Z rzeczy dających nadzieję. I to zza oceanu. Miał wycieknąć draft opinii z Sądu Najwyższego krytyczny wobec sławnego wyroku Roe vs Wade umożliwiającego aborcję. Czas pokaże czy to prawda i czy to kamyczek uruchamiający lawinę
Wataha napisal(a): Z rzeczy dających nadzieję. I to zza oceanu. Miał wycieknąć draft opinii z Sądu Najwyższego krytyczny wobec sławnego wyroku Roe vs Wade umożliwiającego aborcję. Czas pokaże czy to prawda i czy to kamyczek uruchamiający lawinę
Tak, konserwatyści zyskali większość w sądzie najwyższym, jest szansa na zablokowanie aborcji w USA na poziomie konstytucyjnym.
Wataha napisal(a): Z rzeczy dających nadzieję. I to zza oceanu. Miał wycieknąć draft opinii z Sądu Najwyższego krytyczny wobec sławnego wyroku Roe vs Wade umożliwiającego aborcję. Czas pokaże czy to prawda i czy to kamyczek uruchamiający lawinę
Tak, konserwatyści zyskali większość w sądzie najwyższym, jest szansa na zablokowanie aborcji w USA na poziomie konstytucyjnym.
To nie tak, że aborcja zostanie zablokowana. Po prostu jest szansa, że rząd federalny nie będzie wymuszać jej legalizacji na stanach i pozwoli by stany same mogły o tym decydować. Rozziew już się szykuje w oczekiwaniu na orzeczenie - Kalifornia i Kolorado (czyli stan skolonizowany przez kalifornijskich lewaków) dopuszczają jeszcze bardziej barbarzyńskie terminy aborcji, Alabama, Oklahoma i kilka innych szykują legislacje w przeciwnym kierunku.
Tym razem amerykańskie miasta zapłoną pod innym pretekstem niż w 2020, ale znowu będzie się działo. Moskwa będzie zaś mieszać w tym kotle ile wlezie.
Przemko napisal(a): ABW zamknęła poniższe strony, lista jest niejawna i jest tego na pewno więcej: dziennik-polityczny.com lenta.ru myslpolska.info pl.sputniknews.com ria.ru rt.com ruptly.com wicipolskie.pl wolnemedia.net wrealu24.pl wrealu24.tv xportal.pl
RT.com działa bez przeszkód, wolnemedia.net i Xportal.press też. Innych nie chce mi się sprawdzać.
Przemko napisal(a): Moje OZI z USA mówi że to gra wyłącznie pod wybory, po wyborach wszystko wróci do normy.
Ale przeciek czy sama rozprawa? Bo ta chyba już ma swój własny początek. Ale ewentualne rozstrzygnięcie, tak jak u nas, będzie interpretowane po swojemu
Wiem od człowieka który ponad 30 lat mieszkał w Szwecji, ze jeszcze w latach 80-tych opowiadano tam dowcipy o Norwegach jako o ludziach dość prostych i mało rozgarniętych. Skończyło to się gdy zaczęli wydobywać gaz i ropę i w związku z tym znacząco podwyższyło im się materialnie.
TecumSeh napisal(a): Zasadniczo Szwedzi mają kosę z Norwegami i Finami. Norwegowie i Finowie uważają właśnie ich za kompletnych debili, nie dziwi mnie zatem że vice versa.
Zasadniczo to chyba wszystkie te kraje jeszcze przed wojną to były zimne, wiejskie zadupia?
Przemku, jesteś akowcem. Widzisz, że w sztabie panuje nepotyzm. Chciałbyś poruszyć opinię bubliczną. Ale twoi nie chcą cię publikować. Idziesz do niemieckich gazet?
Komentarz
Miał wycieknąć draft opinii z Sądu Najwyższego krytyczny wobec sławnego wyroku Roe vs Wade umożliwiającego aborcję.
Czas pokaże czy to prawda i czy to kamyczek uruchamiający lawinę
Tym razem amerykańskie miasta zapłoną pod innym pretekstem niż w 2020, ale znowu będzie się działo. Moskwa będzie zaś mieszać w tym kotle ile wlezie.
https://www.tvp.info/59986194/bialorus-zmarl-byly-przewodniczacy-parlamentu-stanislaw-szuszkiewicz
Mam nadzieję, że teren mauzoleum zostanie zamknięty ze względu na zagrożenie wścieklizną
- Nic się bez smartfona nie da załatwić.
- Ludzie tu to są wyjątkowe głąby. Że nawet sobie nie jestem w stanie wyobrazić jakie panuje zdebilnienie.
Takie tam pare groszy.
Jak również słowacko-czeska, hiszpańsko-portugalska, brytyjsko-irlandzka, belgijko-francusja, szwedzko-norweska, rosyjsko-ukraińska, grecko-albańska!
Jedni Włosi mają dystans dosie, a zaś Węgrzy -- do wyśmiewanego narodu.
Zwraca uwagę popularność Finlandii, Belgii i Szwecji.
ATSD, ciekawe jak zakwalifikowali żarciki z serii "Idzie sobie Polak, Rusek i Niemiec".
Pytali o pointę.
https://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,28402213,episkopat-i-pis-boja-sie-go-jak-diabel-swieconej-wody-lewica.html#S.DT-K.C-B.2-L.1.duzy
To samo z Terlikem.
A u XIZ jest jeszcze relacja Anny W.