ks. Daniel Wachowiak @DanielWachowiak Chrzciliśmy nie patrząc na życie bez wiary. Organizowaliśmy ckliwe "komunie święte". Mieliśmy ubaw na święconkach. Posyłaliśmy hurtowo na bierzmowanie do katedry. Śluby pozwoliliśmy przemienić na quasi-sakralne eventy. Ze szkodą dla głoszenia Ewangelii. A teraz zdziwieni.
Nareszcie rząd się wypowiedział: "Na odbywających się w kraju protestach brakuje dystansu między demonstrantami, uczestnicy manifestacji mogą zakazić starszych członków swoich rodzin – powiedział wiceminister zdrowia Waldemar Kraska."
Teoria spiskowa: < założenia > Opanowane przez lewactwo kulturowe duże miasta, poprzez granty wspierają i rozbudowują lewackie bojówki. Lokalne Uniwersytety dają zaplecze intelektualno-mięsoarmatnie dla owych bojówek. W Warszawie, Poznaniu, Krakowie przecwelone korpoludki nienawidzą siebie, za to czym się stały, więc nienawiść przenoszą na 'onych'. Z roku na rok bojówkarze stają się coraz liczniejsi. < /założenia > < teza > Omnipotentny Jarosław Kaczyński zdał sobie sprawę z tego i doprowadził do kontrolowanej i dla lewaków przedwczesnej konfrontacji < / teza> < dowód > Obserwując rozwój wypadków nie jestem przyzwyczajony aby się mylić, więc mam rację < / dowód> < podsumowanie > Wygląda na kontrolowaną detonację... </ podsumowanie>
No mi od dawna chodzi po głowie coś takiego, że państwom typu USA, czy Polska, taki covidek może być na rękę. Bo kto najwięcej na nim traci? Największe miasta stojące z jednej strony na banowanych obecnie usługach, a z drugiej strony stojące w awangardzie lewackiego postępu. Państwo sobie dodrukuje pieniądze, miasto nie. Może mnie ktoś wyprowadzi z błędu, ale ponoć taki Nowy Jork dostał ostro od korony i niektórzy wieszczą mu zmierzch wielkości.
ms.wygnaniec napisal(a): Teoria spiskowa: < założenia > Opanowane przez lewactwo kulturowe duże miasta, poprzez granty wspierają i rozbudowują lewackie bojówki. Lokalne Uniwersytety dają zaplecze intelektualno-mięsoarmatnie dla owych bojówek. W Warszawie, Poznaniu, Krakowie przecwelone korpoludki nienawidzą siebie, za to czym się stały, więc nienawiść przenoszą na 'onych'. Z roku na rok bojówkarze stają się coraz liczniejsi. < /założenia > < teza > Omnipotentny Jarosław Kaczyński zdał sobie sprawę z tego i doprowadził do kontrolowanej i dla lewaków przedwczesnej konfrontacji < / teza> < dowód > Obserwując rozwój wypadków nie jestem przyzwyczajony aby się mylić, więc mam rację < / dowód> < podsumowanie > Wygląda na kontrolowaną detonację... </ podsumowanie>
Załóżmy, że tak jest, jakie mi do łba wnioski przychodzą: - na pewno ta detonacja zmobilizuje nas - PiS wraca na pozycje prawicowe (wizerunkowo) - Konfederacja na tej rozpierdusze traci - skala protestów i ich poziom patologii pozbawił wiele osób złudzeń - dla mnie to jest pewna ulga, pieprzyć ten kompromis aborcyjny, był i go nie ma, teraz prawo ma być wyostrzone maksymalnie jak się da, nawet kosztem tego, że go nowa władza zmieni
Ale wiesz co ? To nie tak, sprawa po prostu się potoczyła. Kaczor mógł powstrzymać rozpierduchę jeszcze jakiś czas, ale uznał że już nie ma sensu.
Szturm lewackich barbarzyńców na kościół św. Aleksandra w Warszawie odparty! W decydującym momencie #StrażNarodowa otrzymały solidne wsparcie ze strony kibiców Legii Warszawa. pic.twitter.com/skmunqf56R
Komentarz
ks. Daniel Wachowiak
@DanielWachowiak
Chrzciliśmy nie patrząc na życie bez wiary. Organizowaliśmy ckliwe "komunie święte". Mieliśmy ubaw na święconkach. Posyłaliśmy hurtowo na bierzmowanie do katedry. Śluby pozwoliliśmy przemienić na quasi-sakralne eventy. Ze szkodą dla głoszenia Ewangelii. A teraz zdziwieni.
- to nie jest strach, to kalkulacja
- nie potrzebujemy męczenników po lewackiej stronie
Coś jeszcze?
P. S. "Siła spokoju", "Nadstawić drugi policzek" choć interesujące, nie mają już waloru oryginalności
< założenia > Opanowane przez lewactwo kulturowe duże miasta, poprzez granty wspierają i rozbudowują lewackie bojówki. Lokalne Uniwersytety dają zaplecze intelektualno-mięsoarmatnie dla owych bojówek.
W Warszawie, Poznaniu, Krakowie przecwelone korpoludki nienawidzą siebie, za to czym się stały, więc nienawiść przenoszą na 'onych'.
Z roku na rok bojówkarze stają się coraz liczniejsi. < /założenia >
< teza > Omnipotentny Jarosław Kaczyński zdał sobie sprawę z tego i doprowadził do kontrolowanej i dla lewaków przedwczesnej konfrontacji < / teza>
< dowód > Obserwując rozwój wypadków nie jestem przyzwyczajony aby się mylić, więc mam rację < / dowód>
< podsumowanie > Wygląda na kontrolowaną detonację... </ podsumowanie>
- na pewno ta detonacja zmobilizuje nas
- PiS wraca na pozycje prawicowe (wizerunkowo)
- Konfederacja na tej rozpierdusze traci
- skala protestów i ich poziom patologii pozbawił wiele osób złudzeń
- dla mnie to jest pewna ulga, pieprzyć ten kompromis aborcyjny, był i go nie ma, teraz prawo ma być wyostrzone maksymalnie jak się da, nawet kosztem tego, że go nowa władza zmieni
Ale wiesz co ? To nie tak, sprawa po prostu się potoczyła. Kaczor mógł powstrzymać rozpierduchę jeszcze jakiś czas, ale uznał że już nie ma sensu.
Oliwa:
Nie działa.
Bohaterami dzisiejszego dnia są wierni, obrońcy świątyń. Jak niewiele trzeba, żeby powstrzymać szatańską pogoń!
Chwała im!
Kibice Jagiellonii Białystok przed Katedrą
marszów satanistów pn. Strajk Kobiet
Jako że mapka nie uwzględniła marszu w Piekarach Śląskich (ok. 200 osób) stawiam, że takich drobnic jest mnóstwo