Skip to content

O cudach

123457»

Komentarz

• edytowano 10 January

A ja do dziś pamiętam jak do zaprzyjaźnionej parafii, wiele lat temu, zaproszono ks. profesora na jakowyś ciekawy wykład. Po czym nieszczęsny proboszcz oznajmił że dostał skargę, że zaprosił takowego antysemitnika. :D

• A słuchacze RM dzwonili do Radia i wyrażali niesmak, że OD zaprasza takiego filosemitę. Nigdy wszystkim nie dogodzisz.

• @trep powiedział(a):

Teologia to nauka dla ludzi wierzących.

Przeglądałem swój profil i uwagę moją przyciągło coś nietypowego. Mianowicie powyższy post został oznaczony jako nadużycie. Nie wiadomo, kto tak oznaczył ani dlaczego, ale to zmobilizowało mnie do odszukania stosownego fragmentu, który odnosi się i do tego zdania i do wątpliwości dotyczących Matki, która chroni przed sieczeniem w rozgniewaniu.

Dosłownie pierwszych kilka minut.

I jeszcze krótkie wyjaśnienie - ja w rozmowach czy dyskusjach nt. wiary nie podaję w ogóle swoich opinii, przemyśleń. Wykorzystuję tylko to, co wyczytałem albo wysłuchałem. W godnych zaufania źródłach.

• Oczywiście zachęcam do wysłuchania całego odcinka, albo, jeśli się spodoba, do całego cyklu wykładów o Modlitwie Pańskiej.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.