Pytanie, komu ta bieda jest na rękę. Swoją drogą ktoś tu na forum pisał, że Chińczycy tam weszli jak w masło i robią to, co Amerykanie u siebie na plantacjach w XIX w., tylko na miarę wieku obecnego.
Pytanie, komu ta bieda jest na rękę. Swoją drogą ktoś tu na forum pisał, że Chińczycy tam weszli jak w masło i robią to, co Amerykanie u siebie na plantacjach w XIX w., tylko na miarę wieku obecnego.
Tak, przejmowanie gruntów rolnych to najlepsza opcja jeśli chodzi o rozliczenia w Afryce... neokolonializm to przyszłość.
Nowi biskupi Nominaci otrzymają sakrę biskupią 5 stycznia 2019 r. Metropolita krakowski wręczył im krzyże pektoralne: z roku jubileuszowego 2000 dla ks. prof. Mastalskiego, z 25-lecia pontyfikatu Jana Pawła II dla ks. dra Ślusarczyka.
Tyle zdziałał przez rok europejski Matołusz do spółki z ciapowatym Ciaputowiczem. Równie dobrze można było jechać kursem rządu Bełaty, efekt byłby nie gorszy od obecnego, a uniknęlibyśmy zacofania, wstydu i hańby. Owa świadomość dociera stopniowo do każdego, nawet najciężej kapującego obywatela RP (numerek proszę wstawić samemu) vide komentarze pod spodem.
A zamilczeć lub zagadać się tego już nie da. A wybory do okraglaka za pasem. A nikt nie lubi głosiować na nosicieli bronzowych porciąt.
alleluja i do przodu... Do Sądu Okręgowego w Warszawie wpłynął wniosek o rejestrację nowej partii politycznej Ruch Prawdziwa Europa. Za ugrupowaniem stoi ojciec Tadeusz Rydzyk. - Ojciec dyrektor od zawsze popiera osoby, które robią dobre rzeczy – dla ojczyzny i dla Kościoła – ale nie angażuje się w popieranie konkretnych partii -
Mastodonci napisal(a): alleluja i do przodu... Do Sądu Okręgowego w Warszawie wpłynął wniosek o rejestrację nowej partii politycznej Ruch Prawdziwa Europa. Za ugrupowaniem stoi ojciec Tadeusz Rydzyk. - Ojciec dyrektor od zawsze popiera osoby, które robią dobre rzeczy – dla ojczyzny i dla Kościoła – ale nie angażuje się w popieranie konkretnych partii -
Ciekawe - czy chodzi o rozbijanie prawicy, dyscyplinowanie JarKacza, czy może pojawia się wyczekiwana alternatywa dla PiSu? Podskórnie czuję, że będzie to efemeryda.
Exspectans napisal(a): Podskórnie czuję, że będzie to efemeryda.
Taka sama jak komitet mojego proboszcza 4 lata temu. Poparcie miał na tyle małe że nie wszedł do Rady Dzielnicy, ale na tyle duże że wystarczyło aby PiS-owi uniemożliwić zdobycie większości w Radzie. I sprzątnąć sprzed nosa mandat porządnemu parafianinowi, który startował z listy PiS.
Rozmawiałem z o. Rydzykiem kilka dni temu, nic o tym nie wiedział. Mamy do czynienia z próbą stworzenia faktu medialnego. Nic nie wiem i nie wydaję mi się, aby o. #Rydzyk coś wiedział. Być może to #FakeNews
Mastodonci napisal(a): Jeśli może powstać patriotyczna partia z potencjałem na kilkanaście procent - to czemu nie? LPR bis.
Nie no jasne, tylko że odbierze ona PiS przywilej d'Hondta za największą ilość głosu. W obecnej sytuacji lepsze jest rozbijanie Totalnej przez pedałów, chłopów, robotników i ruchy miejskie.
Zresztą, nie ma co wzniecać się, gdyż Antwan pisze, że o. Rydzyk mówi, że o niczym nie wie.
W tej kadencji głupotą, a nawet zbrodnią, jest budowanie jakiejkolwiek partii, która w założeniu ma przejmować głosy PiSu - jakiekolwiek głupoty oni teraz robią, to jest to nic przy tym co zrobi tzw. opozycja po powrocie do władzy.
niosek o rejestrację partii "Ruch Prawdziwa Europa" złożył w sądzie okręgowym w Warszawie europoseł Mirosław Piotrowski
Łajka tak:
Mirosław Mariusz Piotrowski (ur. 9 stycznia 1966 w Zielonej Górze)
Był m.in. stypendystą Instytutu Herdera i Fundacji Adenauera. W 2003 objął stanowisko profesora KUL, został kierownikiem Katedry Historii Najnowszej w Instytucie Historii tej uczelni[2]. Prowadzi wykłady w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu, współpracuje z „Naszym Dziennikiem”, Telewizją Trwam i Radiem Maryja jako felietonista w audycji Myśląc Ojczyzna. W pracy naukowej zajmuje się stosunkami polsko-niemieckimi w XX wieku, europejską chadecją, historią najnowszą Polski (w tym stosunkami państwo-Kościół), organami bezpieczeństwa PRL.
W 2009 z powodzeniem ubiegał się o reelekcję z ramienia Prawa i Sprawiedliwości, uzyskując 84 904 głosy[4]. W VII kadencji został członkiem grupy Europejscy Konserwatyści i Reformatorzy. Nie przystąpił do PiS, a w styczniu 2012 opuścił delegację tej partii w PE. W 2014 został jednak ponownie jej kandydatem, z powodzeniem ubiegając się o poselską reelekcję z wynikiem ponad 73 tys. głosów[5]. Niespełna cztery miesiące po wyborach, podobnie jak w poprzedniej kadencji, wystąpił z delegacji PiS[6].
W listopadzie 2018 założył partię Ruch Prawdziwa Europa[7].
Komentarz
Swoją drogą ktoś tu na forum pisał, że Chińczycy tam weszli jak w masło i robią to, co Amerykanie u siebie na plantacjach w XIX w., tylko na miarę wieku obecnego.
No przecie że bańkom korespądętom. Koledze jak dziecięciu niewinnemu mam tłomaczyć?
Nominaci otrzymają sakrę biskupią 5 stycznia 2019 r. Metropolita krakowski wręczył im krzyże pektoralne: z roku jubileuszowego 2000 dla ks. prof. Mastalskiego, z 25-lecia pontyfikatu Jana Pawła II dla ks. dra Ślusarczyka.
A które banki u nas oferują?
Tyle zdziałał przez rok europejski Matołusz do spółki z ciapowatym Ciaputowiczem. Równie dobrze można było jechać kursem rządu Bełaty, efekt byłby nie gorszy od obecnego, a uniknęlibyśmy zacofania, wstydu i hańby. Owa świadomość dociera stopniowo do każdego, nawet najciężej kapującego obywatela RP (numerek proszę wstawić samemu) vide komentarze pod spodem.
A zamilczeć lub zagadać się tego już nie da.
A wybory do okraglaka za pasem.
A nikt nie lubi głosiować na nosicieli bronzowych porciąt.
A które banki u nas oferują?
Bo ja wiem? Pewnie Bekało.
Przynajmniej raz zachowali się w 1/4 przyzwoicie i zrobili wywiad po tym, jak rżną inspiracje do tekstów z jego twittów dniem i nocą.
https://wpolityce.pl/swiat/423944-gwiazda-protest-zoltych-kamizelek-nie-wypala-sie
już nie zaglądałem od czterech miesięcy do nich ani razu!
tylko twitter i m. in. Gryzoń vel Gwiazda
Do Sądu Okręgowego w Warszawie wpłynął wniosek o rejestrację nowej partii politycznej Ruch Prawdziwa Europa. Za ugrupowaniem stoi ojciec Tadeusz Rydzyk. - Ojciec dyrektor od zawsze popiera osoby, które robią dobre rzeczy – dla ojczyzny i dla Kościoła – ale nie angażuje się w popieranie konkretnych partii -
Górale w ramach pokuty po spowiedzi wielkanocnej wnieśli i wznieśli krzyż na Giewont cie.
Idą święta i nawet politycy pójdą do spowiedzi.....
Może to jest droga do utrzymania jedności?
Lider spowiada...
Najstarszy do czekania to chyba Ziobro. Reszta już nie ma cierpliwości. Mają swoje lata
Nie apropos
Czy kto wie jak tam zabawa na karczmie piwnej w Brzeszczach?
za tysol. pl
Zresztą, nie ma co wzniecać się, gdyż Antwan pisze, że o. Rydzyk mówi, że o niczym nie wie.
EDIT: W sumie same truizmy napisałem.