Trochę dobrych wieści: dzisiaj PLL Lot (a właściwie PGL) przejęły niemieckie linie lotnicze Condor (wczesniej spółka zależna Thomas Cook). [izolacja Polski w świecie postępuje, hłe hłe]. Dodatkowy smaczek to taki, że Lufthansa odeszła z kwitkiem.
W_Nieszczególny napisal(a): Trochę dobrych wieści: dzisiaj PLL Lot (a właściwie PGL) przejęły niemieckie linie lotnicze Condor (wczesniej spółka zależna Thomas Cook). [izolacja Polski w świecie postępuje, hłe hłe]. Dodatkowy smaczek to taki, że Lufthansa odeszła z kwitkiem.
założenie w grudniu 1955 roku! (he German shipping company Norddeutscher Lloyd (27.75%), trans-Atlantic shipping firm Hamburg America Line (27.75%), German flag carrier airline Deutsche Lufthansa (26%), and railway company Deutsche Bundesbahn (18.5%).
w międzyczasie część udziałów przejęła Lufthansa...
w 2003 większość udziałów przejęła brytyjski Thomas Cook (biuro podróży) a Lufthansie zostało 25 % udziałów
= czyli teraz, po zakupie przez Polską Grupę Lotniczą - ile Polska ma udziałów, a ile Lufhansa? (i proces zakupu trwa do kwietnia 2020)
Mnie też denerwuje Lichocka. Lekce sobie ważyłem Gosiewskiego. A Kurski chuj. Nie wiemy jakie zdolności ma ta pani, mówi słabo, jest bezczelna, arogancka, zdecydowana, czyli może być całkiem dobrym organizatorem. Może. Nie wiem, życie nas zaskakuje. Na postawie jednak tego skrawka info który mamy - ryzyko.
Kaczyński dał wywiad dla Bilda i... powiedział: Że mógłby rozmawiac z Putinem ale musieliby oddać wrak. Że reparacje wojenne oczywiście się Polsce należą, zarówno od niemiec jak i rosji. Że rosja atakuje jak wyczuje słabość ale nie radzi sobie zupełnie jak napotyka zdecydowany opór nawet dypolmatyczny.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): W ów czas śpiewać będziemy z panem Edwardem: daj mi nadzieję, Joanno!
Po kulegowem wpisie zaglądłem co tam u Walusia słychać. Nie dalej niż cztery miechy temu odmówili mu warunkowego zwolnienia. Trzeci raz. Zawzięte kurwie syny. Gimme Hope Jo'anna, indeed.
Komentarz
https://www.money.pl/gospodarka/condor-airlines-w-polskich-rekach-wielka-transakcja-polskiej-grupy-lotniczej-6471099801118337a.html
Tak samo kuke kupili Chińczycy
👣
🐾
🐾
dla niego warto obejrzeć.
założenie w grudniu 1955 roku!
(he German shipping company Norddeutscher Lloyd (27.75%),
trans-Atlantic shipping firm Hamburg America Line (27.75%),
German flag carrier airline Deutsche Lufthansa (26%), and
railway company Deutsche Bundesbahn (18.5%).
w międzyczasie część udziałów przejęła Lufthansa...
w 2003 większość udziałów przejęła brytyjski Thomas Cook (biuro podróży) a Lufthansie zostało 25 % udziałów
=
czyli teraz, po zakupie przez Polską Grupę Lotniczą - ile Polska ma udziałów, a ile Lufhansa?
(i proces zakupu trwa do kwietnia 2020)
Jeśli tak - byłaby to najgorsza, tragiczna decyzja personalna PiS.
Lichocka jest w stanie odebrać każdemu kandydatowi kilka procent poparcia...
Jak to szło - Swój do Swego...
)
Że mógłby rozmawiac z Putinem ale musieliby oddać wrak.
Że reparacje wojenne oczywiście się Polsce należą, zarówno od niemiec jak i rosji.
Że rosja atakuje jak wyczuje słabość ale nie radzi sobie zupełnie jak napotyka zdecydowany opór nawet dypolmatyczny.
;-)
I wygląda, że ruskie połknęły haczyk.
Gimme Hope Jo'anna, indeed.
👣
🐾
🐾
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wdowa-po-janie-szyszce-maz-mial-zakaz-wystepowania-w-telewizji-publicznej/kn1jpbg
wiry...pod powierzchnią...
https://wpolityce.pl/media/483739-zenek-marytniuk-wazniejszy-od-pogrzebu-zasluzonego-biskupa
JORGE pisał w innym wątku
"Tu się jedzie po 3 kadencję"
Więc proszę się nie obużać.
Nie szkoda rusz, gdy płonie busz
nie pokazywać tego proboszczom