Skip to content

Wybory samorządowe - 21.10.2018

1141517192027

Komentarz

• Swoją szosą kto by skorzystał w potrzebie z zakładu robiącego sobie jaja.
  • TecumSeh napisal(a):
    Swoją szosą kto by skorzystał w potrzebie z zakładu robiącego sobie jaja.
    Tylko ktoś w wielkiej potrzebie (grave emergency).
  • Przecież to tylko jajcarskie konto a nie prawdziwy zakład pogrzebowy.
  • edytowano October 2018
    To jest inicjatywa dotychczasowego pisowskiego burmistrza Łowicza:

a to są dzisiejsze wybory samorządowe w Łowiczu:
    Lider łowickiego PiS na transmitowanym na żywo spotkaniu z dziennikarzami zapowiedział, że partia ta „na pewno” wystawi własnego kandydata na burmistrza Łowicza. Marcin Kosiorek dodał, że wspólne drogi PiS z Krzysztofem Kalińskim rozchodzą się, gdyż przyszedł czas na zaprezentowanie łowiczanom znacznie szerszej oferty niż ta koalicyjna z komitetem. Warto podkreślić, że PiS uważa, iż miasto pod rządami Krzysztofa Kalińskiego „idzie w dobrym kierunku”, ale potrzebna jest jeszcze większa dynamika rozwoju Łowicza.

Czytaj więcej: https://dzienniklodzki.pl/burmistrz-lowicza-krzysztof-kalinski-rozstal-sie-z-pis-w-wyborach-2018-pis-wystawi-wlasnego-kandydata/ar/12787003
  • No i załatwione. Miałem olać ale jednak poszedłem. Gdzie się dało to głosowałem na coś innego niż PiS. A gdzie się nie dało to cóż.
  • posix napisal(a):
    No i załatwione. Miałem olać ale jednak poszedłem. Gdzie się dało to głosowałem na coś innego niż PiS. A gdzie się nie dało to cóż.
    I ja tak zrobiłem
  • Zagłosowałem na PiS. Częściowo dół listy.
  • dentysta napisal(a):
    Tweet na dziś z tweetera Zakładu Pogrzebowego Bytom.

zrobiłem RT na swoim koncie.

"Wszyscy do urn!"
  • Dopadłem w końcu sklep otwarty w niehandlową niedzielę i zrobiłem większe zakupy. Do koszyka wrzuciłem: michę ryżu za 35 zł, szczaw i mirabelki za 23 zł, sałatę za 16 zł, chleb bezglutenowy za 7 zł, paczkę ciasteczek za 6 zł oraz pomidory za 5 zł

— Marcin Palade (@MarcinPalade) 21 października 2018
  • Lemingi się rajcują, że Słychać Trzask na ponad 50 decybeli?
    Możliwe to??
  • Ta sałata to chyba niemożliwe.
  • chleb bezglutenowy?
  • ale z drugiej strony Stolica! To chyba też głupoty?
  • Marcin Palade

@MarcinPalade
    Jak szaleć to szaleć. Skoczyłem jeszcze do sklepu po słodkości. Strasznie drogo w tej naszej stolicy. Kto to słyszał, żeby duża paczka Rafaello była po 55 zł? Mając stówę w kieszeni mogłem sobie pozwolić tylko na wino Sofia po 31 zł.
    20:03 - 21 paź 2018 z: Warszawa, Polska
  • Matołuszek nie pomógł.
  • Warszawa mnie zadziwia ale Łódź to jakiś żart chyba?
  • I wszystko wrocilo do normy.
  • DMC napisal(a):
    Matołuszek nie pomógł.
    Jak to nie? Załatwił 10%. W plecy oczywiście.
  • DMC napisal(a):
    Matołuszek nie pomógł.
    Ależ pomógł i to bardzo - Koalicji Obywatelskiej.
  • - Chodźcie z nami, banksterami!
    - Już lecimy.

Dialog wodza z Narodem.
  • Dyzio_znowu napisal(a):
    Przecież to tylko jajcarskie konto a nie prawdziwy zakład pogrzebowy.
    Się kolega mydli.
  • marniok napisal(a):
    Warszawa mnie zadziwia ale Łódź to jakiś żart chyba?
    Już pisałem więc powtórzę:
    - Konsekwentne lekceważenie miasta przez PiS.
    - Brak wyrazistych nazwisk i pomysłu na kandydata, choćby z zewnątrz jak Jakiego w Warszawie ( w końcu uzyskał dobry wynik - lepszy niż średnia PiS).
    - Spóźnione wystawienie młodego i mało znanego kandydata i jego słaba promocja.
    - Spóźnione przedstawienie programu, niezbyt przekonującego i różniącego się od programu Zdanowskiej.
    - Oparcie kampanii na negatywnym pijarze Zdanowskiej jako skazanej karnie.
    - Sprawa skazania ewidentna, ale dość błaha w odczuciu społecznym - kłamstewko przy okazji kredytu na zakup mieszkania przez konkubenta od niej - mieszkanie kupione, kredyt spłacony czy spłacany.
    - Brak drążenia prawdziwych potencjalnych afer władzy - też prywatyzacji kamienic, przetargów itp.
    - Głupota wyborców ponadnormatywna nawet jak na Polskę - nie rozumieją że to nie PiS ją skazał tylko sąd ukochany który PiSu nienawidzi.
    - Głupota ponadnoramatywna starszego pokolenia wyborców - to co na Hanię? Taka miła i tak ją oczerniają te pisiory.
    - Głupota ponadnormatywna młodszego pokolenia wyborców - jaka piękna ta Piotrkowska trzeci raz remontowana w tym samym miejscu, jakie murale, jakie puby i ogródki piwne no super. Aha i Dworzec Fabryczny co PiS na niego kasę via PKP dał.

Teraz pozostaje procedura usuwania Prezydent z 70% poparcia via sądy, które nienawidzą PiS. Brawo wy!
  • Exit polls wg Ipsos: 32,5%

Więcej Matołusza, a za rok "kopu w żopu i bajbaju" ze pojadę Waligórskim.
  • marniok napisal(a):
    Warszawa mnie zadziwia ale Łódź to jakiś żart chyba?
    Stare przysłowie pszczół mówi: kto w dupę brać lubi, w dupę brać nadal będzie.
  • W ostatnich latach wyglądało to tak dla PISu:

w. samorządowe 2010-23,05%
    w. parlamentarne 2011-29,89%

w. samorządowe 2014-26,89%
    w. parlamentarne 2015-37,58%

w. samorządowe 2018-32,3% (exit poll)
    w. parlamentarne 2019-???
  • Najbardziej dziwi PSL. Jeśli to prawda bez cudów nad urną to walenie w nich było grubym błędem taktycznym. PiS nie ma z kim robić koalicji lokalnych. Jednak PSL chyba do PO nie wróci.
  • Mnie interesują jeno sejmiki. PiS tylko na nie liczył - ciekawe czy udało się odbić chociaż połowę.
  • Struzik koalicjant, womit.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.