To jest inicjatywa dotychczasowego pisowskiego burmistrza Łowicza:
a to są dzisiejsze wybory samorządowe w Łowiczu:
Lider łowickiego PiS na transmitowanym na żywo spotkaniu z dziennikarzami zapowiedział, że partia ta „na pewno” wystawi własnego kandydata na burmistrza Łowicza. Marcin Kosiorek dodał, że wspólne drogi PiS z Krzysztofem Kalińskim rozchodzą się, gdyż przyszedł czas na zaprezentowanie łowiczanom znacznie szerszej oferty niż ta koalicyjna z komitetem. Warto podkreślić, że PiS uważa, iż miasto pod rządami Krzysztofa Kalińskiego „idzie w dobrym kierunku”, ale potrzebna jest jeszcze większa dynamika rozwoju Łowicza.
Dopadłem w końcu sklep otwarty w niehandlową niedzielę i zrobiłem większe zakupy. Do koszyka wrzuciłem: michę ryżu za 35 zł, szczaw i mirabelki za 23 zł, sałatę za 16 zł, chleb bezglutenowy za 7 zł, paczkę ciasteczek za 6 zł oraz pomidory za 5 zł
Marcin Palade @MarcinPalade Jak szaleć to szaleć. Skoczyłem jeszcze do sklepu po słodkości. Strasznie drogo w tej naszej stolicy. Kto to słyszał, żeby duża paczka Rafaello była po 55 zł? Mając stówę w kieszeni mogłem sobie pozwolić tylko na wino Sofia po 31 zł. 20:03 - 21 paź 2018 z: Warszawa, Polska
marniok napisal(a): Warszawa mnie zadziwia ale Łódź to jakiś żart chyba?
Już pisałem więc powtórzę: - Konsekwentne lekceważenie miasta przez PiS. - Brak wyrazistych nazwisk i pomysłu na kandydata, choćby z zewnątrz jak Jakiego w Warszawie ( w końcu uzyskał dobry wynik - lepszy niż średnia PiS). - Spóźnione wystawienie młodego i mało znanego kandydata i jego słaba promocja. - Spóźnione przedstawienie programu, niezbyt przekonującego i różniącego się od programu Zdanowskiej. - Oparcie kampanii na negatywnym pijarze Zdanowskiej jako skazanej karnie. - Sprawa skazania ewidentna, ale dość błaha w odczuciu społecznym - kłamstewko przy okazji kredytu na zakup mieszkania przez konkubenta od niej - mieszkanie kupione, kredyt spłacony czy spłacany. - Brak drążenia prawdziwych potencjalnych afer władzy - też prywatyzacji kamienic, przetargów itp. - Głupota wyborców ponadnormatywna nawet jak na Polskę - nie rozumieją że to nie PiS ją skazał tylko sąd ukochany który PiSu nienawidzi. - Głupota ponadnoramatywna starszego pokolenia wyborców - to co na Hanię? Taka miła i tak ją oczerniają te pisiory. - Głupota ponadnormatywna młodszego pokolenia wyborców - jaka piękna ta Piotrkowska trzeci raz remontowana w tym samym miejscu, jakie murale, jakie puby i ogródki piwne no super. Aha i Dworzec Fabryczny co PiS na niego kasę via PKP dał.
Teraz pozostaje procedura usuwania Prezydent z 70% poparcia via sądy, które nienawidzą PiS. Brawo wy!
Najbardziej dziwi PSL. Jeśli to prawda bez cudów nad urną to walenie w nich było grubym błędem taktycznym. PiS nie ma z kim robić koalicji lokalnych. Jednak PSL chyba do PO nie wróci.
Komentarz
a to są dzisiejsze wybory samorządowe w Łowiczu:
"Wszyscy do urn!"
Możliwe to??
@MarcinPalade
Jak szaleć to szaleć. Skoczyłem jeszcze do sklepu po słodkości. Strasznie drogo w tej naszej stolicy. Kto to słyszał, żeby duża paczka Rafaello była po 55 zł? Mając stówę w kieszeni mogłem sobie pozwolić tylko na wino Sofia po 31 zł.
20:03 - 21 paź 2018 z: Warszawa, Polska
- Już lecimy.
Dialog wodza z Narodem.
- Konsekwentne lekceważenie miasta przez PiS.
- Brak wyrazistych nazwisk i pomysłu na kandydata, choćby z zewnątrz jak Jakiego w Warszawie ( w końcu uzyskał dobry wynik - lepszy niż średnia PiS).
- Spóźnione wystawienie młodego i mało znanego kandydata i jego słaba promocja.
- Spóźnione przedstawienie programu, niezbyt przekonującego i różniącego się od programu Zdanowskiej.
- Oparcie kampanii na negatywnym pijarze Zdanowskiej jako skazanej karnie.
- Sprawa skazania ewidentna, ale dość błaha w odczuciu społecznym - kłamstewko przy okazji kredytu na zakup mieszkania przez konkubenta od niej - mieszkanie kupione, kredyt spłacony czy spłacany.
- Brak drążenia prawdziwych potencjalnych afer władzy - też prywatyzacji kamienic, przetargów itp.
- Głupota wyborców ponadnormatywna nawet jak na Polskę - nie rozumieją że to nie PiS ją skazał tylko sąd ukochany który PiSu nienawidzi.
- Głupota ponadnoramatywna starszego pokolenia wyborców - to co na Hanię? Taka miła i tak ją oczerniają te pisiory.
- Głupota ponadnormatywna młodszego pokolenia wyborców - jaka piękna ta Piotrkowska trzeci raz remontowana w tym samym miejscu, jakie murale, jakie puby i ogródki piwne no super. Aha i Dworzec Fabryczny co PiS na niego kasę via PKP dał.
Teraz pozostaje procedura usuwania Prezydent z 70% poparcia via sądy, które nienawidzą PiS. Brawo wy!
Więcej Matołusza, a za rok "kopu w żopu i bajbaju" ze pojadę Waligórskim.
w. samorządowe 2010-23,05%
w. parlamentarne 2011-29,89%
w. samorządowe 2014-26,89%
w. parlamentarne 2015-37,58%
w. samorządowe 2018-32,3% (exit poll)
w. parlamentarne 2019-???