Jeśli dane wzięte z cepiku to tam są miliony aut-duchów, ktore zarazem zawyżają średni wiek aut w Polsce. W 2018 było to ponad 25% wszystkich aut w cepiku.
Jest tam też zapewne uwzględniony Srebrny Szerszeń mojego teścia, który uległ rozbiciu w kantonie zenicko-dobojskim, a potem urząd gminy nie uznał umowy o sprzedaż na części, gdyż taka umowa jest bzitka. I co, rozbity Matiz pozostał we wzmiankowanym kantonie dwajsia bez kozery lat temu, a dopotąd w Cepiku wisi, gdyż co ma robić.
To co jeszcze frappuje mnie, to ilu z właścicieli 22,5 tys. zaporożców jest jeszcze wśród żywych, a ilu zapomniało wykreślić auto, gdy się wylogowywali.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): To co jeszcze frappuje mnie, to ilu z właścicieli 22,5 tys. zaporożców jest jeszcze wśród żywych, a ilu zapomniało wykreślić auto, gdy się wylogowywali.
Łajka podaje, że zaporożce robili do 1994, a na przykład warszawy do 1973.
W Kabulu amerykański dron zabił ostatniego żyjącego architekta ataków na WTC Al-Zawahiriego. Prawdopodobnie został wystawiony przez talibów. Mówiłem że mizliwe że ten sprzęt Amerykanie pozostawili z rozmysłem talibom.
Gorąco na linii Belgrad-Prisztina. "Wszystkie strony muszą konstruktywnie zaangażować się w dialog. Międzynarodowe siły pokojowe NATO w Kosowie są gotowe do interwencji w przypadku zagrożenia stabilności" - przekazał w środę sekretarz generalny NATO Jens Stoltenberg.
W nocy z niedzieli na poniedziałek na północy Kosowa doszło do protestów mieszkających tam Serbów przeciwko nakazowi zamiany serbskich tablic rejestracyjnych samochodów na kosowskie. Zablokowano ciężarówkami i innym ciężkim sprzętem drogi dojazdowe do dwóch przejść na granicy z Serbią - Jarinje i Bernjak.
Według kosowskiej policji manifestanci wznosili także barykady i strzelali w kierunku sił prorządkowych. "Na szczęście nikt nie został ranny" - podała w komunikacie policja. Poinformowała jednak o zamknięciu obu przejść.
Po serbskich protestach i konsultacjach z ambasadorami UE i USA władze w Prisztinie poinformowały w nocy z niedzieli na poniedziałek o odłożeniu o miesiąc wejścia w życie przepisów, dających etnicznym Serbom, zamieszkującym północ kraju, 60 dni na wymianę tablic. Pierwotnie zapis miał obowiązywać od 1 sierpnia.
Ela (mój gość), właścicielka telefonu Nokia przypadkowo wyłączyła dźwięk w telefonie, więc powiedziała do funkcji "asystent": włącz dźwięk telefonu. Asystent napisał: Zrozumiałem. I pod spodem: Pierdnij, cicho bądź, zaśpiewaj. I przy wybraniu "pierdnij" usłyszała soczysty dźwięk pierdu.
Cytaty z różnych źródeł bo całość jest schowana za prenumeratą. ( Niestety trzeba wykupić trzy miechy, a wsieci wydaje się nie sprzedawać elektronicznej gazetki tylko przysyła papier ).
( Wywiad wsieci z JK )
" bylibyśmy dziś w zupełnie innej sytuacji, sprawa byłaby zakończona, gdyby nie weta z lipca 2017 r."
"- Są ochroną łamania praworządności przez rozgrzanych politycznie sędziów, łamiących polskie ustawy, polską konstytucję - powiedział prezes PiS Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla tygodnia "Sieci""
Niemal jak wyjęte z exctahedry " Sędziowie rozgrzani jak nigdy dotąd! ".
"Skoro w tym obszarze Komisja Europejska nie wypełnia swoich zobowiązań wobec Polski, to my nie mamy powodów wykonywać swoich zobowiązań wobec Unii Europejskiej. To były jednak umowy i uzgodnienia działające w obie strony - powiedział Jarosław Kaczyński. Zastrzegł, że nie chodzi tu o niepłacenie składki członkowskiej, ale "o inne działania i przedsięwzięcia"."
Losie wybacz; ukradłam/zapożyczyłam/zmodyfikowałam Twój wpis o tym, że dziś, zamiast bomb i karabinów Szkopy używają Tuska do podbicia Polski i zamieściłam go na tweeterze. 300 polubień w godzinę (mój rekord). Ciągle przybywa. Kilkadziesiąt tweetów wściekłych kodziarzy.
Mania napisal(a): Losie wybacz; ukradłam/zapożyczyłam/zmodyfikowałam Twój wpis o tym, że dziś, zamiast bomb i karabinów Szkopy używają Tuska do podbicia Polski i zamieściłam go na tweeterze. 300 polubień w godzinę (mój rekord). Ciągle przybywa. Kilkadziesiąt tweetów wściekłych kodziarzy.
Mania napisal(a): Losie wybacz; ukradłam/zapożyczyłam/zmodyfikowałam Twój wpis o tym, że dziś, zamiast bomb i karabinów Szkopy używają Tuska do podbicia Polski i zamieściłam go na tweeterze. 300 polubień w godzinę (mój rekord). Ciągle przybywa. Kilkadziesiąt tweetów wściekłych kodziarzy.
"W Bazylei, gdzie odbywają się co dwa miesiące regularne spotkanie banków centralnych, głównie rozmawia się na temat sytuacji finansowej na świecie. Oczywiście, podobnie jak przy okazji spotkań innych gremiów, w kuluarach dyskutuje się też o polityce międzynarodowej. I od jakiegoś roku mówi się, że zadanie wyznaczone przez Brukselę dla Tuska to nie tylko obalenie przez niego istniejącego w Polsce rządu i wprowadzenie naszego kraju na kurs do strefy euro. Po zrealizowaniu tych zadań Tusk ma wrócić do Brukseli, zostać szefem Komisji Europejskiej i realizować przyspieszoną budowę państwa europejskiego. Rozważane są tylko kandydatury Tuska i Kristaliny Georgiewej, szefowej Międzynarodowego Funduszu Walutowego, jako reprezentantów Europy Centralnej" - mówi "Gazecie Polskiej" prof. Glapiński."
Komentarz
1. Fiat 126p, znany jako Maluch - 1 804 624 szt.,
2. Fiat 125P - 628 655 szt.,
3. Polonez - 522 672 szt.,
4. Syrena 105 - 134 611 szt.,
5. Wartburg - 97 319 szt.,
6. Trabant - 91 023 szt.,
7. Skoda 105 - 70 458 szt.,
8. Lada 2105/2107 - 50 139 szt.,
9. Zastava 1100 - 46 629 szt.,
10. Syrena 104 - 34 558 szt.,
11. Dacia 1300 - 33 548 szt.,
12. Skoda S100 - 33 445 szt.,
13. Warszawa - 31 540 szt.,
14. Skoda 120 - 23 546 szt.,
15. Zaporożec - 22 498 szt.
To co jeszcze frappuje mnie, to ilu z właścicieli 22,5 tys. zaporożców jest jeszcze wśród żywych, a ilu zapomniało wykreślić auto, gdy się wylogowywali.
W nocy z niedzieli na poniedziałek na północy Kosowa doszło do protestów mieszkających tam Serbów przeciwko nakazowi zamiany serbskich tablic rejestracyjnych samochodów na kosowskie. Zablokowano ciężarówkami i innym ciężkim sprzętem drogi dojazdowe do dwóch przejść na granicy z Serbią - Jarinje i Bernjak.
Według kosowskiej policji manifestanci wznosili także barykady i strzelali w kierunku sił prorządkowych. "Na szczęście nikt nie został ranny" - podała w komunikacie policja. Poinformowała jednak o zamknięciu obu przejść.
Po serbskich protestach i konsultacjach z ambasadorami UE i USA władze w Prisztinie poinformowały w nocy z niedzieli na poniedziałek o odłożeniu o miesiąc wejścia w życie przepisów, dających etnicznym Serbom, zamieszkującym północ kraju, 60 dni na wymianę tablic. Pierwotnie zapis miał obowiązywać od 1 sierpnia.
Asystent napisał: Zrozumiałem.
I pod spodem:
Pierdnij, cicho bądź, zaśpiewaj.
I przy wybraniu "pierdnij" usłyszała soczysty dźwięk pierdu.
(technika wciąż mnie zadziwia)
"The Benefits of World Hunger"
Publicado originalmente no site da ONU: https://www.un.org/en/chronicle/article/benefits-world-hunger
( Wywiad wsieci z JK )
" bylibyśmy dziś w zupełnie innej sytuacji, sprawa byłaby zakończona, gdyby nie weta z lipca 2017 r."
"- Są ochroną łamania praworządności przez rozgrzanych politycznie sędziów, łamiących polskie ustawy, polską konstytucję - powiedział prezes PiS Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla tygodnia "Sieci""
Niemal jak wyjęte z exctahedry " Sędziowie rozgrzani jak nigdy dotąd! ".
"Skoro w tym obszarze Komisja Europejska nie wypełnia swoich zobowiązań wobec Polski, to my nie mamy powodów wykonywać swoich zobowiązań wobec Unii Europejskiej. To były jednak umowy i uzgodnienia działające w obie strony - powiedział Jarosław Kaczyński. Zastrzegł, że nie chodzi tu o niepłacenie składki członkowskiej, ale "o inne działania i przedsięwzięcia"."
Trzymam kciuki.
https://mobile.twitter.com/disclosetv/status/1558111458201899008
300 polubień w godzinę (mój rekord). Ciągle przybywa.
Kilkadziesiąt tweetów wściekłych kodziarzy.
https://mobile.twitter.com/Ewa296/status/1558397872462352385
https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02fpgxPtz56qLn9ke5H7w7F5wmukV9HaytzFTQZVdgBHKN9mbEkSkcpCssYcXvr17dl&id=100057592863160
https://mobile.twitter.com/Ewa296/status/1558397872462352385
Już 766 polubień i 144 podań dalej, hehe
I nawet Murdelio zaczął mnie obserwować.
Trzeba nieść ten krużganek* oświaty w lud.
(* by Dominika Długosz z Newsweeka)
Na celowniku Timmermans i Jurova.
Nie śledzę relacji rumuńsko-brukselskich, nie wiem czy Rumunia jest tak samo dołowana jak Polska lecz śmiem wątpić, tym niemniej - szacun dla rumuńskiego rządu.
!!!
Aromatyczna herbata Earl Grey z cytryną.
- mówi "Gazecie Polskiej" prof. Glapiński."
Czy to się w ogóle trzyma kupy?