Mania napisal(a): Może dostał coś od Kiszczaka? Tzn. jakieś info do własnej wiadomości? Coś, co może się reporterowi b. przydać, a o czym nie może mówić?
No oby. Toyah ma trzeźwe spojrzenie, ściąga na ziemię.
Nie rozumiem o czym część Kolegów u pisze. Przyjaciel Kiszczaka? Gad. to po prostu dziennikarz, i jeśli nawet mówi, że kiszczak był kulturalny - to to nic nie znaczy. Widać tak się zachowywał. Będąc wiele lat w zawodzie też musiałam gadać z różnym gadostwem(nie piję tu do Gadowskiego), i choć niektórym dałabym w pysk, musiałam się spoko zachowywać, coby informację zdobyć. Witek dobrą robotę robi. Lepszą o tysiące razy od ugrzecznionych, zawsze po właściwej stronie, święto-jebliwych (sorry), ulizanych moralnie oratorów, co to odwagi za grosz w sytuacji, gdy trzeba gryźć twarde sprawy, stając z nimi oko w oko. Gadowski to rasowy dziennikarz. Zna się na robocie i nie musi, aby się nam podobał, klęczeć przed prawicą na kolanach.
Zazu napisal(a): Nie rozumiem o czym część Kolegów u pisze. Przyjaciel Kiszczaka? Gad. to po prostu dziennikarz, i jeśli nawet mówi, że kiszczak był kulturalny - to to nic nie znaczy. Widać tak się zachowywał. Będąc wiele lat w zawodzie też musiałam gadać z różnym gadostwem(nie piję tu do Gadowskiego), i choć niektórym dałabym w pysk, musiałam się spoko zachowywać, coby informację zdobyć. Witek dobrą robotę robi. Lepszą o tysiące razy od ugrzecznionych, zawsze po właściwej stronie, święto-jebliwych (sorry), ulizanych moralnie oratorów, co to odwagi za grosz w sytuacji, gdy trzeba gryźć twarde sprawy, stając z nimi oko w oko. Gadowski to rasowy dziennikarz. Zna się na robocie i nie musi, aby się nam podobał, klęczeć przed prawicą na kolanach.
Przepraszam są święta i Koleżanki komentarz wchodzi tak między toast a zakąskę. Znam wielu dziennikarzy, którzy byli podobnie bohaterscy jak Gadowski dziś i co? Zostały tylko niewyprane szmaty.... (Perzyna, Michalik, Budzisz, Wołek, Wierzbicki, Elżbieta Isakiewicz). Wszyscy oni byli "nasi" i to "nasi" ponad miarę. Ale kiedy przyszedł rozkaz to stali się najzagolszymi naszymi wrogami. I tak myślę o Gadowskim.
Znam wielu dziennikarzy, którzy byli podobnie bohaterscy jak Gadowski dziś i co? Zostały tylko niewyprane szmaty.... (Perzyna, Michalik, Budzisz, Wołek, Wierzbicki, Elżbieta Isakiewicz). Wszyscy oni byli "nasi" i to "nasi" ponad miarę. Ale kiedy przyszedł rozkaz to stali się najzagolszymi naszymi wrogami. I tak myślę o Gadowskim.
Wszystko to są ludzie, a na ludziach, jak widać, całkiem polegać nie można.
Gdzieś Max Kolonko przepadł. Nie nagrywa nic nowego, a trzeba przyznać, że dołożył swoją cegiełkę w kopaniu PO swego czasu. Był aktywny na jutubie, a jego kanał miał sporo subskrybentów. Ciekawe co się stało ?
JORGE napisal(a): Gdzieś Max Kolonko przepadł. Nie nagrywa nic nowego, a trzeba przyznać, że dołożył swoją cegiełkę w kopaniu PO swego czasu. Był aktywny na jutubie, a jego kanał miał sporo subskrybentów. Ciekawe co się stało ?
Może grał o pełną stawkę- prezesuręTVP za koalicyjnego rządu PiS z Korwinem lub Kukizem?
JORGE napisal(a): Gdzieś Max Kolonko przepadł. Nie nagrywa nic nowego, a trzeba przyznać, że dołożył swoją cegiełkę w kopaniu PO swego czasu. Był aktywny na jutubie, a jego kanał miał sporo subskrybentów. Ciekawe co się stało ?
Może grał o pełną stawkę- prezesuręTVP za koalicyjnego rządu PiS z Korwinem lub Kukizem?
"My sobie tu rozmawiamy w swoim gronie, a na Facebooku mi się wyświetlają artykuły z "Newsweeka", "Gazety Wyborczej", "Polityki" i TVN24. Wynika z nich, że ten rząd jest tak skompromitowany, że już bardziej być nie może. A potem czytam najnowszy sondaż, a tam poparcie dla prezydenta Dudy wynosi 60 proc., a dla PiS 35 proc. I jakoś nie mogę skleić tych dwóch rzeczywistości.".
Oczywiście nowy Samołyk: (stopklatkujcie na fragmentach wywiadu, koniecznie)
"My sobie tu rozmawiamy w swoim gronie, a na Facebooku mi się wyświetlają artykuły z "Newsweeka", "Gazety Wyborczej", "Polityki" i TVN24. Wynika z nich, że ten rząd jest tak skompromitowany, że już bardziej być nie może. A potem czytam najnowszy sondaż, a tam poparcie dla prezydenta Dudy wynosi 60 proc., a dla PiS 35 proc. I jakoś nie mogę skleić tych dwóch rzeczywistości.".
Mocne. Ale w sumie co się dziwić - zamożny człowiek, to i na dobre dragi go stać
Max Kolonko pokazał aferkę z dziennikarzem CNN i ogólnie lipnymi zarzutami wobec Trumpa, ale na koniec powiedział, że zrobi wszystko żeby to co podał nasz TVN dotarło do nowego prezydenta USA. Tak jest, he, he:
Trochę o marketingu z akcentem na marketing polityczny na przykładzie kampanii Trumpa. Filmik nie jest stricte polityczny, opisuje raczej metodologię, traktuje o marketingu i technikaliach.
A propos tego, że na Clinton głosowało więcej ludzi, jest tam wyjaśnione dlaczego akurat taką a nie inną strategię dobrali prowadzący kampanię Trumpa.
Bodaj Ziemkiewicz, w odpowiedzi na argumenty, że Clinton i tak dostała więcej głosów, powiedział, że gdyby ordynacja w Stanach była inna, Trump poprostu inaczej poprowadziłby kampanię. W świetle informacji zawartych w tym filmie, to by się zgadzało.
erka napisal(a): Trochę o marketingu z akcentem na marketing polityczny na przykładzie kampanii Trumpa.
A propos tego, że na Clinton głosowało więcej ludzi, jest tam wyjaśnione dlaczego akurat taką a nie inną strategię dobrali prowadzący kampanię Trumpa.
Bodaj Ziemkiewicz, w odpowiedzi na argumenty, że Clinton i tak dostała więcej głosów, powiedział, że gdyby ordynacja w Stanach była inna, Trump poprostu inaczej poprowadziłby kampanię.
E, wytłumaczyłem to synowi w dwie minuty! To elementarne przecież, że kampania była by zdobyć głosy elektorskie. I zrobił to sprytnie! Pominął miasta, w których nie miał szans!
@romeck masz rację, że to oczywiste (choć wielu po wyborach w USA tego nie kminiło i "punktowali", że Clinton i tak miała więcej głosów, a ordynacja w USA jest głupia). Natomiast w linkowanym filmie masz omówioną pokrótce metodologię i spojrzenie na temat przez pryzmat marketingowy. To nie jest filmik stricte polityczny
mmaria napisal(a): Bardzo to przekonujące. Powiało, hm..., grozą?
Chodzi o metodologię opisaną w filmie?
No tak. O manipulowanie, lub delikatniej mówiąc, zarządzanie masami dzięki zebranymi i przetworzonymi na temat pojedynczych ludzi informacjami. Polonia amerykańska usłyszała od Trumpa dokładnie to, czego oczekiwała i poszła na niego zagłosować. Na naszym forum też zresztą pojawił się film i niektórzy z dużą nadzieją się do tego odnieśli. Podobnie chrześcijanie.
To wszystko nadal nie zmienia mojej oceny, że każdy kandydat był lepszy od szatańskiej Hilarii. Nawet łgający w żywe oczy Trump.
Komentarz
Znam wielu dziennikarzy, którzy byli podobnie bohaterscy jak Gadowski dziś i co? Zostały tylko niewyprane szmaty.... (Perzyna, Michalik, Budzisz, Wołek, Wierzbicki, Elżbieta Isakiewicz). Wszyscy oni byli "nasi" i to "nasi" ponad miarę. Ale kiedy przyszedł rozkaz to stali się najzagolszymi naszymi wrogami. I tak myślę o Gadowskim.
Oczywiście nowy Samołyk:
(stopklatkujcie na fragmentach wywiadu, koniecznie)
Bodaj Ziemkiewicz, w odpowiedzi na argumenty, że Clinton i tak dostała więcej głosów, powiedział, że gdyby ordynacja w Stanach była inna, Trump poprostu inaczej poprowadziłby kampanię. W świetle informacji zawartych w tym filmie, to by się zgadzało.
Enjoy!
Polonia amerykańska usłyszała od Trumpa dokładnie to, czego oczekiwała i poszła na niego zagłosować. Na naszym forum też zresztą pojawił się film i niektórzy z dużą nadzieją się do tego odnieśli. Podobnie chrześcijanie.
To wszystko nadal nie zmienia mojej oceny, że każdy kandydat był lepszy od szatańskiej Hilarii. Nawet łgający w żywe oczy Trump.