Właśnie słucham - znakomita analiza sytuacji geopolitycznej w szerszym kontekście relacji FR-RFN. sytuacji wewnętrznej Wielkiej Brytanii, polityki międzynarodowej USA etc.
MarianoX napisal(a): Właśnie słucham - znakomita analiza sytuacji geopolitycznej w szerszym kontekście relacji FR-RFN. sytuacji wewnętrznej Wielkiej Brytanii, polityki międzynarodowej USA etc.
Ja nie wiedziałem, że w niemieckich mediach jest nieustająca jazda po Angolach. Zakładałem, że ich wyjście z UE było mocno wspierane, o ile nie inspirowane przez Niemcy. Po prostu nie da się zrobić superpaństwa z Angolami. No ale nie wiem co myśleć o dzisiejszej sytuacji, ta medialna jazda jest potwierdzeniem tezy, czy może odwrotnie ? O co może Niemcom teraz chodzić ?
MarianoX napisal(a): Właśnie słucham - znakomita analiza sytuacji geopolitycznej w szerszym kontekście relacji FR-RFN. sytuacji wewnętrznej Wielkiej Brytanii, polityki międzynarodowej USA etc.
Ja nie wiedziałem, że w niemieckich mediach jest nieustająca jazda po Angolach. Zakładałem, że ich wyjście z UE było mocno wspierane, o ile nie inspirowane przez Niemcy. Po prostu nie da się zrobić superpaństwa z Angolami. No ale nie wiem co myśleć o dzisiejszej sytuacji, ta medialna jazda jest potwierdzeniem tezy, czy może odwrotnie ? O co może Niemcom teraz chodzić ?
O to o co Rosji - o sianie zamętu i otwieranie wielu frontów, na przyszłość. Obwinianie Angoli o Brexit w sytuacji gdy się na nim skorzystało a za Brexitem głosowała połowa Anglików coś nam przypomina?
Podobno wielki polski apologeta apokatastazy, zmarły rok temu, bardzo bał się śmierci. Spał przy włączonym świetle, umierał b. niespokojny, widać było, że bardzo nie chce tej śmierci.
porys napisal(a): Podobno wielki polski apologeta apokatastazy, zmarły rok temu, bardzo bał się śmierci. Spał przy włączonym świetle, umierał b. niespokojny, widać było, że bardzo nie chce tej śmierci.
Nuale o czym to ma świadczyć? Mógł się bać samego umierania, a nie tego, co będzie po.
Koncepcja Apokatastazy ewidentnie kłóci się z ideą sprawiedliwości bożej, poza tym musi w sposób oczywisty rodzić określone skutki społeczne w postaci indeferentyzmu moralnego.
Exspectans napisal(a): Nuale o czym to ma świadczyć? Mógł się bać samego umierania, a nie tego, co będzie po.
No mógł - trochę tak jak niektórzy wybierajacy się na wakacje boją się podróży samolotem choć bardzo cieszą się na wakacje, ale jednak verba docent exempla trahunt. Tak czy siak oremus za jego duszę!
porys napisal(a): Podobno wielki polski apologeta apokatastazy, zmarły rok temu, bardzo bał się śmierci. Spał przy włączonym świetle, umierał b. niespokojny, widać było, że bardzo nie chce tej śmierci.
Jestem solipsystką i wydaje mi się, że wiele osób podziela mój pogląd.
Eee, nic takiego. Wszyscy wiedzą, że dziennikarz polega na tym, że pisze o rzeczach, o których nie ma pojęcia, a jeśli przypadkiem coś wie, to o tym ani pary z gęby.
los napisal(a): Eee, nic takiego. Wszyscy wiedzą, że dziennikarz polega na tym, że pisze o rzeczach, o których nie ma pojęcia, a jeśli przypadkiem coś wie, to o tym ani pary z gęby.
to jakoś tak leciało dziennikarz jest zainteresowany wiadomościami jak kellner daniami
Smok_Eustachy napisal(a): Czternasta A tak to Wyborcza, emigranci, pływanie w Bugu.
Nu ale dlapoczemuż miałbym w sprawie Gowę wierzyć facetowi, generalnie chrzaniącemu bez sensu?
Bo w tej sprawie wszyscy inni chrzanią bez sensu a on powiedział coś, co ma sens.
Przecież to gołym okiem widać, że pozostali gadają tak by ukryć prawdę, a raczej tak, by coś zainsynuować ale by nie na nich wyszło. No to Otoka zamknął to stukające okno.
Smok_Eustachy napisal(a): Czternasta A tak to Wyborcza, emigranci, pływanie w Bugu.
Nu ale dlapoczemuż miałbym w sprawie Gowę wierzyć facetowi, generalnie chrzaniącemu bez sensu?
Bo w tej sprawie wszyscy inni chrzanią bez sensu a on powiedział coś, co ma sens.
Przecież to gołym okiem widać, że pozostali gadają tak by ukryć prawdę, a raczej tak, by coś zainsynuować ale by nie na nich wyszło. No to Otoka zamknął to stukające okno. Poza tym Otoka po prostu może to powiedzieć.
Komentarz
Ale żenada,
#MuremzaPaniacosprzata
od 14:00 minuty
Tak czy siak oremus za jego duszę!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=301574535192386&id=23008531521
A tak to Wyborcza, emigranci, pływanie w Bugu.
Jest tam zbiór wiadomości z całego tygodnia elektryzujących forumowiczów. Pawlaka chyba tutaj nie było.
dziennikarz jest zainteresowany wiadomościami jak kellner daniami
Przecież to gołym okiem widać, że pozostali gadają tak by ukryć prawdę, a raczej tak, by coś zainsynuować ale by nie na nich wyszło. No to Otoka zamknął to stukające okno.
Poza tym Otoka po prostu może to powiedzieć.
Starczy hejterom?