qiz napisal(a): Peem tak- ciekaw jestem kwitów z czasów, gdy euroosłami byli spin-doktorzy: tłusta parówka w okularach i też tłusta parówka (ale nie aż tak), też w okularach i też łysy.
Peem tak- ciekaw jestem kwitów z czasów, gdy euroosłami byli spin-doktorzy: tłusta parówka w okularach i też tłusta parówka (ale nie aż tak), też w okularach i też łysy.
Ten grubszy przechorował się, schudł, a następnie przeszedł na "właściwą" stronę Mocy, więc nie wypada wyciągać kwitów, a byli tak bliskimi współpracownikami, że pewnie nie da się ich rozdzielić.
Czytałem sobie o rurach dzisiaj ( nie o tych z protestu czarownic ). I dawniej ludzie łączyli rury na tak zwany kielich. Była rura która miała kielich i rura która miała koniec bosy. Po zetknięciu wpychało się uszczelniacz - sznur konopowy nasączony smołą i zalewało ołowiem.
Ta nazwa bosy jest nietrafiona albo na opak - kielich. Bo jak to tak do kielicha z którego powinno się pić - wpycha się nogi.
"Bosy" znaczyło kiedyś także "nieokutu" - ktoś mógł zostać obity "bosym kijem" albo mieć tragac z "bosym kołem". I to jak najbardziej pasuje do końca rury, na którym nie ma żadnych dodatkowych elememtów. Z kolei "kielich" pochodzi od kształtu.
Ciekawostka: normalny gwiazdor! Matthew McConaughey, znany gwiazdor Hollywood przeniósł się z rodziną z LA do Texasu, gdzie mieszka jego matka. Powód? " Skrajni lewacy i Hollywood są aroganccy w stosunku do drugiej połowy społeczeństwa."
Mania napisal(a): W wieku 94 lat zmarł z powodu covid Valery Giscard d'Estaing. W wieku 48 lat został najmłodszym prezydentem Francji.
Przy okazji postepowiec i mason. Rozwody aborcja i wspólna waluta
Podli ludzie piszą, że jego przodkowie wymordowali w czasie Rewolucji całą szlachecką rodzinę d'Estaing, po czym przejęli ich dobra i nazwisko.
E tam ... podli. Zwykli trolle i to bez szkoły. Objaśnili może w jakim celu rewolucjoniści mieliby przejmować szlacheckie nazwisko w czasie, gdy niektòrzy szlachcice pozbywali się z nazwiska "de", jak to zrobił na przykład podporucznik Ludwik Mikołaj d'Avout ?
Komentarz
Zakładam, że przegrałam i już.
I dawniej ludzie łączyli rury na tak zwany kielich.
Była rura która miała kielich i rura która miała koniec bosy. Po zetknięciu wpychało się uszczelniacz - sznur konopowy nasączony smołą i zalewało ołowiem.
Ta nazwa bosy jest nietrafiona albo na opak - kielich.
Bo jak to tak do kielicha z którego powinno się pić - wpycha się nogi.
Żadnych bajerów i wodotrysków. Nic tylko coś napisać...
Rozwody aborcja i wspólna waluta
Widać, że i niematerialności mają wartość.
Mieczowi spustoszą zlodzieje
Pieśń ujdzie cało
Matthew McConaughey, znany gwiazdor Hollywood przeniósł się z rodziną z LA do Texasu, gdzie mieszka jego matka. Powód? " Skrajni lewacy i Hollywood są aroganccy w stosunku do drugiej połowy społeczeństwa."
E tam ... podli. Zwykli trolle i to bez szkoły.
Objaśnili może w jakim celu rewolucjoniści mieliby przejmować szlacheckie nazwisko w czasie, gdy niektòrzy szlachcice pozbywali się z nazwiska "de", jak to zrobił na przykład podporucznik Ludwik Mikołaj d'Avout ?
więc zostańmy przy słychaniu ..
Frozen Madonny jest nawet OK
_https://www.pomponik.pl/plotki/news-monika-jaruzelska-prosi-o-pomoc-finansowa-co-sie-dzieje,nId,4899046
Niech proszą niech Ci co chcą dają. Choć ja to bym VAT - cikiem obłożyła te wszytkie paramedialne dziwolągi.
https://twitter.com/DanielObajtek/status/1335952638647660552
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
powinni też przejąć nie tylko ligę ,ale i wszystkie kluby
potem jakiegoś telekoma