ekspresem? Bardzo dobrze, ale to jest początek odbudowy po pożarze spowodowanym przez własne zaniedbania.Naprawdę proszę bez zachwytów. No i niesprawiedliwe potępienia czy mają, ja zwykle, zostać zapomniane? A w imię czego ? Nic się nie stało ? Zaklinanie rzeczywistości naprawdę jej nie zmieni.
No gdzie i jak ? Chyba nie poszedł.Inna rzecz to gdzie równoległe zwiększenie ochrony życia, właśnie w takich sytuacjach ? Bez tego to jest nie na temat.
@Rafał Moim zdaniem, dwa tygodnie na wstępny projekt to ekspres. Szczerze, myślałam, że sprawa zostanie przeciągnięta, aby wyciszyć czarne protesty. Nie spodziewałam się akcji teraz.
@Szturmowiec.Rzplitej Jak to poszedł sygnał? W którym momencie?
To nie jest legalne nawet teraz. Ale jest całkiem możliwe, że trzeba będzie pójść na takie ustępstwo, by zapobiec aborcji na życzenie. Podziękowania proszę wysyłać na adres Ordo Iuris.
A tak w ogóle pogaństwo nie OK. Wiara w sprawczą moc wypisanych na karteczkach hieroglifów powinna być karana spaleniem na stosie w trybie natychmiastowym.
Niedobrze mi się robi od tego pieprzenia o złych prolajferach. A może jednak jest tak że szczyty PiS mają to głęboko w dupie i szukają każdego możliwego pretekstu i wygodnych winnych zabetonowania obecnego "kompromisu" proaborcyjnego do czasu utraty władzy za 7 lat i liberalizacji proaborcyjnej w pierwszym roku władzy następców ? Wszystko inne jest przecież ważniejsze ( nie wiem dokładnie bo wprost tego nie mówią, ale pewnie POLSKA caps lockiem, albo PAŃSTWO, albo coś innego koniecznie z marsową miną). Tak losie : witamy w realnym świecie. Tylko że taki realizm to ja mam w dupie i zawsze miałem. Mimo to jakiś żyję i to nie najgorzej.
Wystarczy wyjść na ulicę i PiS zmyka do mysiej nory. 8 lat hartowania ludzi dało zajebiste wyniki.
PS. Projekt likwidujący aborcję eugeniczną nie doprowadzi do legalizacji aborcji na życzenie, bo po pierwsze zablokuje to TK, a po drugie lewica obyczajowa, jeśli tylko jest u władzy, wprowadza do procedowania takie projekty i nawet je uchwala (SLD w latach 90).
Rzeczywiście wiele się zmieniło po wyborach z zeszłego roku. Przed nimi wszystkiemu było winne PO, co w znacznej mierze odpowiadało prawdzie. Po nich niczemu nie jest winien PiS, co jest znacznie dalsze od prawdy. Winni są "inni" ale już nie PO: OI, proliferzy, esteci, prawicowi dziennikarze marzący o pracy w Wyborczej (teraz już chyba nie, ale może w NYT), Jackiewicz, złoci chłopcy z zarządów spółek SP, zdradliwy Marek Jurek, podstępny Gowin itd. Nie było masowych manifestacji przeciw czarownicom ? No nie było, ale kto miał je organizować ? A czemu nie tak dbające o życie PiS ? Będą bo proliferzy już na PiS zbytnio nie liczą. Bo PiS skupił się na udowadnianiu, że z ustawami o ochronie życie nie ma nic, ale to absolutnie nic wspólnego.Można odnieść wrażenia, że PiS koniecznie chce rozwalić obecną koalicję, a przynajmniej wykreować na wybory jakąś siłę polityczną na prawo od siebie. Jak sama nie powstanie to się wyrzuci trochę członków PiS i odepchnie trochę wyborców. Na razie ci wyborcy się zawzięli i "zacisnęli zęby i popierają ich" jak ja, ale nic nie jest wieczne na tym świecie, a już najmniej łaska wyborców.
DMC napisal(a): Wystarczy wyjść na ulicę i PiS zmyka do mysiej nory.
PiS? To nie PiS wymyślił zmianę prawa.
Tym gorzej dla PiSu. Można to było przeprowadzić w oparciu o TK
tja
jaka misterna, koronkowa robota, czyli prawem (lewem) w PiS: sędziowie, ordo iuris, komisja wenecka, trybunał konstytucyjny, walka z aborcją - jedno ramię nożyc sędziowie Łączewscy, KOD, burdy uliczne, feministki, czarne marsze, walka o aborcję - drugie ramię nożyc
wspólna robota Jurka Marka i PZPR-u orkiestra gra jakiś pożyteczny (albo i nie) świr atakuje teraz na rubelyi Prezydenta Dudę - że skoro jest przeciw aborcji, to dlaczego nie napisał własnej ustawy
jak widać, atakujący PiS z prawej i z lewej mają w d... sprawę dzieci nienarodzonych, to ostatnia sprawa, o której myślą - im chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby uwalić PiS
uwalić wszystkim, co jest akurat pod ręką - a że są to dzieci poczęte? tym gorzej dla dzieci
Premier Beata Szydło przedstawiła trzy zobowiązania rządu w sprawie ochrony życia. Zapowiedziała, że powstanie program wsparcia dla rodzin wychowujących dzieci niepełnosprawne, środki na jego realizację od 2017 roku mają być zabezpieczone w budżecie. Ma być też akcja promująca ochronę życia.
- Do końca roku przygotujemy program, który zostanie przedstawiony Wysokiej Izbie, wsparcia dla rodzin i dla matek, które zdecydują się na urodzenie i wychowanie dzieci z tzw. trudnych ciąż, program wsparcia dla rodzin, które wychowują dzieci niepełnosprawne, program wsparcia dla kobiet, które zdecydują się donosić ciążę i urodzić dziecko nawet w najtrudniejszych dla siebie sytuacjach, zarówno jeśli chodzi o wszystkie kwestie związane z opieką zdrowotną, opieką prenatalną, jak i później, w opiece nad urodzonym dzieckiem - zapowiedziała szefowa rządu. http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1676977,Bedzie-pogram-wsparcia-dla-rodzin-wychowujacych-dzieci-niepelnosprawne
Tym gorzej dla PiSu. Ależ oczywiście. Kolega na PiS nigdy nie głosował a PiS jest mu partią obcą a nawet wrogą. Nie rozumiem, jak można się czegoś od wroga domagać.
Tym gorzej dla PiSu.
Ależ oczywiście. Kolega na PiS nigdy nie głosował a PiS jest mu partią obcą a nawet wrogą. Nie rozumiem, jak można się czegoś od wroga domagać.
Patrzcie, kolega wie lepiej na kogo głosowałem. Pewnie mam tutaj jeden z najdłuższych staży głosowania na PiS, a jestem jedną z młodszych wiekiem osób na forum.
Może niech już kolega idzie poprzeć PO, jak się ostatnio deklarował. Tam znajdzie fanatyków kompromisu aborcyjnego i razem z Kopacz będzie bronił Polski przed fanatyzmem katolickim.
Jak czytam ten wątek to się zapytuję czy są jeszcze w Polsce, a szczególnie na niektórych forach prawicowych wyrosłych z FF, ludzie dla których hierarchia wartości streszcza się w "Bóg, Honor, Ojczyzna" ? Bo ja odnoszę wrażenie że coraz więcej, jeśli nie większość ma inną : "Partia (nasza rzecz jasna), Państwo, Bóg pomocnik. Jak nie pomaga to w mordę Boga.
Komentarz
http://wyborcza.pl/7,75398,20894887,prof-krystyna-duniec-mialam-aborcje-to-moje-cialo-i-moje.html
"Zdaję sobie sprawę, że młodzież, która dorastała w latach 90. i później, zaczynała dojrzewać w czasach rosnącej opresyjności, indoktrynacji, neoliberalnego zagubienia i stąd m.in. mogą wynikać dzisiejsze radykalne nastroje wśród młodzieży."
Rozumiem, ze postulat "zeby bylo jak wczesniej" jest tesknota za rosnaca opresyjnoscia i indoktrynacja?
Szydło: "Po pierwsze, do końca roku przygotujemy program, który zostanie przedstawiony Wysokiej Izbie. To program wsparcia dla rodzin i dla matek, które zdecydują się na dzieci z tzw. trudnych ciąż. Program wsparcia dla rodzin, które wychowują dzieci niepełnosprawne, program wsparcia dla kobiet, które zdecydują się donosić ciążę i urodzić dziecko nawet w najtrudniejszych dla siebie sytuacjach, łącznie z opieką prenatalną, zdrowotną i opieką nad narodzonym dzieckiem."
http://wpolityce.pl/polityka/313533-tylko-u-nas-premier-dotrzymuje-slowa-projekt-ustawy-za-zyciem-juz-gotowy-zobacz-specjalny-klip-z-przeslaniem-beaty-szydlo
@Szturmowiec.Rzplitej Jak to poszedł sygnał? W którym momencie?
A tak w ogóle to witamy w świecie realnym.
PS. Projekt likwidujący aborcję eugeniczną nie doprowadzi do legalizacji aborcji na życzenie, bo po pierwsze zablokuje to TK, a po drugie lewica obyczajowa, jeśli tylko jest u władzy, wprowadza do procedowania takie projekty i nawet je uchwala (SLD w latach 90).
tja
jaka misterna, koronkowa robota, czyli prawem (lewem) w PiS:
sędziowie, ordo iuris, komisja wenecka, trybunał konstytucyjny, walka z aborcją - jedno ramię nożyc
sędziowie Łączewscy, KOD, burdy uliczne, feministki, czarne marsze, walka o aborcję - drugie ramię nożyc
wspólna robota Jurka Marka i PZPR-u
orkiestra gra
jakiś pożyteczny (albo i nie) świr atakuje teraz na rubelyi Prezydenta Dudę - że skoro jest przeciw aborcji, to dlaczego nie napisał własnej ustawy
jak widać, atakujący PiS z prawej i z lewej mają w d... sprawę dzieci nienarodzonych,
to ostatnia sprawa, o której myślą - im chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby uwalić PiS
uwalić wszystkim, co jest akurat pod ręką - a że są to dzieci poczęte? tym gorzej dla dzieci
- Do końca roku przygotujemy program, który zostanie przedstawiony Wysokiej Izbie, wsparcia dla rodzin i dla matek, które zdecydują się na urodzenie i wychowanie dzieci z tzw. trudnych ciąż, program wsparcia dla rodzin, które wychowują dzieci niepełnosprawne, program wsparcia dla kobiet, które zdecydują się donosić ciążę i urodzić dziecko nawet w najtrudniejszych dla siebie sytuacjach, zarówno jeśli chodzi o wszystkie kwestie związane z opieką zdrowotną, opieką prenatalną, jak i później, w opiece nad urodzonym dzieckiem - zapowiedziała szefowa rządu.
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1676977,Bedzie-pogram-wsparcia-dla-rodzin-wychowujacych-dzieci-niepelnosprawne
Przeczytaj tylko wpisy consumera, możesz iść od końca, myślę że dość łatwo tłumaczy wszystko.
http://pismejker.yuku.com/topic/6177/Aborcj-w-PiS
Ależ oczywiście. Kolega na PiS nigdy nie głosował a PiS jest mu partią obcą a nawet wrogą. Nie rozumiem, jak można się czegoś od wroga domagać.
Patrzcie, kolega wie lepiej na kogo głosowałem. Pewnie mam tutaj jeden z najdłuższych staży głosowania na PiS, a jestem jedną z młodszych wiekiem osób na forum.
Może niech już kolega idzie poprzeć PO, jak się ostatnio deklarował. Tam znajdzie fanatyków kompromisu aborcyjnego i razem z Kopacz będzie bronił Polski przed fanatyzmem katolickim.