Przemko napisal(a): Kura umie w media, po prostu go nie lubisz.
Ależ oczywiście:) Najlepiej tak wszystko tłumaczyć:)
Tak umie, że na telewizję nawet pisowcy nie mogą patrzeć, nie wspominając o drobnym fakcie dostarczania amunicji tamtej stronie (która i owszem, jak trzeba to nakręci aferę z niczego, ale w przypadku tvp to akurat jest gotowy materiał podany na tacy).
Mam nadzieję ta dymisja to efekt tego, że ktoś przejrzał na oczy, bo jak nie, i prognoza @romecka się sprawdzi, to znikąd nadziei.
Eks PZPR Czbański i eks PZPR Wolski to wuje. Tak bez związku. A pani od przecierania oka środkowym palcem jest dowodem, że inteligencja w funkcji czasu u części osób zanika.
ms.wygnaniec napisal(a): Eks PZPR Czbański i eks PZPR Wolski to wuje. Tak bez związku. A pani od przecierania oka środkowym palcem jest dowodem, że inteligencja w funkcji czasu u części osób zanika.
Lichocka to dramat oczywiście, nawiasem mówiąc ciekawym kto byłby dobrym kandydatem. Nie znam się na tyle by prorokować, ale obstawiałbym młodsze pokolenie.
trep napisal(a): Następcą Kury ma być fizjolog. Wcześniej zajmował się Flądrą Lux i tvp kewltura.
ciekawy życiorys:
Jest ojcem czwórki dzieci, które uczy samodzielnie jako zwolennik edukacji domowej.
Nowy szef TVP jest autorem książki "Śmierć rycerza na uniwersytecie" wydanej w ramach serii Życie Codzienne Idei (Warszawa 2010). Napisał także wstęp do polskiego wydania książki "Arystoteles" Erica Voegelina. Przetłumaczył i opatrzył komentarzem dzieło Tomasza z Akwinu "O królowaniu".
romeck: Tomasz Akwinata to chyba po łacinie pisał; ciekawe czy z oryginału tłumaczył...
Przemko napisal(a): Wildstein już raz był szefem telewizji, skończyło się przegranymi wyborami, ale to oczywiście bez związku.
Ano bez związku. Wilstein był preziem TV od maja 2006 do lutego 2007. Wybory byly w październiku 2007.
Mniej więcej wtedy akurat PiS zszedł z ok. 40% na ok. 30% w sondażach. Przypadek? Trochę tak, bo było wiele czynników... a trochę nie, bo jednak wtedy tv miała większe znaczenie niż dziś. I też wtedy (za Wildsteina) przestałem ją oglądać, mam do niego stosunek mniej więcej jak do Sanah, dzięki której przestałem słuchać radia w aucie.
Oho ! Na rok przed wyborami, czyli w strategicznym momencie, PiS zdejmuje z planszy jedną ze swoich najlepszych figurek, z pól kluczowych, gdzie figurka sobie świetnie radziła, i ? No właśnie. Co będzie w zamian ? Co PiS ma zyskać ? Do czego się przygotowuje ?
Przemko napisal(a): Wszyscy wiemy że nie lubisz Kurskiego, nie musisz przypominać co godzinę.
Nie o to chodzi - przypominanie że nie lubię Kurskiego nie służy niczemu, bo ważniejsze jest dlaczego go nie lubię. A nie lubię dlatego że mimo że jest po naszej stronie, bardzo przypomina tych po tamtej. W TVP koleś nie tylko uprawiał kult jednostki (trzeba go było oglądać na każdym meczu, czego nie pamiętam za żadnej prezesury, obowiązkowo z przypomnieniem przez komentatora, czyją facjatę właśnie oglądamy w loży honorowej), ale sposobem przekazywania informacji sprawił że wiadomości w zasadzie nie da się oglądać - i to ma niby przyciągnąć jakichś nieprzekonanych?
Ja myślę że to jest przyczyna odwołania go z fotela - ktoś słusznie zauważył, że potrzeba nowego otwarcia, telewizji, którą da się oglądać, bo to jedyna szansa na przyciągnięcie jakichkolwiek niezdecydowanych. Co po Kurskim będzie niesłychanie trudne, ale z Kurskim byłoby na pewno niemożliwe.
lepsze jest wrogiem dobrego a Kurski był dobry, pewny, sprawdzony, miał doświadczenie - dlatego byl tak znienawidzony i opluwany przez rosyjskoniemieckie media w Polsce cóż, eksperyment medialny rozpoczęty, a stawką tej walki jest istnienie Polski
A ten nowy Kurski to z gadki i ryja mameja taka. W takiej instytucji ? No no. Ale pozory mogą mylić. Jest coś gorszego, zadeklarowany prawicowiec, konserwatysta na dodatek. I sam dzieci uczy ...
Jak dla mnie - przestało się dać TVP oglądać. (Tu zgadzam się się z TecumSehem.) Jeśli był dobry w polityce - mógł być szefem działów informacyjnych i okołopolitycznych. Reszta to Zenek-Oczy-Zielone-TV. Żalpeel.
(A taki The Voice of Poland do licencyjny, zachodni program i równie dobrze mógłby być czy w Polsacie czy w TeVaueNie.)
Mocno zastanawiam się nad wykupieniem abonamentu na YouTube i nowego odbiornika TV jako już w zasadzie komputera...
PigOut: Żeby ukręcić żart ze zwolnienia Kurskiego z Woronicza, musielibyśmy bardzo, ale to bardzo mocno przymknąć oczy, żeby nie zauważyć, że to nie zwolnienie tylko awans bezpośrednio do Gwiazdy Śmierci, ALE.
Komentarz
https://i.pl/jacek-kurski-odwolany-z-funkcji-prezesa-telewizji-polskiej/ar/c1-16822593
Tak umie, że na telewizję nawet pisowcy nie mogą patrzeć, nie wspominając o drobnym fakcie dostarczania amunicji tamtej stronie (która i owszem, jak trzeba to nakręci aferę z niczego, ale w przypadku tvp to akurat jest gotowy materiał podany na tacy).
Mam nadzieję ta dymisja to efekt tego, że ktoś przejrzał na oczy, bo jak nie, i prognoza @romecka się sprawdzi, to znikąd nadziei.
Tak bez związku.
A pani od przecierania oka środkowym palcem jest dowodem, że inteligencja w funkcji czasu u części osób zanika.
Oprócz tego, że namaszczonym na następcę Kury oczywiście.
Jest ojcem czwórki dzieci, które uczy samodzielnie jako zwolennik edukacji domowej.
Nowy szef TVP jest autorem książki "Śmierć rycerza na uniwersytecie" wydanej w ramach serii Życie Codzienne Idei (Warszawa 2010). Napisał także wstęp do polskiego wydania książki "Arystoteles" Erica Voegelina. Przetłumaczył i opatrzył komentarzem dzieło Tomasza z Akwinu "O królowaniu".
romeck: Tomasz Akwinata to chyba po łacinie pisał; ciekawe czy z oryginału tłumaczył...
W TVP koleś nie tylko uprawiał kult jednostki (trzeba go było oglądać na każdym meczu, czego nie pamiętam za żadnej prezesury, obowiązkowo z przypomnieniem przez komentatora, czyją facjatę właśnie oglądamy w loży honorowej), ale sposobem przekazywania informacji sprawił że wiadomości w zasadzie nie da się oglądać - i to ma niby przyciągnąć jakichś nieprzekonanych?
Ja myślę że to jest przyczyna odwołania go z fotela - ktoś słusznie zauważył, że potrzeba nowego otwarcia, telewizji, którą da się oglądać, bo to jedyna szansa na przyciągnięcie jakichkolwiek niezdecydowanych. Co po Kurskim będzie niesłychanie trudne, ale z Kurskim byłoby na pewno niemożliwe.
a Kurski był dobry, pewny, sprawdzony, miał doświadczenie - dlatego byl tak znienawidzony i opluwany przez rosyjskoniemieckie media w Polsce
cóż, eksperyment medialny rozpoczęty, a stawką tej walki jest istnienie Polski
Jeśli był dobry w polityce - mógł być szefem działów informacyjnych i okołopolitycznych.
Reszta to Zenek-Oczy-Zielone-TV. Żalpeel.
(A taki The Voice of Poland do licencyjny, zachodni program i równie dobrze mógłby być czy w Polsacie czy w TeVaueNie.)
Mocno zastanawiam się nad wykupieniem abonamentu na YouTube i nowego odbiornika TV jako już w zasadzie komputera...