To jest ciekawa sprawa. Z jednej strony mamy, czy też mamy mieć, różne "niezależne" instytucje z pokrętnych niedemokratycznych wyborów. Mają być niezależne głownie od rządu i od demokratycznie wybranego parlamentu czyli de facto od obywateli. Z drugiej strony za błędy i zobowiązania tych "niezależnych"instytucji maja płacić obywatele poprzez budżet, a wykonawca tych płatności ma być rząd. Oczywiście te odszkodowania będą zasądzać "niezależne" sądy.
Zauważyliście, że Rzeczpospolita ostatnio jakby mniej antyrządowa? Dziennikarze Rz (aczkolwiek z tych mniej znanych raczej) aktywnie komentują w TVP np. prace obydwu komisji i są raczej krytyczni wobec PO.
Olejna podobnież napisała (albo powiedziała - nie wiem, bo jej nie czytam, ani oglądam), że opozycja nie ma nic do powiedzenia, że kongres PiS ją zaorał.
Mania napisal(a): Olejna podobnież napisała (albo powiedziała - nie wiem, bo jej nie czytam, ani oglądam), że opozycja nie ma nic do powiedzenia, że kongres PiS ją zaorał.
los napisal(a): Dał nam przykład pan Mateusz, że nigdy nie jest za późno.
Nie! MM zrobił to w odpowiednim momencie. No i pokolenie młodszy jest. Tej nikt nie uwierzy, nawet sama sobie, że coś zmieniła.
To raczej połajanka "wychowawczyni", że na następną klasówkę mają się - wogóle - przygotować!
No ale uwierzyłbyś trzy lata temu, że bankster umoczony we wszystko co paskudne w Polsce, kumpel Vincenta i bywalec Sowy przejmie PiS na własność z błogosławieństwem Prezesa? Ciemny lud wszystko kupi, byle propaganda była.
los napisal(a): Dał nam przykład pan Mateusz, że nigdy nie jest za późno.
Nie! MM zrobił to w odpowiednim momencie. No i pokolenie młodszy jest. Tej nikt nie uwierzy, nawet sama sobie, że coś zmieniła.
To raczej połajanka "wychowawczyni", że na następną klasówkę mają się - wogóle - przygotować!
No ale uwierzyłbyś trzy lata temu, że bankster umoczony we wszystko co paskudne w Polsce, kumpel Vincenta i bywalec Sowy przejmie PiS na własność z błogosławieństwem Prezesa? Ciemny lud wszystko kupi, byle propaganda była.
I tu jest clou, czy tam piespogrzebany. Trzy lata temu nie miałem pojęcia o MM, a kiedy wszedł (w #dobrazmiana) to od razu z podrasowaną historią (ani słowa o ośmiorniczkach!) taki... los szaraczka i dlatego żem na forum...
romeck napisal(a): Trzy lata temu nie miałem pojęcia o MM, a kiedy wszedł (w #dobrazmiana) to od razu z podrasowaną historią (ani słowa o ośmiorniczkach!)
romeck napisal(a): Trzy lata temu nie miałem pojęcia o MM, a kiedy wszedł (w #dobrazmiana) to od razu z podrasowaną historią (ani słowa o ośmiorniczkach!)
Olejnej też można napisać nowy życiorys.
No to zacznjmy! Od reportażu o skupie butelek. Potem.... Kolega zrobił mi dzień! Idę wkońcu wiercić te dziury na huśtawkę (na tarasie) )))))
"Trzy lata temu nie miałem pojęcia o MM, a kiedy wszedł (w #dobrazmiana) to od razu z podrasowaną historią (ani słowa o ośmiorniczkach!) taki... los szaraczka:)dlatego żem na forum."
Trzy lata temu Excathedra już ostrzegała przed MM. Just sayin'.
Nie ma co porównywać przejścia na stronę zwycięzców w połowie kampanii wojennej gdy już szańce obrońców dawnej władzy podziurawione, nowe przyczółki zdobyte i na horyzoncie rysuje sie walne zwycięstwo z perspektywą całkowitego opanowania państwa z postawieniem wszystkiego na jedną kartę w momencie startu całego przedsięwzięcia. Na starcie nikt nie wiedział że wybory wygra PAD, że PIS zdobędzie większość w parlamencie. Inna sytuacja.
peterman napisal(a): "Trzy lata temu nie miałem pojęcia o MM, a kiedy wszedł (w #dobrazmiana) to od razu z podrasowaną historią (ani słowa o ośmiorniczkach!) taki... los szaraczka:)dlatego żem na forum."
7dmy napisal(a): Trzy lata i wcześnie temu Morawicki już pracował na dzisiejszą pozycję, pilnie sponsorował (oczywiście za pieniądze banku) imprezy patriotyczne, rocznicowe, pamiętam była inicjatywa z kartami bankowymi wspierającymi kresowiaków etc.
A oczywistym wszystko stało się podczas słynnego forum gospodarczego w Krynicy.
7dmy napisal(a): Trzy lata i wcześnie temu Morawicki już pracował na dzisiejszą pozycję, pilnie sponsorował (oczywiście za pieniądze banku) imprezy patriotyczne, rocznicowe, pamiętam była inicjatywa z kartami bankowymi wspierającymi kresowiaków etc.
Tacy ludzie niczego nie robią spontanicznie. Najciekawsze jest to, że taka tandeta została łyknięta przez Wiadomo-Kogo.
marniok napisal(a): Nie ma co porównywać przejścia na stronę zwycięzców w połowie kampanii wojennej gdy już szańce obrońców dawnej władzy podziurawione, nowe przyczółki zdobyte i na horyzoncie rysuje sie walne zwycięstwo z perspektywą całkowitego opanowania państwa z postawieniem wszystkiego na jedną kartę w momencie startu całego przedsięwzięcia. Na starcie nikt nie wiedział że wybory wygra PAD, że PIS zdobędzie większość w parlamencie. Inna sytuacja.
Jest taki instrument finansowy, co się opcja nazywa. Z grubsza idea jest taka: jak sprawy poszły w pożądanym kierunku, to realizujesz opcję i jesteś zarobiony. Jak sprawy poszły w złym kierunku, to nie realizujesz opcji, a tracisz tylko stosunkowo drobną kwotę, którą wydałeś na jej zakup. Więcej nie tracisz ani grosza. Co do zasady, jest to więc bezpieczna inwestycja w przyszłość. Wbrew pozorom.
Też miałem finansowe skojarzenie, proszę sobie wyguglać słowo "hedging."
W rodzinie Hochbergów von Pless był taki trwający kilkaset lat obyczaj: jednemu z synów nadawano polskie imię, chrzczono go jako katolika i uczono polskiego. Wszystko jasne?
los napisal(a):W rodzinie Hochbergów von Pless był taki trwający kilkaset lat obyczaj: jednemu z synów nadawano polskie imię, chrzczono go jako katolika i uczono polskiego. Wszystko jasne?
Ciekawe1, tydzien temu Pszczyne zwiedzalismy i zdziwilo mnie imie Bolko na tablicy przy pomniku Princess Daisy.
los napisal(a): W rodzinie Hochbergów von Pless był taki trwający kilkaset lat obyczaj: jednemu z synów nadawano polskie imię, chrzczono go jako katolika i uczono polskiego. Wszystko jasne?
Ów obyczaj, posiada szerszy kontekst i jest kontynuowany współcześnie. Jego wyrazem - chociażby - okresowo (a właściwie rytualnie) padające z ust Anieli Kaźmierczakówny i Sigmara Gabriela miłe słowa pod adresem Polaków. Możnaby dobrodusznie wziąć owe dusery za dobrą monetę, gdyby nie strzykające śliną Axle i FAZy, gdyby nie polityka gospodarcza bundesrzeszy rzeźbiona pospołu z Kremlem, gdyby ...
los napisal(a): No ale uwierzyłbyś trzy lata temu, że bankster umoczony we wszystko co paskudne w Polsce, kumpel Vincenta i bywalec Sowy przejmie PiS na własność z błogosławieństwem Prezesa? Ciemny lud wszystko kupi, byle propaganda była.
Skoro pytanie nie do mnie, to odpowiem ;-) - uwierzyłbym. Była już taka pani, nazywała się Zyta Gilowska. I co najśmieszniejsze - sprawdziła sie. Co do Morawieckiego oczywiście nie ma gwarancji na nic.
los napisal(a): Olejnej też można napisać nowy życiorys.
Olejnej już nie można - za dużo internetów, filmików itp z jej dotychczasowego życiorysu. Nie do zrobienia w dzisiejszych czasach.
Komentarz
http://forsal.pl/artykuly/1053000,wzrost-popytu-na-polskie-obywatelstwo-w-wielkiej-brytanii.html?utm_source=contentstream.pl&utm_medium=CPC&utm_campaign=forsal&utm_term=forsal.pl
opozycja nie ma nic do powiedzenia, że kongres PiS ją zaorał.
Tej nikt nie uwierzy, nawet sama sobie, że coś zmieniła.
I tu jest clou, czy tam piespogrzebany.
Trzy lata temu nie miałem pojęcia o MM, a kiedy wszedł (w #dobrazmiana) to od razu z podrasowaną historią (ani słowa o ośmiorniczkach!)
taki... los szaraczka i dlatego żem na forum...
Od reportażu o skupie butelek. Potem....
Kolega zrobił mi dzień! Idę wkońcu wiercić te dziury na huśtawkę (na tarasie) )))))
taki... los szaraczka:)dlatego żem na forum."
Na starcie nikt nie wiedział że wybory wygra PAD, że PIS zdobędzie większość w parlamencie. Inna sytuacja.
trzy lata j jeden dzień temu - ni hoohoo
dwa lata i 364 dni temu - się ostrzegłem
Z grubsza idea jest taka: jak sprawy poszły w pożądanym kierunku, to realizujesz opcję i jesteś zarobiony. Jak sprawy poszły w złym kierunku, to nie realizujesz opcji, a tracisz tylko stosunkowo drobną kwotę, którą wydałeś na jej zakup. Więcej nie tracisz ani grosza.
Co do zasady, jest to więc bezpieczna inwestycja w przyszłość. Wbrew pozorom.
W rodzinie Hochbergów von Pless był taki trwający kilkaset lat obyczaj: jednemu z synów nadawano polskie imię, chrzczono go jako katolika i uczono polskiego. Wszystko jasne?
Była już taka pani, nazywała się Zyta Gilowska. I co najśmieszniejsze - sprawdziła sie.
Co do Morawieckiego oczywiście nie ma gwarancji na nic. Olejnej już nie można - za dużo internetów, filmików itp z jej dotychczasowego życiorysu. Nie do zrobienia w dzisiejszych czasach.
Jak co jak to co zawsze! Swoją
fioletową aurę!